Aikiboxer vs Rozsda Sárkány?
Ezért volt rajtunk fejvédő is. Aztán később be lett vezetve a rendszeres fejvédő használata, mert volt gyakorlófegyverekkel való vívás is. Nekem kungfu edzésen repedt már fel szemöldököm, szóval az nem csak kakaskodás volt. Amúgy azért volt mma-s kesztyű, mert bokszkesztyűben például abszolút nem lehet tenyérrel és kézéllel ütni + a kungfuban van ugye lefogás is, dobások is.
Nekem szerencsém volt, ahova én jártam ott színvonalas edzés volt, kár is hogy megszűnt az egyesületünk. Amúgy is kevés a jól oktatott kungfu edzés ebben az országban, ráadásul pont azok szűnnek meg általában ahol jól is oktatnak. Miért? Hát azért, mert a kóklerek által vezetett kamu kungfut oktató egyesületeknek jobb a marketingjük (lásd Máday-féle wing tsun).
Arról nem is beszélve, hogy ami itthon normális színvonalú kungfu edzés, azok mind olyan kungfu irányzatok, amikből az országban jó ha lehet 2-3 helyen tanulni. Pont úgy vannak ezek is, mint a savate, jó a savate a probléma vele csak az, hogy egyedül Budapesten lehet tanulni. Sok jól oktatott kungfu stílussal ugyanez a helyzet, az országban 1-3 helyen lehet tanulni aztán csókolom. Amit én tanultam abból is csak 3 helyen van az országban, illetve most már csak kettő.
Shaolin és wing tsun kungfu edzés van annyi mint égen a csillag, az utóbbiból szinte minden utca sarkon, legtöbbször olyan is sajnos.
Levegő!
Már nem azért, de leírod itt Aikit, közben meg agyon verne akár az egész páwa társaságoddal együtt! :D
Szerintem sem kell leírni senkit sem, hiszen a monitor mögött ülve, senki sem tudja, hogy pontosan ki, mire is képes. Az, hogy ki mennyi ideje űz valamit, még abból sem lehet kianalizálni sok mindent (kivéve ha igen nagy a különbségek, mint pl: az én közel fél éves boksz tudásom igen kevés aikiboxer 4 vagy 8 éves boksz tudásához). Nem mindegy a súlycsoport sem, ahová jár edzeni az ember ott milyen az edzés színvonala, volt-e komolyabb sérülése, nem mindegy az életkor sem. Rengeteg tényezőn múlik minden.
Egy sparringból amúgy sem derülne ki semmi sem, 8-10 sparring alapján azért már lehet következtetést levonni. Ja és az sem mindegy, hogy milyen gyakorló küzdelem, mik a szabályok. Mert az, hogy "kesztyűzés" az még nem mond sokat, az lehet boksz, lehet k1 is. Grappling sem mindegy, mert lehet gi-ben, vagy nélküle, indulhat állásból vagy térdelésből is. Utcán pedig nem akarok személy szerint verekedni, főleg ha nem muszáj, jobb a béke.
Lehet itt "játszani" sokféleképpen. Lehet egyikben X a jobb, a másikban pedig Y.
Mondjuk engem éppenséggel nem érdekel, hogy ki miben jobb vagy rosszabb nálam, engem csak az érdekel, hogy én fejlődjek fokozatosan és folyamatosan.
"Mondjuk engem éppenséggel nem érdekel, hogy ki miben jobb vagy rosszabb nálam, engem csak az érdekel, hogy én fejlődjek fokozatosan és folyamatosan."
Egy igazi sportember válaszát olvashattuk!
Így igaz!
Én engem elverne Rozsda, Aiki, Honvéd, Korbács, de attól még csinálom azt amit művelek! Ahelyett hogy az motiválna hogy "na majd pár év múlva már nem lesznek ellenfelek ők se" inkább azt nézem hogy hova jutottak azon az úton amin rajta vagyok én is, csak nem azon a szinten ahol ők (még egy jó ideig).
"Engem is elverne mindkettő? Lány vagyok:)))"
Ha jó csaj vagy, még meg is tosznak. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!