Lelőhetem magánterületen a kóbor kanmacskát légpuskával?
Nem. Legálisan nem is tarthatsz olyan légfegyvert, amivel agyon lehet lőni egy macskát. A macskák agyonlövését meg a állatvédelmi törvény is tiltja.
Az egyetlen elfogadható kivétel az, amikor mint dúvad a kóbor állatokat kilövik az erdőben, a fácáncsibék miatt. Ez sem "szép dolog" de a környezeti kár miatt, amit okoznak, védhető.
A erkölcs része viszont, ha szerinted ez megtehető, akkor azt is el kell fogadnod egy szó nélkül, ha a te macskáidat mérgezi meg valaki a saját kertjében, mert a virágok közé szar, vagy lelövi, mert galambokat tart. Én nem vagyok benne biztos, hogy te ezt simán elfogadnád.
Ha odajár, és nem szalad ki a látványodtól a világból, akkor az azt jelenti, hogy valakinek a szocializált macskája. Tehát akár az enyém is lehet.
Amit viszont tényleg nem értek, és nem először botránkozok meg rajta, hogy van az, hogy az egyiket eteted, mert a tiéd, a másikat meg kiirtanád, mert élni akar? Ezt hogy tudják azok az emberek, akik így gondolkodnak/cselekednek feldolgozni? Komolyan képes lennél végignézni ahogy kimúlik, csak azért, mert nem a tied? És utána megsimogatni a saját macskáidat?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!