Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Küzdősportolók, harcművészek!...

Küzdősportolók, harcművészek! Miért nem lehet vita nélkül elfogadni egy másik stílust?

Figyelt kérdés
Állandóan megy a vita, egymás torkának ugrik mindenki, mert 1 stílus nem jött be neki annyira. És ? Attól még másnak lehet hogy az esik kézre, az válik be. Miért nem lehet békében elfogadni a másik stílusát és miért kell folyamatosan leírni azt a stílust ami nem a sajátunk ?

2016. nov. 14. 15:07
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
39%

Nem olvastam el a sok marhaságot, amit itt összehordtak (tisztelet a kivételnek, ha volt...), csupán annyit szeretnék még ideköpni, hogy a Kung-fu és Karate tanoncok még azért gyengék, mert nem is bíznak a saját stílusukban, hiszen minden Boxoló és MMA-s fikázza, sértegeti őket. Magamból indulok most ki! Mikor nem tudtam, hogy ennyire semmibe vannak véve a Kung-fu és Karate stílusok, sokkal jobban tudtam harcolni, mert tudtam, hogy jó az, amit csinálok és minden kötekedő szarzsákot hazavágtam és ennyi volt. Aztán megtudtam, hogy valójában nem kéne hatékonynak lennie annak, amit csinálok és onnantól kezdve romlani kezdtem, holott az edzésen csak keményítettem. PSZICHOLÓGIA!!! Az tény, hogy sok Kung-fu iskola szarul oktat, de pluszban még a tanoncoknak a hülyéket is hallgatni kell. Én tisztában vagyok rengeteg ténnyel, hogy hogy szerepel a valóságban az interneten széjjel istenített Box a Kung-fu stílusok ellen, a történelemmel is tisztában vagyok, hogy mennyi profi Boxoló szája lett szétszedve keleten a Muay Thai, Shaolin által, de ami még cikibb, hogy mára kihalt Kung-fu stílusok által is haza lettek vágva a bajnok Boxolók, és ez nem legenda, ez tény. Bajnok Boxolók ritkábban voltak keleten, ügyesebbek viszont gyakrabban. Soha nem jöttek győztesen haza.

Nem azt mondom, hogy a Box rossz! Csak azt, hogy pszichológiai alapú az, hogy a mai világban a Kung-fu gyengén szerepel. Odament az egózsák bajnok Boxoló a nyugodt és tiszta szellemű Muay Thaios, Shaolinos, Kecskekungfus ellen és nem volt képes nyerni, mert mindenki tudta, hogy tudja, amit tud és az jó. Ez ma már nagyon kevés Kung-fu harcosról mondható el. Mert a fika az megy rendesen és igen, nagyon nagy pusztítást végeznek az emberben. Szóval igazad van aikiboxer és a többi ő kategória, a Kung-fu nyugaton nem lesz talán soha igazi Kung-fu, de lehet pár év múlva keleten sem. Mindez a pszichológiai támadás miatt, ami itt megy a neten és érint mindenkit.

Úgyhogy erről ennyit. Akik nincsenek tisztában azzal a legendával, hogy a Kung-fu szar, azok nagyon jó harcosok. Akik azt olvassák nap, mint nap, hogy a stílusuk semmit nem ér, azok soha nem lehetnek igazán jók. És ezt magamon is tapasztaltam és tapasztalom is.

Ennyit erről...

2016. nov. 15. 18:30
 12/19 anonim ***** válasza:
Komolyan attól teljesítenek rosszabbul a keleti stílusok, mert valaki lefikázta őket? Te tényleg ennyire hülye vagy? Ha azt mondom, hogy értelmi sérült vagy akkor elhiszed és holnaptól csak vegetálsz?
2016. nov. 15. 20:14
 13/19 anonim ***** válasza:
Ámen!
2016. nov. 15. 20:14
 14/19 anonim ***** válasza:
0%
Az meg, hogy a válaszom 0%-ban hasznos alátámasztja az első hozzászólásom, hogy nagyon kevés itt az értelmes ember. :) A tények ezen az oldalon mindig 0%-ban hasznosak. Köszönöm az alátámasztást! :)
2016. nov. 16. 09:57
 15/19 anonim ***** válasza:

Pont, hogy a kungfut isteníti mindenki nyugaton a harcművész filmek és a misztikum miatt. A bokszot inkább lenézik, hogy ostoba ringsport, amit csak cigányok csinálnak, a birkózók meg nyilván szintén ostobák és ráadásul még b*zik is. A többi hatékony stílust meg nem ismeri senki, max. a thai boksztól eszébe jut Tong Po vagy a pálmafát szétrúgó Van Damme a Kickboxerből. :D

Ha a kungfu az akarna lenni, ami (hagyományőrzés és némi szellemi nevelés), senki nem bántaná. Akkor szidják, amikor a nyakatekert, életszerűtlen mozdulataival az átlagember számára (aki eljár heti 2-3 edzésre és nem 20 évet akar gyakorolni, mire magára szed egy használható tudást) hatékony önvédelmi stílusként kívánják egyesek beállítani, amivel 50 kilós nőként is lever három kancigányt.

