Milyen ütő-rúgó sportot válasszak judo mellé?
Nem rég kezdtem el a judot és gondoltam kiegészítem valami ütés-rúgásos dologgal, mert szeretnék megtanulni ütni-rúgni is.
Ezeket "ismerem":
- savate
- thai box
- kick box
Szeretitek melyiket érdemes választani a judo mellé? Melyik mozgás illik hozzá a legjobban? Kikapcsolódásra, önfejlesztésre kellene, bár nem árt ha önvédelemben is jó. Kb. hetente egyszer tudnék oda elmenni. Hol vannak ezekből olcsó edzések itt Bp.-n?
Köszi
Okés árba mind a hármat megtudom oldani az University-be egy ezresből hetente.
1# Viszont ahogy tudom, a savate-ban nincs könyök ütés illetve térdelés. Önvédelemre nem lenne akkor jobb a thai box? Bár, mondjuk inkább a mozgás miatt csinálnám, meg feszültség levezetésből. Illetve szeretnék egy kis önbizalmat, (meg egy kis filozófiát is hallani edzés közbe). Lehet akkor inkább mégis a savate lenne jó, az nyilván közelebb áll az európai gondolkodáshoz, mozgás világhoz.
Melyik fáraszt ki jobban egyébként? Savate vagy thai box?
Muay thai-ban ugyan van könyök, de sparringnál nem használnak könyök technikákat, de térdet már igen.
A savate pont, hogy jobb utcára. Hogy miért? Mert savate edzésen is cipőben rúgjátok egymást, és ugyebár utcán is cipőben vagy. Cipőben kicsit másképp kell ám rúgni, másképp is kell ráfordulni a rúgáskor. Ráadásul a thai boxot előbb-utóbb ki kell egészíteni ökölvívással, ha tényleg meg akarsz tanulni jól ütni. A savate-t nem kell boksszal kiegészíteni. Mondom ezt úgy, hogy én thai boxolok (és mellette bokszolok is)! De egyébként mindkét sport igen jó.
Értem. Köszönöm a sok időt, meg az energiát amit a válaszodba fektettél! Ment a like:)
Lehet azért elmegyek mind a hármat kipróbálom majd, és amelyik jobban megy azt fogom csinálni.
"Kick box is nagyon jó ott legalább nem kell külön bokszedzésekre járni"
Hogyne...pont, hogy a kickboxot kell a legjobban kiegészíteni az ökölvívással. Egy 3-4 éve bokszoló egyén csak kézzel sokkal jobb, mint egy 5-6 éve kickboxoló kézzel-lábbal. A kickbox az manapság nagyon gagyi, az edzések 70%-án csajok vannak zsírégető mozgás végett. A semi és light contact kickbox az annyit ér, mint egy gagyi sportkarate, lepketoszogató pointfighterek. Azok a kickboxolók, akik pedig full contact vagy low-kick, esetleg K1 szabályrendszerben eredményesek, azok kivétel nélkül muay thai-t és/vagy ökölvívást is tanulnak a kickbox mellett, keresztbe edzenek. Önmagában a kickbox manapság, sajnos semmit sem ér.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!