Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Ha összecsapna a keleti...

Ha összecsapna a keleti harcművészet a nyugatival akkor melyiknek lenne több esélye?

Figyelt kérdés

2017. febr. 11. 21:33
 1/6 anonim ***** válasza:
63%
a keletinek. mármint fegyver nélkül.
2017. febr. 11. 21:51
 2/6 anonim ***** válasza:
34%

Ezt a kérdést én feltettem Rozsda Sárkánynak, csak kicsit máshogy. Hogy igazából minden stílus minden ellen. Ha kitörne egy ilyen háború, akkor végül melyek maradnának talpon.

Nem emlékszem a pontos válaszára, így nem is mondok arról semmit.

Ha a kérdésre kellene válaszoljak...nyugati stílus a Box, Birkózás, Savate, Capoeira (van még, de ezek a fők itt az oldalon). A Boxolókat minden keleti stílus képviselője utcán szétrúg, vagy testharccal földnek vág és vége.

A Birkózás elég komoly stílus, nagyon komolyan vannak edzve, a probléma az, hogy a keleti stílusok is amúgy mindent edzenek az emberi testben, ami a fejbúb és a sarkak között van. Úgyhogy nehéz dolga lenne, de szerintem a Birkózás nem halna ki.

A Savate egy már nagyon komoly stílus, mivel azért sok rúgó és kéztechnikát vettek át a keletiektől, ezért igazából abszolút helyt képes állni bármelyik Kung-fu, Karate, vagy koreai stílus ellen. Biztos, hogy nem halna ki!

Capoeira: Nagyon jól rúg és nagyon jól kezeli a rúgásokat és a folyamatos mozgásával és távolságtartásával nehéz lenne támadni. De nem tudom, hogy ez a rúgó stílusokat mennyire hatja meg. Szerintem nem halna ki, bár ez érdekes.

Ennyit tudok neked mondani. Minden stílusban vannak profik, minden stílus képviselője valamiben kimagaslóan jó. Ezért nehéz az ilyen tényleg profi és tapasztalt mestereket "elintézetni" más ugyanilyen profi mesterekkel. Amit én tudtam elemezni, az csak az átlag volt. De, hogy kettő abszolút profi küzdelme, hogy végződne, azt nem tudni (a Boxon kívül, mert azoknál egyértelmű, hogy térdrúgással végezné ki mindenki őket, vagy pedig védésekkel széttörik a kezüket).

Ennyi. Remélem elégedett vagy. Én amúgy az utcai harcból indultam ki, ezért fognak majd sokan leszólni, mert itt rajtam kívül mindenki a ringből és MMA-ból indul ki, az pedig abszolút más, mint az utca. Ringben amúgy a ringbe készült stílusok lennének előnyben, ez szerintem logikus.

2017. febr. 11. 22:24
 3/6 anonim ***** válasza:
36%
AMC-n szokott menni az Ip Man. Bruce Lee mestere életének megfilmesítése. Pont a napokban volt az "Ip Man- a védelmező" na abban volt a kung-fu vs boxoló téma. Még ismétlik, nagyon jó filmek.
2017. febr. 11. 23:00
 4/6 anonim ***** válasza:
68%

volt már hasonlóan érdekes kérdés itt csak az a keleti,nyugati kézi fegyveres harcmodort és hatékonyságot elemezte.

nagyjából egyetértés volt,hogy a spártaiak,a római légiósok a képzett gladiátorok,a vikingek és a keresztes lovagok,legyőztek volna mindenféle szamurájt,shaolint vagy bármilyen keleti stílust a legtöbb esetben.

amúgy kérdező van több ilyen dok sorozat ami a kérdésedet elemzi,az egyik címe rettegett harcosok a másik a küzdősportok világa.

2017. febr. 11. 23:26
 5/6 anonim ***** válasza:
67%

Ahogy korbács mondja!

És ezek mind ökölvívást és birkózást tanultak!

Nem halna ki egyik sem, csak a keletiek rájönnének hogy pont elég nekik a levegővel harcolni a 4 fal között, nem pedig kihívásra éhes küzdősportolókkal!

Levegőtöl nagyobb hülyét nem láttam!

Aszondja utcai harcból indul ki XDXDXDXD :DDDDDD

Szerintem a 19 éves Rómeó agyon verné az utcán és feldughatná a csing csungját!

Capoeria utcán többet ér mint a boksz ? Te hülye vagy!

A boksz teknikáit 100%-ig lehet használni utcán, kivéve a gyönyörű lábmunkát, az nem fog teljesen úgy menni mint ringben! De a capoeriát ? Annak kb a 2%-át tudod utcán használni! Az is a sport általi kondíció!

2017. febr. 12. 08:50
 6/6 anonim ***** válasza:
72%

Azt szögezzük le, hogy a történelem folyamán MINDEN stílus harcolt élesben, életre-halálra.

A Kínai történelem tele van véres háborúkkal, és kb. 5000 éven keresztül, kungfuval képezték ki a katonákat, legyen szó pusztakezes vagy fegyveres harcról.

A feudális Japánban a szamurájok is a jujutsut alkalmazták közelharcra.

A kereszteslovagok is tanultak kastélybirkózást, ahogyan a vikingeknél is kiképési anyag volt a birkózás.

Brazíliában a capoeira sokáig be volt tiltva, nem is volt könnyű leverni a lázadó fekete rabszolgákat.

A savate az 1700-1800-as években a párizsi alvilág stílusa volt.

Nem halna ki itt semmilyen stílus sem. Az megint már más kérdés, hogy a mai modern világban, az egykor szebb időket is megélt autentikus harcművészeteket, milyen színvonalon oktatják most, mennyire tudtak alkalmazkodni a modern világhoz.

Manapság a modern vegyes harcrendszerek (MMA, UFC) világa körül forog minden ami pusztakezes küzdési módszer. Változtak az igények, másak lettek a kihívások is e téren.

Ki kell tűzni a célokat, hogy ki mit, és legfőképp miért akar gyakorolni harcművészetet vagy küzdősportot.Bunyózni minden stílus megtanít. A kérdés már csak az oktatás színvonalán, a jó mesteren és a gyakorló kitartásán és szorgalmán múlik. Úgy jó, ha több stílusban jártas az ember, nem csak azért mert a technikái száma gyarapodik, hanem mert tapasztaltabb lesz és nagyobb lesz a rálátása a dolgokra.

2017. febr. 13. 08:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!