Mit csinált szerintetek rosszul, wing tsunosok?
A stílus nem lett leszólva. Nincs semmi baj a stílussal, mert akkor Bruce Lee se örvendett volna olyan közutálatnak a társai körében.
Én pusztán megemlítettem, hogy idehaza a stílus hátráltatója az maga Máday, mivel többet árt már a stílusnak, mint amennyi haszna van a stílusnak Mádayból.
Meg megemlítettem, hogy sajnos itt az oldalon miről vagy híres Levegő.
Így nem értem a felháborodásodat.
Bocsi az összevisszaságért . Na kezdjük . Ott a legnagyobb hiba hogy wing tsun-ra ment . Bruce Lee nem Tsunt hanem Chun-t tanult.
Az egész wing tsun a láncütésre lett alapozva , és Leung Ting-et még Kínában is kóklernek tartják . Teljesen lebutította az Ip Man-tól tanultakat és létrehozott egy sokkalta rosszabb stílust .
Mitől lenne olyan nagyon hatékony ? A tapadó kezektől , láncütéstől ? Kalimpálásától . Kérdező , magad is láthattad mi a gyengéje ( minden ) . Se lábmunka , se erő benne nincs . Jó ha tricepszből ütnek , kihagyva a lendületet ... Gyorsak ? Oké azok , de ez édeskevés . Olyan mintha egy plüssmacival gyepálnának . Se sparring , se normális erősítés nincs az edzéseken . Végignyomnak valami páros gyakorlatnak nevezett akármit és ők azt már ultrakemény bunyónak vélik . A wing stílusok közül , egyedül a lo man kam wing chun-nak van értelme . Mert Lo Man Kam eléggé felturbózta , mind a lábmunkát , mind az ütések és rúgások minőségét . Volt itt egy srác . Az is a Wing Tsun lovagrend megbecsült tagja lehetett , mert úgy védte a stílust hogy nézni is rossz volt . Kickboxon megagyalták , és még volt pofája állítani hogy a KB sokkal szarabb és nem ad reális harci képességeket , ellenben a WT igen ( WTF akkor hogy a rákba boxolták le ? Ja igen úgy hogy azt mondta , neki nincs olyan állóképessége mint egy KB-snek és hogy nem engedték verekedni kesztyű nélkül ( MMA kesztyűről még nem hallott ? ) . Tény és való hogy a 3-4 éve boxolgató hobbysták röhögve verik le a mesterfokozatos wing tsunosokat . Technikái ( WT ) teljesen meseszerűek és vajmi kevés közük van a valósághoz . Ha valóban olyan komoly stílus lenne , hidd el kérdező hogy nem verted volna el oly könnyedén .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!