Lehet, hogy furcsának tűnik, de egy ovis fiúnak milyen küzdősportot ajánlanátok?
Bármelyik jó, ha mindenképp küzdősport a cél.
De én rábeszélném az úszásra mellette, mert nagyon hasznos lesz a későbbiekben.
Szerintem ütős-rúgós sportokat nem érdemes ilyen fiatalon elkezdeni. Egyrészt sok gyakorlati hasznuk nincs (bunyózni ilyen fiatalon nem lehet megtanulni mivel full kontakt ütést nem is szabad gyakorolni - a gyerek boxolók se ütnek fejre csak vállra); másrészt meg szerintem elég rosszat tesz a térdnek, 12 éves korában már bottal fog járni nagy eséllyel. Sok ilyet láttam. :/ (Genetika hogy így lesz-e vagy nem.)
Kisgyerekeknek sokkal alkalmasabbak a judo, birkózás típusú testharcok. Vagy pedig a botharc.
Én cselgáncsozni vinném, gyerekeknek az, hogy kúsznak-másznak, meg küzdelemként birkóznak, gyömöszölik egymást, az pont elég.
A keze 4 évesen még messze nincs csontosodva, az majd csak 6-7 éves kora körül alakul ki. (Nem véletlen, hogy írni is akkor tanítják őket.) Ez előtt én nem terhelném a kezet az ütésekkel, attól nem keményebb lesz, hanem deformált.
Teljesen mindegy, csak mozogjon.
Egy 4 éves gyerekkel még nem fognak "csontozni". Az ilyen piciknek normális helyen csak az alapvető mozgásformákat tanítják, illetve azokat, amelyek később a sportágban hasznosak lesznek, vagy rávezető/népi játékokat (pl. birkózásban különböző kúszások, bukfencek, tolásokat stb.) ha olyan jellegű a sport, akkor maximum még a formagyakorlatokat ami szóba jöhet. De nem fogják őket 4 évesen egymásnak ereszteni.
Tehát, mint írtam, nyugodtan lehet járatni, az már, hogy karate, teakwondoe vagy birkózás már részletkérdés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!