Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Éjszaka repkedő drónt légpuská...

Éjszaka repkedő drónt légpuskával lelőhetem?

Figyelt kérdés
Tegnap éjszaka az utcánkba és a házunk felett repkedett egy drón és elég idegesítő, vonyító hanggal volt.

2017. febr. 5. 10:36
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
Nem is kell, hogy magánterületre repüljön be a drón, igazából. Utcán sem reptethet igazából drónt senki sem, szól valaki egy légirendésznek, és a drón tulajdonosa fizetheti a büntit.
2017. febr. 6. 15:48
 12/31 anonim válasza:

Honvéd!

Várják az önjelölt ügyvédek, hogy valami törvényszöveggel, vagy törvényhelyekkel is alátámaszd az állításod, mert így csak hangos hőbörgésnek tűnik, és a nagybetűktől se válik igazzá.

Betörésről beszélsz, de itt szó sem volt erről. A kérdezőt egy háza felett lebegő hangos drón idegesített. Innen elég messze van a Btk. jogos védelem fogalma, ha arra gondolsz. Ez zümmögő drón nem alapoz meg jogos védelmet.

2017. febr. 6. 20:58
 13/31 anonim ***** válasza:
Ha lehet tudni ki röpteti, akkor szólnék neki. Nem tudom amúgy miért nem lehet kivinni a mezőre a drónt és ott játszani.
2017. febr. 7. 16:38
 14/31 anonim ***** válasza:
100%

Ku r va hangosan ordítsd el magad párszor hogy vigye messzebb a drónt mert zavara a hangja és esetleg megkínálod légpuskával.

Komolyan!

2017. febr. 7. 20:37
 15/31 anonim ***** válasza:
100%

igazából a légpuska szabályozásnak kell utána nézzni. ha a lövedék kimegy a kertedből az sok 10 000 Ft-os birság. - ha nem talál el senkit.

Ha minden fegyvertartási és kezelési törvényt betartottál, akkor ez a része oké.

Akkor az arányosság kérdése a mérvadó.

Nem vagyok benne biztos, hogy ez arányos.

Szerintem csak feljelenteni van jogod, vagy ahhoz hogy vegyél egy drón - s a dróneptetés szabályait betartva - "véletlenül" neki menjél.

Drónnal drónnak ütközni szerintem kimeriti az arányos jogos önvédelmet.

2017. febr. 8. 21:51
 16/31 anonim ***** válasza:

Arányos jogos önvédelem, olyan már nincs. Bármivel, értsd ezalatt a bármit, megvédheted magadat. Ha megmurdel, igy járt.

Tényleg az a legjobb megoldás, ha szólsz az illetőnek. Ha cseszik rá, téged se érdekeljen ha kára származik, amúgy sincs légpuskád. :)

2017. febr. 9. 06:31
 17/31 anonim válasza:

A házad felett lévő levegő nem a te tulajdonod, ha a drón berepül a kerted felett lévő légtérbe még nem történt magánterület sértés.

Ezek a magyar törvények, szélmalmot sem telepíthetsz kedvedre, a megtermelt energia után adóznod kell(ha jól tudom a spanyoloknak, mert övék a "magyar szél")

2017. febr. 14. 14:09
 18/31 anonim ***** válasza:
100%

"A házad felett lévő levegő nem a te tulajdonod, ha a drón berepül a kerted felett lévő légtérbe még nem történt magánterület sértés."

Igen. De nem érted, hogy lakott terület felett egyáltalán nem lehet drónt reptetni? Senki háza vagy kertje felett nem reptethetsz drónt. A légirendész ezért megbüntet.

Ugyanakkor amennyiben van kamera rászerelve a drónra (nem nehéz ilyet házilag barkácsolni és különösebben nem is drága), akkor viszont már magánterületsértés.

2017. febr. 14. 14:15
 19/31 anonim ***** válasza:

de lehet, megvannak a szabályai, csakhogy az egyik szabály ép ez: a tulajdonos engedélye kell hozzá.

ami ebben az esetben láthatóan nincs meg.

a probléma azonban az, hogy ha drónnal engedély nélkül más telke fölé megy akkor azzal nem a magánlakot sérti meg - mert a fölötte levő levegő valóban nem a telek tulajdonosé, hanem a drónreptetés szabályait szegi meg.

ha magánlaksértést követ el akkor beszélhetünk jogos önvédelemről. ha azonban valaki a drónreptetés szabályait szegi meg s ezért támadjuk meg az az önbiráskodás esete, mert olyasmi ügyben biráskodik ahol a biráskodás a hatóság dolga lenne.

2017. febr. 14. 15:42
 20/31 A kérdező kommentje:
Nem tudom kié a drón ezért is mondtam hogy szerintem nem teljesen az a helyzet mint ha hangosan hallgatsz zenét... Akkor maradna esetleg az a lehetőség hogy rádiójellel bezavarni leesik utána már a földön magánlaksértés? Milyen freq-n dolgoznak a drónok?
2017. febr. 17. 09:41
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!