Miért mondják sokan, hogy egy gyengébb küzdősportoló simán elver egy erősebb átlagembert?
Szerintem is sokan lebecsülik az erő fontosságát.
Két példát tudok mondani. Az egyik egy kidobó haverom pesten. Erőemelő, brutális erős. "Verekedni" egy 3 hónapos tanfolyam tanult meg. Soha senkitől nem kapott még ki.
A másik barátom pedig egy 70 kilós srác, de ő is kegyetlenül erős. Ilyet még tényleg nem láttam. Ő egyszer rendesen megpakolt 2 kidobót, illetve amit én is láttam, hogy egy barátságos bumyóra kihívta a 8-10 éve bokszoló spanját, akit pár perc alatt lerendezett. Hiába védekezett a bokszoló, olyan erővel küldte meg hogy egyszerűen eldőlt. Kegyetlen volt.
Mit értesz gyengeség és erő alatt?
A boxolók birkózó szemmel nézve gyengék, viszont qva gyorsak és ha benyom párat egy spagetti testalkatú "gyenge" boxoló akkor akármilyen keményen pakolod a cementes zsákokat, lámpaoltás van.
Azért mondják ezt amit kérdezel mert így van. Nem mindig és minden körülmények között, de az ügyesség, gyorsaság, ütőerő stb sokat számítanak.
Ennyi erővel akkor bárki lehetne profi küzdősportoló.
Emlékszem amikor 2 hónapja küzdősportoltam összeraktak egy 2-3 évvel fiatalabb 20 kilóval könnyebb kis gyerekekkel, aki viszont 6 éve járt már. Lazán elvert.
Egy 5 éve küzdősportoló ember 99,9% hogy elver egy átlagembert legyen az akármilyen erős.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!