Kerékpár tárcsafékbe jó az autó tárcsa olaj vagy külön csak a kerékpár tárcsa olaj jó?
Figyelt kérdés
ha van akkor mi a különbség?2017. jún. 8. 22:07
1/8 anonim válasza:
Shimano, Magura fékbe hitraulika olaj való. Természetesen mindkét gyártónak van saját néven 10x áron forgalmazott portékája.
A többibe DOT4 fékfolyadék kell.
2/8 A kérdező kommentje:
És gondolom rá vam irva a dobozára hogy dot4 vagy nem, köszi
2017. jún. 10. 02:20
3/8 anonim válasza:
Tökéletes az autóba való. Gondolj bele mennyivel nagyobb fizikai és hőterhelést kap egy autó fékrendszere.
4/8 anonim válasza:
Itt most nem a fizikáé a főszerep, hanem a kémiáé. A fenti gyártók által használt szerkezeti-, tömítő-, felületbevonó anyagok nemállnak ellen a fékfolyadék összetételének. Azaz a polialkilén-glikol, monoalkil-éter, polialkilén-glikol keverék ezeket roncsolja, oldja. Nem erre lettek tervezve. Ezért sima hidraulika olajjal kell feltölteni.
5/8 anonim válasza:
mi triálbringán a fékekbe (hidraulikus felni és tárcsafék) desztillált vizet+fagyálló keveréket szoktunk tenni :D
6/8 A kérdező kommentje:
az utolsón meeglepődtem :D mindenkinek köszi a választ
2017. jún. 15. 07:02
7/8 anonim válasza:
a triálos vagyok, először nekem is furcsa volt, viszont könnyebb mint az olaj+ sokkal gyorsabb, adagolhatósabb tőle a fék, bár neked szerintem nem alkalmas, mert a hőt nagyon nem szereti, egy tekerős bicajon pedig akad belőle bőven a fékek közelében :D
8/8 A kérdező kommentje:
kreatív ötlet az biztos :D
2017. jún. 16. 07:09
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!