Eskrima stílusról kinek mi a véleménye?
Nem rég alapult egy Eskrima klub (nem tudom számít-e, de azon belül is Doce Pares Eskrima-t írnak), ahova lenne lehetőségem eljárni edzésekre, de viszont magát a stílust nem annyira ismerem. Azt tudom, hogy van benne kés meg botharc is, ennyit tudok magáról a stílusról csak.
Mennyire számít jó stílusnak? Megéri elkezdeni? Vagy ilyen Leung Ting&Máday féle Wing Tsun parasztvakítás szintjén mozognak a stílus edzései általánoságban?
Nem az a cél, hogy Bruce Lee szintjét elérjem, csak fölöslegesen nem akarok oda-vissza kb. 90kmeket utazni egy olyan stílusra, amit pocsékul oktatnak.
Akkor még két dolgot tehetsz:
1. Elkezded megtanulni az alapokat, és mire odajutsz, valószínűleg lesz sparring is.
2. Keresel egy régebb óta működő Eskrima klubot. Ahol már van versenyzői edzés, ott van sparring is keményen.
Kercsak:
A gond az, hogy ígyis nem kevés időmbe kerülne az edzésre járás. Nem mondhatják azt, hogy nem lennék elhivatott, mert csak oda 45km lenne az út, ami kb. 1 óra. Aztán még vissza ugyanennyi lenne. Azért nem érné meg nekem két órákat utazgatni, hogy majd félév vagy talán 1 év múlva legyen majd sparring.
Más klub meg nem is nagyon van még a megyében se, más, normális stílus meg kevésbé. Ha van is az utazást nem tudom megoldani, mert lenne Jujutsu, csak annál az edzésre járásra + hazaútra elmenne a napom fele.
De sajnos ígyis-úgyis kilőve az edzés, mivel fixen pont azokon az időpontokban is dolgoznom kell már, mint amikor lennének az edzések.
Köszöntem a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!