Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Melyik a leghatékonyabb...

Melyik a leghatékonyabb harcművészet?

Figyelt kérdés
Olyan harcművésztét szeretnék tanulni amivel meg tudom magam védeni, nem nagyon érdekelnek a hagyományok. Csak legyen hatékony nem kell túl sok mozdulat sem de legyen hatékony. Kun-fut nézegetem de nekem komolytalannak tűnik.

2016. szept. 17. 19:43
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Ez pont jó kérdés mivel én is fogok majd járni harcművészetet tanulni.. én a Wing Chun-t(NEM TSUN) tartom a leghatékonyabbnak, (nem csak azért mert vagy 10-szer láttam mind 3 Ip Man filmet :D na jó de nagyrészt azért..) amúgy a vélemények érdekelnének :D
2016. szept. 19. 21:20
 12/17 anonim ***** válasza:
77%
Jó hülye vagy akkor. Ez a véleményem.
2016. szept. 19. 22:18
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
Csatlakozom Honvédhez. Nekem is ez a véleményem. :)
2016. szept. 19. 22:40
 14/17 anonim ***** válasza:
Melyik a leghatékonyabb harcművészet? Amelyik neked tetszik, és elkezded gyakorolni.
2016. szept. 20. 06:55
 15/17 anonim ***** válasza:

Nem is olyan régen volt itt egy srác. Kamulyn volt az "aláírása". Azt állította az 50-es éveiben járt, illetve beutazta a világot. Szerintem nagyon gáz a csávó de mindegy, valószínűleg valami kis tini lehetett.

Viszont!!! Egy dolog amit írt, nekem eléggé megtetszett. Nem tudom most visszakeresni, de nagyjából emlékszem mit írt:

"Legjobb kézhasználat - Box

Legjobb lábhasználat - Taekwondoo

Legjobb testharc - Birkózás/Brazil Jiu-Jitsu

Legjobb könyök/térd - Muay Thai

Legjobb lefogás/izület - Jiu Jitsu"

Azt hiszem nem pont így szedte szét, már nem tudom pontosan, így jutott eszembe. De ezekkel egyet kell értsek...

A saját véleményem:

Szintén kicsit visszahivatkozva, érdemes megnézni a fentit amit "beidéztem". Szerintem tökéletes stílus nincsen, inkább csak egy adott részegységre vannak meg a legerősebbek. Ezeket pedig érdemes keverve tanulni. Én mondjuk Magyar Honvéddel értek egyet. Talán annyiban nem, hogy az mma-t és k1-et mondta. Tudom, ezek nem stílusok, hanem szabályrendszerek, de ugye ma már van külön "MMA oktatás", és hasonlók. Na azokkal nem tudok egyetérteni. Természetesen nincs rá mindenkinek lehetősége, de szerintem egy helyen keverve tanulni rosszabb, mert mindenből csak egy szeletet kapsz. Akkor már inkább külön-külön helyeken érdemes tanulni azokat a stílusokat, amiknek a technikáit akár egy mma edzésen látnál viszont.

2016. szept. 30. 16:26
 16/17 anonim ***** válasza:
Annyira azért nem elképzelhetetlen, hogy beutazta a világot. Lásd: Szentimrei Réti István már akkor első dan kapott japánban Wado-ryu karateban, mikor Magyarországon azt sem tudtám mi az a karate.
2016. okt. 1. 07:32
 17/17 aikiboxer ***** válasza:
Kamulyn mester most is itt van velünk, csak nem írja alá a hozzászólásait.
2016. okt. 1. 08:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!