Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Taekwondo jó stílus?

Taekwondo jó stílus?

Figyelt kérdés
Kipróbálnám a box mellé.
2016. szept. 17. 09:05
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nagyon rossz, ITF még elmegy.
2016. szept. 17. 19:25
 2/8 anonim ***** válasza:
58%
Pedig nagyon jó. Kristófunk nem ért hozzá, ha azt hiszi, hogy rossz. Utcai körülmények között jobb is, mint a Box, de a Box előnyei nagyon jól hozzáadhatóak, míg a hátrányai kijavíthatóak. Jó harcos lehetsz ezzel a kettő stílussal. Én ajánlom.
2016. szept. 17. 19:42
 3/8 anonim ***** válasza:
3 évig taekwondoztam.
2016. szept. 17. 22:04
 4/8 anonim ***** válasza:
Ami nyilván nem sok egyáltalán de a sportot magát megismertem.
2016. szept. 17. 22:06
 5/8 A kérdező kommentje:
És rúgni nem tanít .eg jol ?
2016. szept. 18. 08:39
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom mennyiben jobb, mint a box utcán, mert ha valaki derék fölé próbál rúgni a streeten, akkor abból nem sokszor sül ki jó (egyensúly vesztés stb.). Max térdre vagy esetleg egy combos/térdelő rúgások. A tkd 90%át nem tudod hasznosítani utcán.

Box mellé inkább valami testharcot tanulj. Judot, birkót.

2016. szept. 18. 11:06
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

"A tkd 90%át nem tudod hasznosítani utcán."

Na... azért túlzásokba ne essünk. Attól függ, melyik taekwondo. A dél-koreai WTF (olimpiai, ha úgy tetszik) Tkd-t tényleg nem lehet használni utcán, annak a 95%-át is a kukába lehet dobni utcai szituációban. Az SPORT, röpködő balett. De mozgásnak jópofa. :)

Az észak-koreai ITF taekwondo már kicsit másabb. Itt nincs annyiféle - főleg magas - rúgás, mint a WTF-ben. Több az ütéstechnika, és van földrevitel/gáncsolás is.

1,5 év wtf és (jelenleg) 5 év itf van mögöttem. Van testfelkeményítés is (pl: makiwara). Egy ÁtlagDezső ellen jó utcán. Magasabb szinten, pedig egy képzettebb ellen is (bár itt már a küzdőfeleken múlik). Fejre tényleg nem kell utcán rugdosni. De gyomorszájra egy erős tolórúgás, vagy bordára egy köríves még belefér. Mellkas és fej magasságban, viszont tényleg öngyilkosság rugdosni. Boksz mellé simán jó!

Mivel én abbahagytam a BJJ-t, és most helyette lassan negyedik hónapja bokszolok, így megerősítem, hogy jó mellé a boksz. :) A taekwondonak (és most mindegy, hogy wtf vagy itf) is jó a lábmunkája (nem merev és darabos, mint pl: egy karate) így mehet mellé a boksz.

Az ITF taekwondo formagyakorlatai (tull) hasonlóak a shotokan karate kata-ihoz. Ám jóval kevesebb van belőlük, nem merevek és szögletesek annyira és nem is gyakoroljuk olyan gyakran őket.

2016. szept. 19. 10:39
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem ajánlom
2019. okt. 11. 20:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!