Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Judoban mennyi előnyöm lesz...

Judoban mennyi előnyöm lesz abból, ha kondiztam és elég erős vagyok?

Figyelt kérdés

2016. aug. 30. 14:19
 1/3 aikiboxer ***** válasza:
100%

A judo alapvetően a technikáról és nem a testi erőről szól, de ahogyan egy judo mester mondta: "ha nem tudod megoldani erővel – oldd meg még több erővel" :))

Szóval alapvetően nagyon jól jön a judoban az izomerő!! De kondi is kell hozzá nem kevés.

2016. aug. 30. 15:44
 2/3 anonim ***** válasza:
Valamennyi hasznod lehet belőle, de ne felejtsd el, hogy ahhoz, hogy át tudd vinni az erődet a küzdelembe, nemcsak az izmok mérete, ereje számít, hanem az idegrendszer adaptációja is és maga a tudati oldal is.
2016. aug. 30. 22:46
 3/3 anonim ***** válasza:

Az elején talán még károdra is válik a nagy izomtömeg. Ezt abból gondolom, hogy jöttek hozzánk egyszer földharcra ilyen kondizós gyerekek, borzasztó izmok mindenhol, de az első másfél perc után oda hajtogattam őket még én is, ahova akartam, egyszerűen nem maradt bennük semmi erő.

A nagy izomtömeg rengeteg oxigént igényel, az meg ugye tüdőt, szívet - és erre bizony a gyurmaszakkörben nem fektetnek nagy hangsúlyt.

A mai judohoz viszont kell az erő, jobban, mint korábban, hiába volt Kano mester is egy mai fogalmaink szerint nyüzüge alak, hiába szól arról a judo, hogy az erősebb ellenfél ellen is érvényesüljön a gyengébb, a kisebb - ma már erő nélkül nem megy.

2016. szept. 3. 21:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!