Miért tartják sokan rossznak a kickboxot?
Ahol egy időben boxoltam, voltak velünk kick boxolók is. Tök jó edzést nyomtak. Az a titka, hogy el kell menni mellette rendes boxolni is, és meg kell tanulni rendesen bunyózni.
Amúgy karatés szemmel nézve meg az a baj vele, hogy a rúgásokat nem dolgozzák ki eléggé, de valószínűleg ez csak oktató kérdése.
Azaz nincs baj vele, jó edzést!
Miért kell mellette bokszolni is?
És hogy érted,hogy a rúgásokat nem dolgozzák ki rendesen?
Mert mindenben bele vau vauznak amihez nem is értenek.
Pl. "Csak derék fölé rúgnak." Ha az illető értene hozzá, vagy venné a fáradságot, hogy rákeressen a googleban, akkor nem írna hülyeségeket. Az ilyen tudatlanságokból következtetik ki, hogy a kick-box rossz.
Van egy hírem! Több szabályrendszer van a kick-boxban, és csak kettőben nem engedélyezett pl a combrugás, ha szigorúan nézzük, inkább csak egyben. Mert abban a másikban, lábfejjel lehet támadni a combot. Mondjuk ki az a hülye, aki lábfejjel rúg combra. :)
összes szabályrendszerben, engedélyezett a lábsőprés is.
Kick-box maga nemében szerintem jó. Ad egy kis kondít, bunyóra is megtanít, főleg ha versenyekre készítenek fel, és nem utolsó sorban, jó buli és nem a tv előtt fekszel.
Az alapvető kick boxban nincs derék alatti támadás. Valóban tényleg van több szabályrendszer is, de én az alap Kick Boxról beszéltem.
Amúgy az is baj a sporttal hogy van no contact verziója, ami nem a legjobb.
Olvas el. Mint láthatod k1-ben van comb és lábsöprés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!