Tornászok! Ti az oldalszaltót milyen módszerekkel tanultátok meg?
Először is, az aerial=\=oldalszaltó, az angol neve sideflip. Valóban sok tutorial videó van yt-n, érdemes azokat megnézni. Amit én hozzáteszek:
-én a két karomat más irányba mozgatom. Az elsőt magasan tartom, könyökből felcsapok, majd le és össze. Ezzel tudok magasságot szerezni, és a forgás felét adja. A hátsó alulról oldalra fel (magad elől indítod, majd vállmagasságban hirtelen megállítod), majd össze. Ezeknek egyszerre kell majd menniük, először külön gyakorold a két kezet, majd együtt.
- az összehúzás nagyon fontos. Minél gyorsabban tudsz teljesen összehúzódni és kiengedni, annál jobb. Feküdj le hanyatt a földre, majd minél gyorsabban húzd össze magad úgy, hogy a lábadat megfogod. Ezt sokszor gyakorold.
- sokan ott rontják el, hogy fordítják a fejüket közben, így negyedet vagy kevesebbet, de forognak közben. Kapcsold ki a látásod, ne nézz konkrétan semmire. Az oldalszaltót a váll vezeti, nem a fej. Képzeld azt, hogy két üvegfal között vagy amiknek nem érhetsz neki.
- ezért az elsőket szivacsgödörbe ugornám a helyedben, ott a legkevésbé kockázatos,akit én tanítok azt is erre buzdítom. Legyen aki néz és elmondja hogy nézett ki ( nem a csajod aki mindenre azt mondja hogy deügyesvagy, hanem sporttárs).
Sok sikert hozzá :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!