Igaz, hogy a pankráció csupán színjátszás?
Figyelt kérdés
Tehát az egész kamu?
Láttam A pankrátor című filmet,ott mutatták,hogy az ellenfelek már az öltözőben megbeszélik a haditervet,majd a ringben kiabálnak egymással és provokálják egymást,az öltözőbe visszatérve pedig egyből megdícsérik a másikat és öribarik. Bár,nem tudom,hogy ez a film mennyire lehet ismeretterjesztő-jellegű.
Persze,amikor a bokszmeccseket megbundázzák,az is színjátszás,de az illegális. Viszont a bokszmeccsek valóban nem babra mennek,és két profi ökölvívó elképesztő vérfürdőt tud csinálni.
Ráadásul érdekes,hogy a pankrátorok többségének van színészi múltja.
És,ha már szóba hoztam a vérfürdőt,akkor a UFC-mérkőzések is elég pusztítóak.
2017. márc. 3. 11:11
1/11 What to eat válasza:
Nagy része igen, de attól még fáj nekik, elég sok mutatvány.
2/11 A kérdező kommentje:
De sok mutatványt direkt úgy koreografálnak,hogy az kevésbé fájjon,nem visznek bele erőt,amikor székeket törnek szét egymáson,azt is úgy,hogy előtte megfűrészelik,és azt hiszem,hogy a ringbe szállás előtt fájdalomcsillapítót is szednek be. Ráadásul sok pankráció csak a civakodásról szól,nem is bunyóznak. Ezzel az erővel "prankráció" is lehetne a neve.
2017. márc. 3. 16:36
3/11 anonim válasza:
Erre te is tudod a választ, hiszen leírtad. A történetek és sok mozdulat kitalált, begyakorolt. Viszont van pár esés, ami valódi, nem véletlenül sérülnek meg igazából is.
4/11 anonim válasza:
Én úgy tudom, hogy hely és korosztály függő is, de a profik általában megbeszélik, és az nyer aki tovább bírja az ütéseket.
5/11 anonim válasza:
Az egész egy nagy kamu ez a lényeg kb :) Csak azt nem értem minek kell ennyire ,,drámaisan'' előadni a párbeszédeket. Értem én hogy próbálnak némi színt belevinni de mikor hosszú percekig beszélnek a ringben a nagy semmiről -.-
6/11 Kosa Valentin válasza:
Hát figyelj a legtöbb mozdulat egyáltalán nem fáj,csak látványos,ezt elmondták a HCW Prtive:Icarus részében!Ja UI:Nem tudod magad megvédeni egy pár mozdulattal!
7/11 Adrian peter válasza:
Én szerintem a verekedés igazi de a torteneteket megjatszak
8/11 anonim válasza:
Utolsó ha a verekedés igazi lenne akkor ott már komoly törések, akár halálos balesetek is történnének. Az egész egy színjáték tulajdonképpen. Látványos és ennyi.
10/11 anonim válasza:
Utolsó...hallod, igen voltak törések,zúzódások, izomszakadások de nem azért mert igazi verekedés lenne a pankráció hanem azért mert a mutatványok sok éves gyakorlást igényelnek és még akkor se 100% hogy hibátlanul megtudják csinálni akárhányszor. Nem véletlen hogy az ilyen adásokban 3-4 is el van mondva hogy ezeket sose próbáljuk ki otthon mert veszélyes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!