Magyar Honvéd vs Rozsda Sárkány?
Egy sparringban kigyőzne?
1. Boksz szabályrendszerben
2. Grappling szabályrendszerben
3. K1 szabályrendszerben
4. MMA szabályrendszerben
Honvéd az ma debütál?? XD
Előbb Ferenc pápa, most pedig Rozsda? :)
Bokszban honvéd, ő 8 éve tolja a bokszot, sárkány 5 hónapja.
Grapplingban sárkány.
k1-ben honvéd, 12 éve csinálja.
MMA-ban döntetlen.
A buta kérdéstől eltekintve azt azért jó lenne tisztázni, mert elég sok butaság terjed rólam, hogy én összesen 1 évet versenyeztem K1 szabályrendszerben, mivel nem tudtam megélni belőle. Az más kérdés, hogy edzésekre járok, de heti 2 edzés az nagyon nem olyan, mint napi 3, amikor csak azzal foglalkozol, mert nincs más dolgod.
Én már több mint egy éve egy barátom termében tanítok MMA-t, készítek fel félprofi és amatőr bunyósokat, az MMA-t közelebb érzem magamhoz, mint a k1-et.
Jézusom...
Kezdjük ott, hogy a súlycsoport sem mindegy. Amiket láttam Honvédről videót, elég szép nagydarab embernek tűnik. Olyan 180-190 cm magas lehet és 85-100 kg között mozoghat. Persze ez csak tipp!!! Én vagyok 173 cm és 80 kg.
Bokszban Honvéd agyon ver, az tény.
Grapplingban attól függ, lehet szerencsém. Bár 2 év BJJ közel 20 év japán jujutsu ellen kevés lesz. % grappling meccsből azért 2-t TALÁN megnyernék. :D
K1 ott is ő nyerne. 5-5,5 év taekwondo és 5 hónap boksz szerintem nem elég ide. :D
MMA- Tudnák valamit alkotni, de mivel ő MMA-s edzőteremben oktat és edz, én pedig ebben a szabályrendszerben még csak nem is küzdöttem, még barátságos sparring keretén belül sem. Így sokáig nem húznám... :D
Bokszban és MMA-ban Honvéd nyerne. Grapplingban Rozsdi esélyesebb, mert a japán jujutsu az nem 100% földharc, ott azért foglalkoznak lefegyverzéssel, dobásokkal és állóharccal is. 2 év BJJ, az már majdnem kék öv. 8 év taichi azért testharcban nem rossz, főleg ha állóhelyzetből indítják a grapplingot.
A K1 az már egy jó kérdés, 5 év taekwondo az már jó rúgások területén, na de ugye ott ütni is kell, ott viszont Honvéd van előnyben a 8 év ökölvívással.
Rozsdinak annyi előnye lenne, hogy vas csontjai vannak, de ugye ezt bokszkesztyűben nem tudja kihasználni, ahogyan grapplingban sem. XD
Ezt Honvéd nyerné. Itt ugye a nagyobb küzdősport múlt és a tapasztalat győzne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!