Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Kyokushin karate vagy boksz?

Kyokushin karate vagy boksz?

Figyelt kérdés

2017. máj. 15. 13:44
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
A cél az,hogy megtanuljak bunyózni.Nem más.A 2-t nem csinálom egyszerre.Ha 2 stílus menne,akkor az egyik mindenképpen valami földharc lenne.A K1 nem érdekel,akkor inkább MMA.De versenyezni nem tervezek
2017. máj. 17. 18:57
 12/20 anonim ***** válasza:
57%
Ne földharcot tanulj, az legyen az utolsó, legalábbis, ha az utcai harc érdekel. Ha meg akarsz tanulni bunyózni, akkor Box, Thai Box, Kick Box, Savate, Kempo, Hung-Gar, Choy Lay Fut, Goju-Ryu Karate, Taekwondoo, Hapkido, Wing Chun, Wing Tzun, Birkózás, Judo, Sambo. Ezek közül válassz, ezeknek jó az oktatása.
2017. máj. 17. 19:43
 13/20 anonim ***** válasza:

Jelenleg 2 dolog a fontos.

Te mit akarsz? Neked melyik tetszik.

Illetve a többi kommentelő is hiába szeretne segíteni. Ahogy én is írtam már. De hiába mondja az ember, hogy menj Muay-thai (Thai-box) edzésre vagy Taekwondora, Hapkidora ha nincs a közeledben.

Gondolom azért mondtad a Bokszot meg a Kyokushint mert tetszenek. Meg ezek vannak is elérhető távolságban. Hiába akarsz Taekwondozni ha a legközelebbi edzés mondjuk 80 km távolságra van. Az akkor drága edzés volna.

Illetve még mondtad az MMA-t. Ahoz kell dobás, földharc ismeret. Mint mondjuk egy Judo vagy BJJ.

Kérdés, hogy mik vannak a közeledben? Miket oktatnak?

Van Ökölvívás, Kyokushi. Ez oké.

Mi van még? Mi van a közeledben ami elérhető távolságban van és tetszik is?

2017. máj. 18. 10:29
 14/20 A kérdező kommentje:

Shotokan,brazil jiu jitsu,boksz,birkózás,thai box-kickbox (vagyis ez vmi k1 edzés féle,vegyesen oktatják a thai és a kickboxot egy helyen,egy időben),wing tsun,kyokushin,muay thai,grappling,judo

Ezeket tudom.És ezt sorba rendezve írtam le,legközelebbitől a legtávolabbiig.

És ha a földharcot nézzük,a grappling és a bjj az ugyan az?Vagy mi a különbség?

2017. máj. 18. 12:58
 15/20 A kérdező kommentje:

Nekem amúgy kifejezetten a kempo és a sambo tetszene,ezekben van mimden,ütés rúgás,földrevitel,földharc.

Csakhát ezek nincsenek

2017. máj. 18. 12:59
 16/20 A kérdező kommentje:

Illetve van még MMA is,az is elérhető közelségben!

Csak nem tudom,hogy lenne e így értelme,küzdősport múlt nélkül elmenni?

Egy haverommal lementünk kipróbálni a birkózást.Az edző azt mondta,hogy már kicsit idős vagyok elkezdeni(persze hobbi szinten eljárhatok),de ajánlja az MMA-t,amit az egyik tanítványa tart pont ott,csak más időpontban.És az az ember profi MMA-s is.A HFC-ben meg ilyen helyeken bunyózik.

2017. máj. 18. 13:02
 17/20 anonim válasza:

# SűrítettLevegő

Köszönöm a kijavítást. Úgy látom, lehet, tényleg igazad van.

2017. máj. 18. 14:01
 18/20 anonim ***** válasza:

Nekem egyéni véleményem ilyen ,,MMA edzés" ebben én nem hiszek. Még egyszer mondom ÉN. Akinek megfelel akkor ő csinálja. Erről ennyit.

https://www.youtube.com/watch?v=V1RvLNfDlus

Én ugyanazt mondom akkor is amit egyszer elmondtam csak picit többet tudok. Csak feltételezni tudom, hogy azért mondtad ezt a kettőt mert tetszik. Menj egy 3 évet Bokszra. És ha egy jó Kyokushin karatéról beszélünk amit mint teljesen kezdő aki semmi küzdősportot csinál nem tudja. De ha jó azért 2-3 év múlva picit látni fogod. Ott megtanulsz még rúgni pluszba, elviseled a testre mért pusztakezes ütéseket és rúgásokat. Illetve a combosokat.

Majd Kyokushinban is eljutottál legalább egy 1-2 Kyuig de jó lenne legalább az 1 Dan megszerzése akkor jöhetne mellé egy kiegészítő. Pontosabban egy másik harcmodor megtanulása. Korod végett valószínű BJJ (Brazil jiu-jitsu) lesz vagy Grappling. Mondanám a Judot de lehet, hogy a korod végett ahogy a birkozósnál ott sem biztos. És hát addigra még idősebb leszel. Lehet még inkább nem

vállalnának. Persze ez klubb függő. És ez már csak megint a személyes véleményem. Ha vállalnának én biztos Judora mennék. Nekem a Judo a kedvenc küzdősportjaim között szerepel. Mint Japán jiu-jitsu vagy a Sambo. Ez a 3 úgy értve mint amiben van dobás és földharc.

Illetve esetleg megfordíthatod és kezdhetnél mondjuk egy földharc alapúval. Judo vagy grappling vagy BJJ-vel. Korod végett főleg ami a Judora vonatkozik a 3 közül.

Remélem ismételten tudtam segíteni. :)

2017. máj. 18. 18:46
 19/20 anonim ***** válasza:

Vagy még amit utoljára mondtam. Azért MMA meccsek 60-70%-a földön dől el.

Kezdhetnél akkor mondjuk egy BJJ vagy Judoval.

Amit mondtam még elsőnek a Kyo és boksznál. Ha szerencséd van akkor hétfő szerda péntek mondjuk Boksz és kedd csütörtök Kyo.

Na mondjuk itt is így van hétfő szerda péntek BJJ és Kedd van meg csütörtök van Judo. Vagy fordítva. Ott kezd ahol több az edzések száma. Ne egyszerre a kettőt 0-ról eléggé megterhelő volna. És mondjuk eltelt egy fél év Judonál mert vállaltak akkor utána egészítsd ki mellé BJJ edzésekkel. És akkor utána meg jöhetne egy Kyokushin vagy Thai-box, hogy meglegyen az álló bunyó is.

Remélem segíthettem :)

2017. máj. 18. 19:30
 20/20 anonim ***** válasza:
mindkettő :D
2019. jan. 31. 18:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!