Muay thai vagy wing tsun kung fu a hasznosabb önvédelemre?
Nagyon szeretnék valamilyen harcművészetre/küzdősportra járni, de nem tudom melyik lenne a jobb.
17/L
Sincere
A Wing Tsun és a Wing Tzun nem ugyan az és, ha neked nem vált be és tehetségtelen vagy hozzá, azért ne a stílust hibáztasd. Én magam vertem meg boxolót és csak akkor voltam igazán hatásos amikor a láncütést csináltam. Milyen érdekes? Ezek szerint mégis csak jó valamire. Abba meg inkább ne is beszéljünk, hogy Leung Ting maga nyert versenyeket, igen amcsi boxolók, meg kick boxolók ellen.
Ezt már egy korábbi megnyilvánulásod alá is írtam, ha jól emlékszem, ha nem lenne jó, nem csinálnák annyian.
Mellesleg valljuk be, hogy egy kung fu stílust ennyire lenézni és ignorálni annak minden megvédőjét, több mint aggasztó.
Sincere
Már nem azért, de nem ismersz, nem tudod mire vagyok képes, én se ismerlek téged. Az, hogy egy tök idegen embert leszarozol, csak azért, mert egy ellentétes áláspontot képvisel, nem inteligens emberre vall.
Azt, hogy azt a boxolót megvertem nem tudom bizonyítani, nem is szükséges.
Azt nem támasztottad alá érvekkel, hogy miért nem értenék a témához.
És csak magamat tudom ismételni: Ha a Wing Tsun rossz lenne nem csinálnák annyian. És ez a többi gyűlködőnek is szól: nem egészséges egy harcművészetet ennyire utálni, megvetni és a védőit hülyének nézni, csak mert szeretik, hasznosnak találják és zavarja őket, hogy bántanak egy egyébként hatásos stílust.
A Wing Tsun nagyon is tud életszerű lenni, arról nem tehet, hogy szar mesterhez jártatok kb. három hónapot és türelmetlenek voltatok. Normális mesternél van szabadharc és nem egyből, mert nem akarja senki, hogy már az elején szétverjék egymást. A Wing Tsunosok között vannak sznobok, de ugyanúgy ahol máshol is. Boxolók között például rengeteg primitív emmber van, de nem mind az. Éy azt kijelenteni, hogy aki Wing Tsunozik az sznob, nem egy inteligens megnyílvánulás. És az előzőhöz visszatérve:
Én 2 évet jártam Goju ryu karatéra. 2 évet vesztegettem el, nem azért mert rossz lenne a stílus, hanem azért, mert nem az én testalkatomhoz való és nem tudok azonosulni a szellemiségével. Mind ezek ellenére nem mondom azt, hogy szar, csupán azért, mert nekem nem jött be.
Próbáljatok nyitottabbak lenni és adni más véleményére!
Kedves Macbeth!
Tudom, hogy te Macbeth vagy, csak az a helyzet, hogy elsősorban nem hozzád szóltam az előző válaszomnál.
Nekem bevált, nektek nem ezért nem a Wing Tsun a hibás, nem is ti. Ha pedig úgy hurrogjátok le, hogy ki se próbáltátok, akkor nagyon primitívek lehettek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!