Akinek volt már térdkifordulása az utána, hogy és mennyi idő után ment vissza sportolni?
Nekem volt térdficamom.Karate edzésen ment ki.3 hét gipsz,utána még 2 hétig bicegtem.Szóval 5 hét kihagyás után mentem el kondizni.De akkor lábra nem edzettem,azzal vártam még 2-3 hónapot.4 hónap után mentem visszamentem karatéra és még 1 évig csináltam,azt már abbahagytam.Kis ideig bokszoltam is,csak messze volt az edzés,nem tudtam rendszeresen megoldani a bejárást.Most kondizok.Guggoltam már 140 kilóval,bandázs nélkül.Mégsincs semmi baja a térdemnek.A térdficamom 2013-ban volt.Azóta egyáltalán nem volt semmi probléma a térdemmel.
Neked begipszelték e és mennyi ideig volt rajta gipsz?
Az igen, akkor te szerencsés vagy. :)
Nekem kb. 1 hétig volt begioszelve ,de lehet hogy kevesebb ideig.
Utána rögzítővel jártam egy jó ideig, most meg már anélkül.
Térd körüli izmok és szalagok erősítése a lényeg. Ha ilyen sérülésed volt, nem hiszem, hogy nem írtak elő fizio és gyógytornát. Ha nem, keresd fel a kezelő dokidat, irass fel vele.
Nekem is volt, rá egy évre térdműtét. Műtét után gyógytorna, aztán lájtos edzés. Lényeg, műtét után 3 hónapra már mentem edzésre, azóta sincs vele baj. Bár, az időjárás változást megérzem.
Nekem nem írtak fel gyógytornát ,de megyek vissza orvoshoz , megvizsgáltatni megint
Majd eldől , azt hallottam hogy meg kell erősiteni az izmokat.
Gyógytornának pont ez a célja. Gyógytornász meg tudja, mit csinálj.
Mikor legelőször elmentem gyógytornára, a lábam olyan részén is volt izomláz, ahol azt sem tudtam, van ott izom. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!