Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Mi a különbség az alábbi...

Mi a különbség az alábbi küzdősportok között?

Figyelt kérdés

Savate, ökölvívás, muay thai, ITF taekwondo, kick-box

Valaki tudna írni egy pár mondatot ezekről? Nagyon hálás lennék!

2016. okt. 2. 19:07
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
0%

Usborne is jó volt.

Rozsa sárkány te meg csak egy csing csung varázsló vagy, egy vicc!

Ők itt felvállalták magukat, te meg álnéven kékíted a levegőt!

Hülyére verne bármelyik bármikor!

Te is szidod a boxot közben azt se tudod miaz.

2016. okt. 5. 17:39
 22/27 anonim ***** válasza:
Megkérem az önjelölt ügyvédemet, hogy ne menjen bele ilyen személyeskedő vitákba, mert nem harcművészhez/küzdősportolóhoz méltó. Én erről az oldalról már 2 emberrel is megismerkedtem, az egyikkel azóta nagyon jó kapcsolatban is vagyok, többé kevésbé meg is jelenik az edzéseinken. Mind a kettő anyázással kezdte. Annyira már vagyunk felnőttek szerintem, hogy elfelejtsük érvként, hogy kinek nagyobb a f***za. Nem is kell személyeskedni, én sem fogok reagálni az ilyen jellegű kommentekre. Nem is kell, mindenki azt ír amit szeretne, csak néha szúrja az ember szemét, ha valaki úgy állítja váltig az igazát, hogy láthatóan nem érti azt amiről beszél.
2016. okt. 5. 18:44
 23/27 anonim ***** válasza:

"Rozsa sárkány te meg csak egy csing csung varázsló vagy, egy vicc!

Ők itt felvállalták magukat, te meg álnéven kékíted a levegőt!

Hülyére verne bármelyik bármikor!

Te is szidod a boxot közben azt se tudod miaz."

Mennyit tudsz te rólam, hogy ilyet írsz? Mitől lennék csing-csung varázsló? Azért mert tai chizok (ahol nálunk tai chi edzésen, amúgy sparring is van)? Ne zavarjon, hogy mellette brazil jiu-jitsut is gyakoroltam és taekwondózok jelenleg is. Megjegyzem, mindkettő full contact küzdősport. Jelenleg abbahagytam a BJJ-t, helyette boksz edzésre járok.

Én soha sem szidtam a bokszot, elmondtam csupán a hátrányait. Mert minden dolognak van hátránya és nem csak előnye. Van előnye az ökölvívásnak, például a jó ütéstechnika, ezért járok ilyen edzésre. Kiegészítem a boksszal a jelenlegi tudásomat. Az, hogy ki verne engemet hülyére bármikor... az egy teljesen külön történet. Mindenkit hülyére lehet verni egyébként, még téged is, engemet is, bárkit. De pont ezért gyakorlunk harcművészeteket/küzdősportokat, hogy ne tudjon minket bárki csak úgy könnyen elverni. Nem?

Látom az írásomból nem sikerült megérteni a lényeget.

2016. okt. 5. 19:14
 24/27 anonim ***** válasza:

Te 21-es!

Te aztán egy értelmes ember vagy. Amiket leírsz, azokat átgondolod egyáltalán?

Nem akarom Rozsdát védeni, mert nem feladatom, és hasznom sincs belőle. De állíts már olyat, ami fedi is a valóságot.

A csávó leírta, hogy a taichi mellett, nyomatja a TKD-t és az ökölvívást, régebben BJJ-zett.

Akkor most soroljuk fel újra. Taichi, TKD, BJJ, Boksz.

Ebből a négyből 3 az full-kontakt küzdősport, egy pedig autentikus kínai harcművészet. Tulajdonképpen akkor Rozsda inkább küzdősportoló, mint harcművész. Innentől kezdve nem is jogos a csing-csungozás.

Egy TKD-BJJ kombóval már el lehet verni egy mezei bokszolót pl: MMA-ban. Távolról rugdossa a combját, ha nem tud rúgni mert túl közel van hozzá a bokszoló akkor leviszi földre és lekopogtatja.

Az a baj ezen az oldalon, hogy mindenki kegyetlenül a saját maga által gyakorolt küzdősportot vagy harcművészetet dicséri, áll ki mellette. Más rendszert fikáz, úgy hogy ki sem próbálta vagy maximum csak nagyon-nagyon felületesen, azt is egy rossz edzésen. Igen is legyen önkritikája az embernek, és vegye észre a hátrányokat is abban amit gyakorol, és ha tanulmányoz egy másik stílust akkor ne csak a gyengeségeit nézze, hanem az erősségét is. Fikázni mindig könnyű.

Rozsda legalább objektívan áll hozzá, ő soha sem írta azt, hogy a taichi az verhetetlen stílus. Nem úgy mint mondjuk SűrítettLevegő, aki szerint a wing tzun, a saskarom meg a többi kungfu a világon a legjobb, a többi rendszer pedig gyenge. Bár a bokszot még ő sem fikázta igazából, csupán leírta, hogy miben gyenge, de ugyanakkor az erősségeit is leírta.

Lassan 10 éve bokszolok, mellette én is csináltam sok mást, és jelenleg is gyakorlok más dolgokat. Nem a boksz a leghatékonyabb rendszer annyi biztos. Iszonyatosan jó alapot ad az állóharchoz, de vannak bizony hiányosságai.

2016. okt. 5. 21:22
 25/27 anonim ***** válasza:
Nem létezik leghatékonyabb rendszer.
2016. okt. 5. 21:27
 26/27 anonim ***** válasza:

Még mindig azt mondom, hogy ha valaki ki tud fogni egy olyan harcművészeti edzést ahol van sparring is, és nem csak formagyakorlatozás, akkor az már jó.

58%-os!

Figyi, én nem tartom magamat sem küzdősportolónak sem harcművésznek igazából. Én nem teszek igazából különbségeket harcművészet és küzdősport között. Nálam mindegyik koordinált harci mozgásrendszer. Mindegyik fejleszt egyfajta képességet.

Elmondom, hogy én miért gyakorlok taichi-t. Mert javítja a mozgáskoordinációt, az egyensúlyérzéket, segít ráérezni, hogy megérezd az ellenfeled stabilitását, ellenállását. Van benne sok jó lökő, gáncsoló, elvezető technika. Amiket egyébként lehet élesben alkalmazni. Az, hogy a taichi formagyakorlatai felérnek egy gyógytornával, arról én nem tehetek. De őszintén? Nem is érdekel. Teszek magasról a chi-re, a taoizmusra és a harmóniára, a ying-yangra és az univerzum egzisztenciájára. Engemet a technikák és a gyakorlás által megszerezhető képességek érdekelnek. Le se tojom a kínai hagyományokat.

2016. okt. 5. 21:38
 27/27 anonim válasza:
Kézzel nyilvánvalóan ügyesebbek a boxolók, mint a muay thaiosok mivel többet ütnek, gyorsabban ütnek, jobbak az elhajlásaik. De... a muay thai könyököt használva bontja a box népszerű kettős fedezékét, a tipikus box elhajlások egy rúgó bunyós ellen életveszélyesek, klincsben pedig sokkal technikásabb a muay thai (térd, leforgatások stb).
2016. okt. 22. 08:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!