Miért blokkolok le ha kesztyűzök?
Nos..Pár éve boxoltam kemény 3honapot es abbahagytam..akkor meg a kesztyuzestol is féltem..
Ha pl. orrba vágtak nagy erofeszites kellett hogy ne sirjam el magam..szerintem ennek lelki okai lehettek..
Kb 2honapja elkezdtem ujra edzesre járni es most ilyen gond nincs csak bekonnyezek ha orrbavágnak..de talan ez normalis..
Szóval a lényeg az,hogy ha elkezd az edzotarsam sorozni,en kettosfedezeket hasznalok es hatralok..nem tudom mit csináljak ilyenkor..
Még annyi hogy olyankor sokszor becsukom a szemem is.. vagy nem is tudom..a lenyeg hogy nem latok semmit..
Erre mi a megoldás?
Egyszeruen forduljak le, "fussak" arrébb?
az első az alapkeret amit érdemes megfordítani.
ami ilyen gondolatok szül a fejedben az az,hogy saját magaddal vagy elfoglalva a saját fájdalmaddal az egód miatt.
el kell jutnod oda,hogy a fájdalom okozás fontosabb legyen neked mint a saját fájdalmad vagy az egód.
akkor is ha csak egy igazit tudsz beverni neki.
a hátrálás.
ez a lehető legrosszabb választás,mert ha hátra felé lépkedsz akkor végig pont jó ütőtávban leszel az ellenfeled belépés ütéseihez és fel is bátorítod vele.
léphetsz jobbra az ellenfeled bal keze felé,vagy előre és a homlokodra támasztott kettős fedezékkel fellököd ha nagyon jön előre.
normális edző az ilyen nagyon hátrálós tanítványokkal szokott gyakorolni falnál.
ez annyi,hogy odaállsz a falhoz,ütögettek és kénytelen leszel oldalra lépni mert hátra nem tudsz,ha pedig megállsz akkor lesoroz.
vagy küzdelem közben odaáll melléd és se-ggbe rúgással figyelmeztet végig ha nem oldalra lépsz hanem hátra.
az ütésbe belenézés.
ezt is szokás gyakorolni kezdőknél.
párban álltok a kettős fedezék feltámasztva a homlokra,könyök szűken,nézel ki a két kesztyű között és a társad kiszámíthatatlan ritmusban egyeneseket ütöget.
ha nem támasztod a homlokra,akkor pofán fogod magad vágni a kesztyűvel.
a ducking.
ha ezt rendesen kigyakorlod akkor ütőtávon belül is nehezen eltalálható leszel.
erre a legjobb a kötél bújócska,és a talpas reflexlabda,így ezeket valószínűleg otthon tudod kigyakorolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!