Boksz testsúly helyezés ütés közben?
Milyen 10 másodperc? :'D Ringben amúgy igen, mert ott leállnék vele adok-kapokot játszani, mivel az a sparring célja, hogy fejlődjünk. Utcán viszont bármikor elrúgnám bármelyik profi Boxoló térdét is. Nyilván magasságtól függ, mert ha a Boxoló 210 cm magas, akkor képes lehet közben pofánverni. De ha csak 1 fejjel magasabb nálam maximum, akkor nem fog elérni. De ha mégis, akkor térdrúgás közben amúgy is készülök a könyököm felpakolására a pofám elé, így ha el is érne, akkor rögtön lenne utána egy törött keze és egy törött térde. :D Nem fogok én egy profi Boxolóval kézharcolni utcán és adok-kapokot játszani. Én aljas szemét vagyok és igazságtalan, amire a Boxolók nincsenek felkészítve. Mondjuk ettől függetlenül 1,5 év Kung-fu és fél év Taekwondoo után nem igazán hozzám való egy Mike Tyson, bár tudom, itt az embereknek, ha kikapnék Tyson ellen, akkor az egyértelműen azt mutatná, hogy a Kung-fu semmit nem ér. Igazságos harcon nem agyaltok, ugye? Hogy mondjuk egy 2 éve Boxoló ellen állítsatok. Olyan ellen meg már harcoltam és ezért is tudok jókat röhögni az itteni laikusokon/fanatikusokon. :D De nem baj, jó olvasni, felderülök kicsit. A lényeg, hogy engem tessék békén hagyni és nem Mike Tysonok ellen küldeni. Utálom a szájkaratét, mindig is az életben vitatkoztam, de ott valahogy nem ekkora senki arca, mint itt a neten. :/
Kérdező, ha a Boxban gondolkodsz, akkor nyugodtan, teljesen jó az, pláne, hogy a harcok 99,999%-a ringben zajlik, ott meg a Box kifejezetten erős lehet.
Dr. Kovács László, volt szövetségi kapitány (jelenleg a MÖSZ szakmai igazgatója) ebben a tananyagban eléggé összefoglalta az alapdolgokat, szerintem nem csak edzőknek lehet hasznos (én edzői képzésen jutottam hozzá): [link]
Olvasd serényen! :)
Atyaég, sűrítettlevegő... Tyson sem csak ütött az utcán, ha kicsit tájékozottabb lennél... A te fajtádra ráférne egy kiadós verés, hogy kicsit leszálljon a a földre. Amennyit te küzdősportoltál, az egyáltalán nem ér sokat, küzdősportokban egy év, amíg az alapmozdulatok készség szintjén megragadnak, és akkor még jó pár év, amíg a taktikai-technikai elemek is megragadjanak ezen a szinten és még több év, amíg kialakul az adott sportolónak a saját stílusa. Frankón neten itt menőzől a 2-3 év küzdősportolói múltaddal? Hogy te tudsz tkd-zni meg kung-fuzni? Elárulom neked, hogy ütni-rúgni TALÁN tudsz, de tkd-zni, kung-fuzni nem! Aztán nehogy valamelyik bokszoló meglepjen, mert közben kiderül, hogy hobbiból azért lejárogat savate, thai boksz vagy bármilyen ütős-rúgós sportedzésre. Kicsit szállj vissza a földre, mert oda fog ***ni valaki. Nem kell megfogadni a tanácsomat, majd az élet megtanít alázatra.
Btw egyébként az utcán komolyabb bunyó előtt senki sem mondja el, hogy bokszol vagy tkd-zik, csak jön a meglepi. Ennyit a nagy utcai bunyós tapasztalataidról... Na, szevasz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!