Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Akinek volt már térdkifordulás...

Akinek volt már térdkifordulása az utána, hogy és mennyi idő után ment vissza sportolni?

Figyelt kérdés
Nekem volt egy ilyen sérülésem box edzésen, még ősszel, de még most sem az igazi, szerintetek mikor érdemes visszamenni ? Vagy abba kell hagyni a sportot ?
2017. aug. 18. 17:38
 1/9 anonim ***** válasza:
Sosem lesz az igazi, ha térdficamod volt.
2017. aug. 18. 19:27
 2/9 A kérdező kommentje:
De boxolhatok meg?
2017. aug. 18. 19:32
 3/9 anonim ***** válasza:

Nekem volt térdficamom.Karate edzésen ment ki.3 hét gipsz,utána még 2 hétig bicegtem.Szóval 5 hét kihagyás után mentem el kondizni.De akkor lábra nem edzettem,azzal vártam még 2-3 hónapot.4 hónap után mentem visszamentem karatéra és még 1 évig csináltam,azt már abbahagytam.Kis ideig bokszoltam is,csak messze volt az edzés,nem tudtam rendszeresen megoldani a bejárást.Most kondizok.Guggoltam már 140 kilóval,bandázs nélkül.Mégsincs semmi baja a térdemnek.A térdficamom 2013-ban volt.Azóta egyáltalán nem volt semmi probléma a térdemmel.

Neked begipszelték e és mennyi ideig volt rajta gipsz?

2017. aug. 18. 23:40
 4/9 A kérdező kommentje:

Az igen, akkor te szerencsés vagy. :)

Nekem kb. 1 hétig volt begioszelve ,de lehet hogy kevesebb ideig.

Utána rögzítővel jártam egy jó ideig, most meg már anélkül.

2017. aug. 19. 07:13
 5/9 anonim ***** válasza:

Térd körüli izmok és szalagok erősítése a lényeg. Ha ilyen sérülésed volt, nem hiszem, hogy nem írtak elő fizio és gyógytornát. Ha nem, keresd fel a kezelő dokidat, irass fel vele.

Nekem is volt, rá egy évre térdműtét. Műtét után gyógytorna, aztán lájtos edzés. Lényeg, műtét után 3 hónapra már mentem edzésre, azóta sincs vele baj. Bár, az időjárás változást megérzem.

2017. aug. 19. 07:19
 6/9 A kérdező kommentje:

Nekem nem írtak fel gyógytornát ,de megyek vissza orvoshoz , megvizsgáltatni megint

Majd eldől , azt hallottam hogy meg kell erősiteni az izmokat.

2017. aug. 19. 08:27
 7/9 anonim ***** válasza:
3-as vagyok,elfelejtettem írni,hogy nekem is kellett gyógytornára járni.Azt már nem tudom megmondani,hogy mennyi ideig
2017. aug. 19. 13:18
 8/9 anonim ***** válasza:

Gyógytornának pont ez a célja. Gyógytornász meg tudja, mit csinálj.

Mikor legelőször elmentem gyógytornára, a lábam olyan részén is volt izomláz, ahol azt sem tudtam, van ott izom. :)

2017. aug. 20. 08:06
 9/9 anonim ***** válasza:
1-es vagyok: simán visszamehetst boxolni, én miután kiment a térdem mma-ztam, parkouroztam, most kondizok. (Persze gyógytorna után). Az igazi nem lesz, de simán visszamehetst, nem fogsz ártani vele.
2017. aug. 21. 15:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!