Szerintetek melyik aikido egyesületet válasszam?
Debrecenbe költöztem, és kettő aikido egyesületet találtam, a Shinpo-t és az Asahi-t. Időpontban az utóbbi lenne jobb, de inkább a minőség a fontos, viszont semmi tapasztalatom nincs ezen a téren, nem tudom mit kell figyelni, csak annyit tudok, amit a weboldalon olvastam, hogy melyik oktató hány danos. Ismeritek esetleg ezeket az egyesületeket? Lehet nagy különbség, dönthetek rosszul?
Tudom, hogy sokan semmire nem nézik az aikido-t, de engem ez érdekelne. A válaszokat előre köszönöm.
Igenis jó az Aikido, csak úgy járt, mint a Kung-fu, hogy eltunyult az oktatása. De, ha magad is foglalkozol vele, akkor rájöhetsz, hogy mi a hiba és kijavíthatod magad is és akkor lehetsz egy nagyon jó Aikido harcos.
Amúgy az a lényeg, hogy jól érezd magad az edzésen és legyen elegendő küzdelmi rész, ami úgyse lesz, sajnos. Annyit tudsz tenni, hogy mondod MINDIG a partnerednek, hogy ne hagyja magát, csak akkor hajoljon előre, meg boruljon, ha jól csinálod a technikát.
azt mondani,hogy ne hagyja magát a partner hiábavaló.
alap logika,hogy mozgatni a felkészült és ellenálló másikat csak komoly sokk okozás után lehetséges.
vagyis ütés,vagy ütés-rúgás sorozat és mozgatás.
fordítva vagy önmagában alacsony hatékonyságú.
Kedves kérdező !
Lényegét tekintve teljesen mindegy, a Shinpo az Asahi-ból vált ki, az irányzat és az oktatási metodika valószínűleg teljesen ugyanaz mint az Asahinál. Ráadásul a szakmai irányítást mindkét egyesületnél Buris Laci végzi. Úgyhogy a döntésedet leginkább kényelmi szempontokra alapozd ( melyik van közelebb, melyik edzésidőpontja a megfelelőbb).
Én az Asahinál voltam egy pár hónapig. Jó volt nagyon egyetlen egy bajom volt.
Mikor gyakorlunk az oktatók figyelnek hogy egy kezdő egy haladóval legyen párban. Volt egy feketeöves fickó, világos hajú kövérebb. Vele utáltam párban edzeni. Mindig gci volt ha valami nem sikerült. De könyörgöm 4 edzés után ne várjon el tőlem olyan mozdulatokat amilyeneket őt tud feketeövesként. Mindenki más nagyon rendes, az oktatók is elképesztően jófejek.
Egyéb elfogaltságok miatt hagytam abba az aikidot meg végülis az sem volt hátrány hogy nem kellett látnom többé azt a fszt.
"Igenis jó az Aikido, csak úgy járt, mint a Kung-fu, hogy eltunyult az oktatása."
Mondja ezt a fotelből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!