Melyik a leghatékonyabb harcművészet?
Nem is olyan régen volt itt egy srác. Kamulyn volt az "aláírása". Azt állította az 50-es éveiben járt, illetve beutazta a világot. Szerintem nagyon gáz a csávó de mindegy, valószínűleg valami kis tini lehetett.
Viszont!!! Egy dolog amit írt, nekem eléggé megtetszett. Nem tudom most visszakeresni, de nagyjából emlékszem mit írt:
"Legjobb kézhasználat - Box
Legjobb lábhasználat - Taekwondoo
Legjobb testharc - Birkózás/Brazil Jiu-Jitsu
Legjobb könyök/térd - Muay Thai
Legjobb lefogás/izület - Jiu Jitsu"
Azt hiszem nem pont így szedte szét, már nem tudom pontosan, így jutott eszembe. De ezekkel egyet kell értsek...
A saját véleményem:
Szintén kicsit visszahivatkozva, érdemes megnézni a fentit amit "beidéztem". Szerintem tökéletes stílus nincsen, inkább csak egy adott részegységre vannak meg a legerősebbek. Ezeket pedig érdemes keverve tanulni. Én mondjuk Magyar Honvéddel értek egyet. Talán annyiban nem, hogy az mma-t és k1-et mondta. Tudom, ezek nem stílusok, hanem szabályrendszerek, de ugye ma már van külön "MMA oktatás", és hasonlók. Na azokkal nem tudok egyetérteni. Természetesen nincs rá mindenkinek lehetősége, de szerintem egy helyen keverve tanulni rosszabb, mert mindenből csak egy szeletet kapsz. Akkor már inkább külön-külön helyeken érdemes tanulni azokat a stílusokat, amiknek a technikáit akár egy mma edzésen látnál viszont.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!