Olajos tárcsa fékben mit ajánlotok Donwhillra? Idáig Avid BB5-el küszködtem hegyeken és már meguntam, hogy nem lehet vele megállni. Mit tudtok ajánlani? Az elképzelésem egy Shimano Deore egyik típusa lenne, de mégse vagyok meggyőzve felőle.
Még egy valami, a műgyantás fékpofa tartósabb? Vagy mi a különbség?
Tudtok mondani párat, úgy 30-40ezer/fék rendszer+tárcsa árban. Versenyekre nem járok, a súly kevésbé jelentős, de fontos, hogy akkor fékezzen mikor én szeretném. Üdv Ati
Ha valóban DH-zol, akkor Shimanonál a Zee vagy a Saint lenne a megfelelő. Ezek közül a Zee az, ami belefér az általad írt keretbe. Amennyiben néha lejtőzöl a szomszédban lévő 3-400m magas "hegyen", úgy már a Deore is elég lehet, de nem sokkal drágább az SLX, és az már biztosan megfog egy ereszkedés során.
Egy kis technika: Shimano annyiban előnyösebb a Sram fékekkel szemben, hogy ásványi olajjal működnek, nem szintetikussal, ami szétmar mindent egy légtelenítés során, ha nem vagy rutinos, és ráfolyik valamire, amire nem kéne (+ a Sram fékek légtelenítése komplikáltabb a Shimanoknál).
A Zee egy érdekes állatfaj, nagyon jól fog, de CSAK melegen.
Ez tényleg DH-ra van, utcai használatra nem is ajánlják.
A Saint egy jó kompromisszum lehet, ha békésebb körülmények közt is szeretnél jól fogó féket.
Emberünk már csak észreveszi a különbséget az elcsúszó fék és a faroló kerék közt.
Vagy nem?
Szerintem egy hobby DH-st a "gyengébb" hidros tárcsafékek is megfognak.
Saint szerintem biztosan jó lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!