Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Tornászok! Ti az oldalszaltót...

Tornászok! Ti az oldalszaltót milyen módszerekkel tanultátok meg?

Figyelt kérdés
Én tudok cigánykerekezni, egy kézzel is megy, próbálom az aerialt(oldalszaltót), de nem sikerül. Ha magasra is ugrok, visszahúz hamarabb a gravitáció, így muszàj vagyok letenni a kezem. Tudtok adni tippeket, hogy hogyan menjen ez is?

2017. márc. 6. 22:26
 1/8 anonim válasza:
Én is azt tanulom épp! :D Úgy próbáltam,hogy egy kisebb dombról ugrok el (pl.tornaszőnyeget összehajtom,és arról ugrok nekifutásból),vagy kezembe veszek egy apró plüsst,hogy ne tudjam letenni a kezem.Esetleg simán csak az ugrást gyakorlom,hogy hogyan lendítsem jobban a lábam,mennyire hajoljak rá a lent levőre.Nyáron csináltam strandon,hogy ugródeszkáról vízbe oldalszaltóztam.És a trambulin.Örök kedvenc,ha van,és megfelelő méretű,akár azon is próbálhatod.Egyébként jársz tornára, vagy magadtól tanulod?Ha jársz,kérdezd az edződ,mit lehetne tenni,ha nem,akkor sajnos csak próbálkozni lehet és kérdezgetni másokat. :/ Én még az oktatóvideókat tudom ajánlani,nagyon sok van fent a neten,főleg angol tutorialok. (pl.Anna McNulty,Gabriella Whited,TheCheernastics2,stb...) Remélem,segíthettem,sok szerencsét hozzá! :)
2017. márc. 10. 19:21
 2/8 anonim válasza:
58%
Előző vagyok,még olyan cigánykereket lehetne megpróbálni,hogy helyből ugrasz egy nagyot,és egy ideig a levegőben vagy,mielőtt letennéd a kezed.Illetve ennek a fordítottja:először teszed le a kezed,és cigánykerék közben fölrántod. (de ehhez is kell lendület,különben kitöröd a nyakad :D )
2017. márc. 10. 19:25
 3/8 fenui ***** válasza:
100%

Először is, az aerial=\=oldalszaltó, az angol neve sideflip. Valóban sok tutorial videó van yt-n, érdemes azokat megnézni. Amit én hozzáteszek:

-én a két karomat más irányba mozgatom. Az elsőt magasan tartom, könyökből felcsapok, majd le és össze. Ezzel tudok magasságot szerezni, és a forgás felét adja. A hátsó alulról oldalra fel (magad elől indítod, majd vállmagasságban hirtelen megállítod), majd össze. Ezeknek egyszerre kell majd menniük, először külön gyakorold a két kezet, majd együtt.

- az összehúzás nagyon fontos. Minél gyorsabban tudsz teljesen összehúzódni és kiengedni, annál jobb. Feküdj le hanyatt a földre, majd minél gyorsabban húzd össze magad úgy, hogy a lábadat megfogod. Ezt sokszor gyakorold.

- sokan ott rontják el, hogy fordítják a fejüket közben, így negyedet vagy kevesebbet, de forognak közben. Kapcsold ki a látásod, ne nézz konkrétan semmire. Az oldalszaltót a váll vezeti, nem a fej. Képzeld azt, hogy két üvegfal között vagy amiknek nem érhetsz neki.

- ezért az elsőket szivacsgödörbe ugornám a helyedben, ott a legkevésbé kockázatos,akit én tanítok azt is erre buzdítom. Legyen aki néz és elmondja hogy nézett ki ( nem a csajod aki mindenre azt mondja hogy deügyesvagy, hanem sporttárs).

Sok sikert hozzá :)

2017. márc. 13. 02:24
 4/8 A kérdező kommentje:
Köszi az eddigi válaszokat, utolsó, egyébként lány vagyok :D szóval max. a bffen mondhatná, de ment a zöld kéz mindenkinek. Holnap majd alkalmazom a tanácsokat, remélem működni fog :)
2017. márc. 15. 20:08
 5/8 fenui ***** válasza:
Kérdező, azóta sikerrel jártál? Ha nem, személyesen is tudok segíteni.
2017. szept. 20. 11:59
 6/8 A kérdező kommentje:
Még sajnos nem, de már jobban megy egy kicsit. Előző válaszoló, megköszönném a segítséged :))
2017. szept. 21. 21:04
 7/8 fenui ***** válasza:
Írtam privátot.
2017. okt. 1. 17:23
 8/8 anonim válasza:
a legjobb modszer ha elugrás elött csinálsz egy hátra karkörzést igy magasabbrafogsz ugrani,
2018. dec. 19. 10:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!