Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Milyen küzdősportot vagy...

Milyen küzdősportot vagy harcművészetet ajánlanátok, ha?

Figyelt kérdés
Viszonylag kicsi, törékeny lány vagyok, 19 éves. Vmilyen munka mellett végezném heti 2-3 alkalommal, és a legfontosabb, hogy lemozgasson rendesen, illetve szeretném, hogy ha lenne hozzátartozó... "hitvallás", meditáció, értitek. Őszintén, az se mellékes, ha szép, kecses, kissé táncszerű sport lenne, én pl a Taekwondo-t ilyennek találtam. Minden segítséget köszönök!

2017. júl. 30. 11:34
 1/6 anonim ***** válasza:
43%
Ha a Taekwondoo tetszik, akkor arra menj. Az jó is neked, mint lánynak. A hitvallást, meg ilyeneket meg otthon csináld, mert edzési időt arra áldozni hülyeség, a mai világban, a 21. században már nem lenne szabad egyik Kung-fu iskolában sem ilyen szellemi, meg lelki dolgokat oktatni. Az mindenkinek a saját idejéből menjen otthon, ne az edzésen aludjanak törökülésben. De szerencsére Taekwondoon ilyen nincs, ott megtanítanak harcolni.
2017. júl. 30. 12:50
 2/6 anonim ***** válasza:
sayoc kali késharc.
2017. júl. 30. 14:51
 3/6 anonim válasza:
0%

Én az apró termeted miatt a Wing Tsunt mondanám. Van hozzá tartozó értékrend, de nem táncszerűek a mozdulatok, nagyon nem. Órán nem meditálunk, azzal nem húzzuk az időt, de a mesterek tanulnak ilyesmit, érdemes lehet rákérdezni.

Mindjuk a WT kegyetlen bonyolult, nem ösztönszerű, nagy nehéz megtanulni. Ebből adódóan sokan nem képesek rá, így amit nem tudnak, azt más stílusból elvett dolgokkal pótolják. Láttam én már boxal keverni, ami szinte nevetséges, mert teljesen az ellentéte. Sajnos nagyon sok "mester" van, aki nem ért ahhoz, amit csinál, de úgy van vele, hogy azért tanít, mert abból van a pénz... Ez engem nagyon sokszor elszomorít, mert ez a stílus kegyetlenül halálos tud lenni, és pont az apró, törékeny embereknek találták ki. Ha sikerül jó mestert találnod, én mindenképpen csak ezt ajánlom (nekem több próbálkozásra sikerült), ha meg nem, akkor eszedbe ne jusson. Tényleg.

Attól még, hogy valaki nem tud főzni a főzés nem rossz, de ha pocsék kaját meg nem eszem...

2017. júl. 31. 09:50
 4/6 anonim ***** válasza:
6%
Nem te választod a harcművészetet, hanem a harcművészet téged. Ha táncszerű, akkor,Capoeira. Ödönre ne hallgas #1 annyit ért hozzá, mint tyúk az atomfizikához. ( leveleztem vele, tudom)
2017. aug. 31. 15:55
 5/6 anonim ***** válasza:

Taekwondo, Wing Tsun, esetleg Kick box, Aikido. ami neked való lehet az alapján, amit leírtál magadról.

Semmiképpen ne: Karate, box, Mu thai, birkózás (a testalkatod alapján).

2018. febr. 25. 23:27
 6/6 anonim válasza:
Wing Tsun kung fu egy nő nevéhez fűződik. Az alkatodhoz ezt a stílust tudnám elképzelni, ha hatékon önvédelmet is szeretnél tanulni ami megvédhet. II. kerületről jót hallottam.
2018. márc. 6. 17:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!