Mi a véleményetek a BJJről?
Szerintem egyike az azon keves kuzdosportnak, ahol tenylegesen a technikai folennyel le lehet gyozni egy erosebb es nagyobb darab ellenfelet.
Jol atmozgat, erosit es akinek nem idegen a masik fogdosasa gíben (ès nelkule) annak befog jonni. Az övrendszer ad egy plusz motivaciot is. Aki pedig felnottkent kezdi, nem kell attol tartania, hogy nem fognak vele ugy foglalkozni mint egy gyerekkel. Szerencsere inkabb profit orientaltak, ami jelen esetben pozitivum. Jo alapot ad mas testharc rendszerekhez (judo, sambo pl), foleg azert mert gyakorlatilag a bjj is ezekre epul. Igaz itt a leghangsulyosabb a foldharc, sokkal inkabb sakkozosabb mint egy judo newaza. Utcai hatasossaga pedig a hasznalojan mulik. Abban is vannak onvedelem szempontjabol jo technikak, feszitesek, fojtasok, amiket kello ugyesseggel hasznalva idot lehet nyerni vagy rogziteni a tamadot.
MMA-ba szinte kotelezo.
Egy judoka.
Sajnos űzni nem tudom a BJJ-t, de eléggé utána olvastam, stb.
Óriási előnye a többi földharc stílussal szemben, hogy itt nincs az a jelenség, mint sajnos már a birkózásnál meg a judónál, miszerint sok helyen 12-14 éves kor alatt vállalnának csak kezdőket.
Technikailag meg nagyon leegyszerűsödött mára, most már csak inkább a tényleges földharcot oktatják (régen dobásokat, földreviteleket is tanultak). Emiatt az egyik legjobb földharcosokat tudja kinevelni a sport, mivel ők tényleg az ellenfél lekopogtatására mennek rá.
Negatív oldala, hogy még most is elég drága (régen Braziliában is csak az elit réteg tudta tanulni, a szegényebbek luta livrevel próbálkoztak).
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!