Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Melyik küzdősportot ajánlanáto...

Melyik küzdősportot ajánlanátok egy felnőttnek, aki a nulláról indul?

Figyelt kérdés
Önvédelmi célzattal szeretnék elkezdeni edzeni, ami valóban használható is a való éltben. Alaposan utána olvasgattam itt és máshol is, és már tudom, hogy a legtöbben a box, tahi box, kick box, savate írták (esetleg defendo, mert abban legalább van valamennyi küzdelem is edzéseken). Lehet hülye kérdés, de melyik az amit felnőttként érdemes elkezdeni az 5 közül, amiben viszonylag gyorsan lehet fejlődni még felnőtt fejjel is? A thai boxról azt olvastam valahol, hogy azt inkább gyerekkorban érdemes elkezdeni, de lehet hülyeséget írtak. Köszi a válaszokat!

2018. márc. 10. 21:13
1 2
 1/15 A kérdező kommentje:
Írhattok helyet is, amit ajánlotok, akár priviben.
2018. márc. 10. 21:15
 2/15 anonim ***** válasza:
100%

Eléggé nagy hülyeséget írtak de ezek mind jók . Na jó a defendo-hoz illenék előbb kicsit konyítani az öklözéshez .

Nos a box az amelyikkel a leggyorsabban lehet fejlődni és önvédelem terén is jól alkalmazható tudást ad . Megtanulsz jól , erősen , pontosan ütni , dinamikussá tesz ( értsd lábmunka ... ) .

A thai box sokkalta statikusabb , ellenben eléggé felkeményíti a tested . Javára válik még a térd és könyök használat illetve a clinch . Szintén nem tartalmaz sok technikát ezért az alapokat viszonylag gyorsan elsajátíthatod . ( a thai box-ot szokás kiegészíteni ökölvívással hogy kiküszöbölje hátrányait )

Kickbox : Na itt kell okosan megválasztani a szabályrendszert ( javaslom a k1-et ) . Több technikája van mint a muay thai-nak és a lábmunkája sem utolsó . De így is gyorsan tanulható .

Savate ( francia box ) . Ez páratlanul jó állóharc stílus melyben a rúgásokat cipőben hajtják végre . A box ütéseit használja , rúgások terén pedig tényleg elsőrangúnak mondanám , pl a cipőorral történő köríves bordára vagy májra , taposó rúgás ... ... ... Szintén mozgékony stílus

Defendo : Önvédelmi rendszer mely igyekszik magába olvasztani a box , japán jitsu és kung fu elemeit . Ebben szituációs gyakorlatok is vannak ( értsd - bizonyos utcai helyzetekre törénő felkészülés . Például mit teszel egy bizonyos alkalommal ha ráfognak a kezedre , meglöknek , feléd nyúlnak ... ) .

2018. márc. 11. 09:42
 3/15 anonim ***** válasza:
100%

Nincs olyan, hogy nem lenne értelme elkezdened tanulni, mert már túl idős vagy, hiába gondolja így sok klub (főleg judo és birkózó). Nehezebben fogsz tanulni, mint egy fiatal, de akkor is van értelme mindig bármilyen edzés elkezdeni.

Felsoroltak közül leggyorsabban az ökölvívással tudsz haladni.

A többit meg Macbeth leírta.

2018. márc. 11. 13:36
 4/15 anonim ***** válasza:

Nem is a tanulási képességgel volna szerintem egy gond , hanem a rutinnal . Olyan ez kb mint az autóvezetés . Szerezhetsz Te jogsit akár a 4-dik X-en is túl , de sokkal jobban fog vezetni egy olyan személy aki sokkal korábban pl 18 évesen vágott bele és azóta is "folyamatosan" a volán mögött ül .

Véleményem szerint hasonló itt is . Igaz a mondás hogy gyakorlat teszi a mestert , ezért szeretik a különböző termek már fiatal korban foglalkoztatni a leendő versenyzőket , hogy mondhatni ösztönből / reflexszerűen jöjjenek elő a tanult technikák . Mire elérik azt a kort hogy versenyezzenek egy-egy ütés , rúgás , dobás már olyan könnyedén megy számukra akár a levegővétel .

2018. márc. 11. 18:38
 5/15 palilaci ***** válasza:
Az okolvivassal biztos nem fogsz melle, esetleg meg ott van a kali, ami kes es botharc, de van pusztakezes resze is. Az edzeseken van sparring, igy ad kuzdelmi rutint is. Onvedelemre, sportolni tokeletes.
2018. márc. 12. 14:54
 6/15 anonim ***** válasza:
Keleti. Taekwondo klubból ismerek olyanokat, akik fekete övet szereztek 40 felett.
2018. márc. 12. 18:53
 7/15 palilaci ***** válasza:

Szerintem hulyeseg az alapjan ajanlani valamit, hogy ki mennyi idosen szerzett fekete ovet, mert nem bizonyit semmit. Ennyi erovel menjen a kerdezo shotokanra, ott is rengeteg 40+os fekete oves van. Igaz a legtobb egy mozgo ellenfelet nem tud normalisan megutni.

A taekwondo meg pont egy olyan harcmuveszet, amit erdemes fiatalon elkezdeni a megfelelo hajlekonysag elsajatitasa vegett. Rugasra alapoz, utcara a WTF iranyzata felejtos, az ITF pedig nehezebben elsajatithato es az is rugasorientalt.

Kali, savate, box, thai box, k1es kickbox. Ezekkel tuti nem fogsz melle.

2018. márc. 12. 20:28
 8/15 anonim ***** válasza:
Azt írtam, hogy keleti harcművészetet is tanulhat, én onnan ismertem fekete övest 40 felett. De lehet persze shotokan, vagy bármi, ami neki jó. A Taekwondo tényleg eléggé erős, de ha az illető, akit említettem képes volt erre, akkor más is elkezdheti. Azonban azt mondom, nézzen meg pár stílust, ma az edzőtermek adnak nyilt napokat, mindegyik honlapján, vagy a helyszínen van valamilyen tájékoztató.
2018. márc. 12. 21:26
 9/15 anonim ***** válasza:

Macbeth: Nem teljesen van igazad, mert azért van ez a jelenség, mert a klubok vezetői nem akarnak hobbistákkal foglalkozni. Ők csak olimpikonokat akarnak kinevelni.

A többi részével igazad van, minél fiatalabbalakkal akarnak foglalkozni, hogy meg legyen a kellő rutinjuk is. Csak a birkózó meg Judo klubok sokszor már túltolják. Pár éve is a diósgyőri birkózók is azért lettek közröhej tárgya a városban, mert már nem iskolákba jártak toborozni, bemutatókat tartani, hanem már az óvodákba (akkor annyira túltolták a kretént, hogy elég sokan panaszkodtak, hogy a 12 éves gyereküket már nem voltak hajlandóak elvállalni). Ez se egészséges, emiatt van sokszor az óriási csóróság a birkózó kluboknál is, mert betegesen csak a versenyzésre hajlandóak fókuszálni.

2018. márc. 13. 08:14
 10/15 anonim válasza:
Én a Bjjt ajánlanám. Hasznos 1v1ben, ezen kívül nagyon komoly szellemi munkát igényel, és segít az élet egyébb területein is higgadt fejjel gondolkodni:)
2018. márc. 13. 13:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!