Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Thai box mellé mit?

Thai box mellé mit?

Figyelt kérdés

Sziasztok, elkezdtem thai boxolni nemrég, nagyon tetszik, élvezem, jól is megy, heti 2 db edzésem van. De szeretném kiegészíteni grappling edzéssel is.

A nagy hármasból melyik(birkózás, judo, bjj)?

Ezek közül a legjobban a judo tetszik, de úgy hallottam hogy felnőtt kezdőkkel már nem foglalkoznak sehol, ugyanez igaz a birkózásra, ami probléma, mert 24 éves vagyok.

Esetleg lehet mégis találni valahol jó judo edzést Budapesten, ahol kezdő felnőtteket is oktatnak, vagy keressek bjj edzést?

2017. jan. 13. 13:53
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
67%

Fejleszd az ütőtechnikáidat, ökölvívással egészítsd ki.

Földharcra jó a brazil jiujitsu.

2017. jan. 13. 14:05
 2/13 anonim ***** válasza:
34%
jazzbalett, asztaltenisz, strandröplabda, hőlégballonozás, súlylökés, BMX, kyudo, baszk pelota, galamblövészet
2017. jan. 13. 14:15
 3/13 A kérdező kommentje:

A boxot megfontolom, köszönöm a választ Rozsda Sárkány, a bjj-t is, de bjj-zni csak akkor szeretnék ha kezdő felnőtt judot nem találok, mert alapvetően az vonz igazán, azt nagyobb szívvel csinálnám.

A második válaszolónak is köszi, majd megpróbálok feketeöves galamblövő lenni ;)

2017. jan. 13. 14:18
 4/13 anonim ***** válasza:
A judo grapplingban igen keveset ér. A judosok csak akkor tudják normálisan kivitelezni a technikát, ha van rajtuk gi (=judo kabát). Valamint a judo 55%-ban dobás ás "állóharc". A földharc részét igen kevés helyen erőltetik. MMA-ban és úgy általában grapplingban nincsen egyik küzdőfélen sem gi. Ezért egy BJJ-val vagy egy birkózással lényegesen jobban járnál. (BJJ-ban van "no gi" edzés is).
2017. jan. 13. 16:03
 5/13 anonim ***** válasza:

Kérdezőnek:

Rozsda jól írja, a judo szerintem sem a legjobb földharcra. Igen, kb. 50-60%-a dobál, gáncsolás állásban lévő küzdelem a judo. Viszont a magyar judo edzések nagy többségén - tisztelet a kevés kivételnek - jó 70%-ban a földre viteles részével és a dobásokkal foglalkoznak, és csak 30%-ban a talajharccal. De a dobások nagy részét (itt is alig pár kivételtől eltekintve) is csak akkor tudod megcsinálni ha az ellenfeleden is van gí. Ha nem visel gít az ellenfeled, akkor kb. annyit ér, mint az aikido, utcán pedig még annyit sem. (mert az aikido technikák nagy részét végre lehet hajtani úgy is, hogy nem kell az ellenfélnek gít viselnie)

Birkózással, brazil jitsuval tényleg SOKKAL jobban járnál. Thai boxot ki lehet egészíteni ökölvívással az ütések terén, de a rúgások terén is taekwondóval.

Második válaszoló:

Te a hőlégballonozás és a galamblövészet az mióta sport??? xDD

2017. jan. 13. 16:16
 6/13 A kérdező kommentje:

Értem, köszönöm mindkettőtöknek!

Akkor elgondolkozom a bjj-n. Heti 4 edzéssel(2+2) ígyis sokat vállalok, mert még tanulok, mellette dolgozom is, szóval időben így sem vagyok eleresztve, de alázattal csinálom és állok hozzá, szóval a 4-et megtudom oldani.

2017. jan. 13. 16:32
 7/13 anonim ***** válasza:
Felesleges a Box mellé, nyilván lehet, de nem ad pluszt igazán. Pláne, hogy a kéz még mindig nem csak ütésre használható. Utcai harcban a Judo és Birkózás jobb, mint a Brazil Jiu-Jutsu, ezért én azt a kettőt ajánlom, nyilván, amelyik jobban tetszik, azt csináld.
2017. jan. 13. 20:02
 8/13 anonim ***** válasza:
86%

SűrítettGyökér te akkora f***ságokat írogatsz megint, hogy leszakad az ég is! Húzzál már el innen, mert a béna 2 éves mókusboxoddal te itt lószart sem értesz a témához!

Igen is ki KELL, és KI IS SZOKTÁK egészíteni ökölvívással a muay thait és a kickboxot is, sőt a savaten kívül amúgy az összes állóharc stílust, ha az ember meg akar tanulni ütni, úgy normálisan. A thai boxnak pont az ökölharc és a lábmunka a gyengéje, a boksz pont ezeket fejleszti és javítja. Hiába van könyök a muay thaiban, a könyök technikákat alkalmazni nagyon körülményes. A profi thaiföldi muay thai meccseken 10 könyökütésből 9 úgy megy mellé, mint annak a rendje. A magyar thai box sulik, pedig alig-alig oktatnak könyök használatot.

A judo pont azért nem jó utcára, de még gí nélküli szabályos földharc sparringra sem, mert a judo technikák nagy része akkor működik ha az ellenfélen is van gí. De ez le is lett írva!

2017. jan. 13. 20:12
 9/13 anonim ***** válasza:
Gyeplabda, rögbi, akadályfutás, rúdugrás, downhill kerékpározás, sílövészet, korfball
2017. jan. 13. 21:41
 10/13 Zedo Aragaya1 ***** válasza:
Nekem nincs sok tapasztalatom a grapplingben, mivel sose csináltam, de sztem ahogy látom földharcra a bjj a legjobb. Én abból gondolom, hogy ott azért több technika van, mint a birkóban. A judo sztem is inkább a dobásokkal, földre vitellel dolgozik, de ha tetszik, akkor csináld, nem akarlak lebeszélni róla. Én is el akarok menni muay thaira, csak előtte fogyózok 1 kicsit, mert sztem most nem tudnék végigcsinálni 1 edzést. Én a sparring miatt akarom csinálni, régebben karatéztam, wing-tsunoztam, de ott nem volt sparring, pontosabban hébe-hóba. 1 boxolónak viszont tényleg jobb lehet az ütőtechnikája, mint 1 muay thaiosnak, de ha ezt nézzük, akkor 1 taekwondosnak meg a rúgótechnikája jobb, szóval lehetne itt mindent gyakorolni.
2017. jan. 14. 08:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!