De hogy érted azt.hogy egészítsem ki olyannal,aminek van védelme is?
A boksznak van a legjobb védelme.Pont ez az,ami miatt tetszik.Tysont az ellenfelei el sem tudták találni,kihajolt minden ütés elől.Más küzdősport nem tud ilyet
"Tysont az ellenfelei el sem tudták találni,kihajolt minden ütés elől.Más küzdősport nem tud ilyet"
Jó lenne, ha a boxedzésre lejáró vagy majd a közeljövőben boxolni akaró emberkék többsége, nem Tysonnal dobálózna, mert SOHA A BÜDÖS K**VA ÉLETBE nem fogjátok elérni annak a színvonalnak az egytizedét sem, még 10 év boksz után sem. Neki volt egy egyedi zseniális stílusa, és pont.
A mai magyar mezei hobbysta boxoló gyerekeket hagyjuk már. Voltam már több klubban is ökölvívó edzésen. Tipikus gagyi edzés van sok helyen. Mint egy tesióra, több ugrókötelezéssel és annyi, hogy van boxzsák püfölés, a kesztyűzések is több helyen pipibunyó. Sok klub rá van állva nagyon a versenyzésre, ott meg arra oktatják a kölyköket, hogy hogyan tudjanak több pontot szerezni. Szó sincs k.o-os ütésekről. Pointfighting az egész. Hobbystáknak még nehezebb, sok helyen alig foglalkoznak velük. Sok év kell, hozzá hogy igazán megkeményedj!
Nem rossz az ökölvívás, nekem is kedvenc, de van jobb!
A kyokushint és más karatét is pedig felejtsd el. A magyar küzdősport/harcművészet oktatás legszánalmasabb és legalja az a karate. Mikor 10 barna övesből 8-at két csicska pofonnal le lehet verni, az semmi. Aztán ezek még versenyt is nyertek. Öcsém karatézik voltam megnézni a versenyét, országos bajnokság volt. Az a kumite, az SEMMI, EGY NULLA. Inkább léggitároztak volna a srácok, de most komolyan. Mikor a 4 danos fekete öves fa-szi nem tudja rúgáskor normálisan megtartani az egyensúlyát kata bemutatón, és még a lábát sem tudja kinyújtani, az azért gáz. Nem azt mondom, hogy csináljon 720 fokos ugró-forgó rúgást két tripla szaltó között, de basszus álljon már meg a lábán, ha már 30 éve karatéjozik.
Szerintem boksz mellé muay thai vagy valami földharc.
A boksznak megmondom mi ellen van védelme: csak az ütések ellen és a derék fölötti magasságú rúgások ellen. Ennyi.
Testharc és földharc ellen abszolút védtelen, ahogyan a derék alatti magasságú rúgások ellen is. K1-ben szétrúgják a combjukat. MMA-ban pedig vagy szétrúgják a combjukat vagy leviszik a földre őket és lekopogtatják őket.
Az ökölvívás tanít meg a legjobban ütni, ez tény! De kb. ennyi is. Kitűnő kiegészítő stílus bármi mellé.
"Alapvetően jó stílus lenne a Kyokushin, ha jól lenne oktatva."
Részleteznéd, hogy mi az amit nem jól oktatnak?
Halkan megjegyzem, sok-sok éve űzöm, én tudom mi a magyar kyo betegsége, de kíváncsi vagyok, hogy egy kívülálló, hogy látja, hamár kritikát mer írni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!