2016. nov. 16. 10:42
 16/19 anonim ***** válasza:

"Ha a kungfu az akarna lenni, ami (hagyományőrzés és némi szellemi nevelés), senki nem bántaná. Akkor szidják, amikor a nyakatekert, életszerűtlen mozdulataival az átlagember számára (aki eljár heti 2-3 edzésre és nem 20 évet akar gyakorolni, mire magára szed egy használható tudást) hatékony önvédelmi stílusként kívánják egyesek beállítani, amivel 50 kilós nőként is lever három kancigányt."

Ha már nem tudsz semmit sem a kungfuról, akkor légyszíves ne is szólj semmit róla, mert full hülyeség amiket írsz. Tény, hogy nem jobb a kungfu a többi stílusnál, de pont nem arról szól amiket leírtál. Az, hogy a hazai rossz minőségű kungfu edzéseken mik mennek, az egy sajnálatos és szomorú dolog. DE! Ne ez alapján ítélj meg egy olyan harcművészeti rendszert, ami több évszázada fennáll és számtalan háborúban jelen volt. Képzeld a magyar muay thai edzések sem érik el, a thaiföldi színvonalat, bőven nem...

Attól, hogy itthon valamit rosszul csinálnak, attól még nem az az adott valami a rossz. Egyébként van itthon is jó kungfu edzés, csak sajnos tényleg nagyon kevés.

Én gyakorlok modern nyugati stílust és autentikus távol-keleti stílust is. Mindegyikben van potenciál, és hátrány is. Ebből kifolyólag egyik sem jobb vagy rosszabb a másiknál, csak más...

Le kellene állni a vitatkozással és a fikázással, helyette gyakorolni és edzeni kell. Egy átlagos agresszív embert BÁRMELYIK stílussal le lehet verni. Le lehet győzni 2 év ökölvívással is, 8 év aikidóval is, 6 év kungfuval is, 3,5 év krav magával is. (Ezeket a számokat most csak példaként hoztam fel)

Hogy egy képzett ember ellen hogyan boldogul egy másik képzett ember, az már külön sztori. De pl: Pistike sem feltétlenül azért jár le shotokanozni, hogy nehézsúlyú birkózókat verjen össze MMA-ban.

Ha valaki elkezd valamilyen küzdőstílust gyakorolni, és becsületesen és kitartóan. huzamosabb ideig gyakorolja, annak valamilyen formában úgy is lesz valamilyen eredménye. Már megérdemel az illető egy dicséretet.

Ha valaki azért tanul harcolni, hogy mert egy általa nagyra tartott stílussal le kar verni egy általa gyengének tartott stílus gyakorlóját, akkor már neki se álljon küzdősportot vagy harcművészetet gyakorolni/tanulni.

Az a baj, hogy a két egymást fikázó fél, a küzdősport pártiak és a harcművészet pártiak, egymással nem megértőek.

Mindegyik fél a másik stílusának a hibáját/gyengéjét nézi, de az erősségeit nem. A saját stílusuknak pedig csak az erősségét nézik, a gyengeségeit pedig nem, nincs önkritika, csupán erős elfogultság. Nem az a gond, hogy hűek a stílusukhoz, hanem az, hogy sokszor nem túl reálisan nézik a dolgokat.

A másik pedig a felületes ismeretek, mikor tapasztalat és ismeretek nélkül szidnak valamit, és nem hajlandóak az adott témában a tapasztaltabb és tájékozottabb ember véleményét elfogadni.

Ez sajnos mindkét oldalon egyformán megy. Én pont ezért gyakorlok több stílust. Több legyen a tapasztalatom és a rálátásom a dolgokra.

Végső soron pedig mindenki azt gyakorol, tanul és edz amit akar.

2016. nov. 21. 18:56
 17/19 anonim ***** válasza:

Sűrített levegő!

Pont te veszed el a boxolók kedvét!

Kiír valaki egy kérdést pl "Milyen fogvédőt vegyek boxhoz ?"

Erre te meg leírod hogy milyen rossz stílus, meg hogy milyen könnyű elverni, aztán az utolsó sorban talán válaszolsz!

Ez most csak példa volt, de kb ugyan ilyen vagy!

2016. nov. 22. 11:56
 18/19 anonim ***** válasza:

A fikázásról meg annyit hogy anno ha lett volna internet akkor Tyson ellenfelei felbérelnek néhány kommentelőt akik fikázzák őt a neten, aztán Tyson veszít sorra! XD :D

Belegondolni is hülyeség.

2016. nov. 22. 11:58
 19/19 anonim ***** válasza:
Sűrített levegő úr(már ha az) szokta általában a legnagyobb butaságokat írni ezen az oldalon,bár nem gyakran olvasgatom..
2016. nov. 23. 19:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!