Heti egy fehérjeturmix megárthat?
Mármint mi a túlságosan mesterséges benne? Írd már le mit szoktál enni, ami nem mesterséges légyszi.
Bemásolom neked hogy készül például a tejsavó fehérje.
A savófehérje a sajtgyártás mellékterméke. Az alábbi felsorolásban a tiszta savófehérje-izolátum előállításának lépései szerepelnek:
A friss tejet bevizsgálják, és miután a minőségbiztosítási szakemberek jóváhagyják, pasztörizálásra kerül.
A kazeint vagy túrót és a tejzsír egy részét szeparálják, ebből készül a sajt.
A fennmaradó folyadék különleges szűrők sorozatán halad át, melyek elválasztják a savófehérjét a laktóztól és a folyékony savóban található egyéb alkotóktól.
A koncentrált folyékony savó egy ioncserélő toronyba kerül további koncentrálás illetve tisztítás céljából. Az ioncsere egy gyengéd eljárás, ami nem denaturálja és nem bontja le a savófehérjét.
Ezután a termék egy szárítótoronyba kerül, ahol a vizet távolítják el.
Az utolsó lépésben a tiszta savófehérje csomagolása történik.
Nyilván ehhez még megy ízesítés, meg ilyesmik, de semmivel nem mesterségesebb, mint a boltban megvásárolt szalámi, vagy bármi.
Úgy tudom, hogy a napi fehérjebeviteled max. 50% -át lehet fedezni fehérjeturmixal. Nagyobb részét nem érdemes.
A fehérjeturmix egy-egy bizonyos ételből kivont fehérje. Szóval amúgy is megennéd, ha annyi tejet/szóját/rizs-borsó akármit ennél(attól függ ugye hogy tejes, szójás, v. miből készült turmixot iszol.) Szóval nem egy ártalmas dolog. Ez benne van eleve a kajában, csak kivonják a fehérjét, hogy ne kelljen annyit enni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!