Van itt olyan lány aki kendo-zik?
már egy ideje szerettem volna valamilyen harcművészeti sportágat űzni. egyedül az tart vissza, hogy a legtöbb ilyen sportot űző profibb nők, már azért eléggé full izmosak. és ezt őszintén azért nem szeretném.
és ekkor jutott eszembe a kendo, ez nem tudom milyen testet "alakít". persze mivel itt is eléggé kell használni a kart, tudom hogy valamennyi izmot ezzel is növesztek, de ez talán azért nem fog izomtömeggé alakítani, de ha esetleg van itt valaki aki kendo-zik, el tudná mondani a tapasztalatát? hogy a karja mennyire izmosodott vagy milyen változással járt ez a sport?
Én küzdősportot űztem, bár nem kendo volt, de eléggé megizmosodtam (pedig nem profi szinten csináltam). Alkatilag elég erős (comb, kar), és súlyra is nehéz lettem. Ha nem szeretnél kifejezetten izmos lenni, én lebeszélnélek bármelyik küzdősportról, mert mindegyik jelentős izomzatot csinál, inkább "erőteljesen" leszel izmos, mint "vékonyan" (szálkásan) izmos (nem tudok ennél szakszerűbben fogalmazni:D ). Ráadásul egy küzdősportnál előnyösebb, ha van súlyod, mert kevésbé löknek akkor fel, a kendo-ban pedig a felszerelés, ami a testeden van, szerintem nem lehet valami könnyű, ergo, az is erősít, hogy elbírd, tehát nem csak a kar erősödik, sőt.
Most "csak" jógázom, de majdnem profi szinten, 10 kg-val vagyok könnyebb, és jóval vékonyabb is vagyok, mint amikor még küzdősportot űztem, pedig most is izmosnak mondanám magam. Most inkább úgy nézek ki, mint egy balett-táncos, és ez nekem jobban tetszik. Bár hiányzik a küzdősport, nem mennék vissza pont emiatt, mert nem szeretnék alkatilag is úgy megerősödni.
Szóval, ha akármelyik harcművészetet kicsit is komolyan veszed (az edzéseken nem csak lötyögsz, nem fél gőzzel csinálsz mindent), akkor elkerülhetetlen, hogy jelentősen megizmosodj. Oké, ha koplalsz mellé, akkor lehet, hogy nem leszel alkatilag olyan erős, de az meg egészségügyileg nem előnyös, és romlani fog a teljesítményed is.
Egyébként az utóbbi időben én is ki szerettem volna próbálni a kendo-t, de 51 kg vagyok, és azt mondták, hogy előnyösebb lenne, ha valamivel nehezebb lennék... :/
És lány vagyok, de ez talán kiderült. :)
köszi a válaszodat!!:) ez esetben akkor tényleg lehet hogy hanyagolom a dolgot! habár sajnálom azért kicsit :/
de király lenne már ha nem kéne emiatt aggódni, és lehetne edzeni meg küzdősportot űzni, a test túlzott elizmosodása nélkül:D
Hát, 51 kilósan ha csak nem 140 centi vagy akkor lehetsz izmos, egyébként elég vékony.
Hülyeség hogy így meg úgy megizmosodsz, ne úgy képzeld el hogy akkora combod lesz mint a karod. Nálunk kyokushin karate edzésen a lányok igen csak szépek lettek az évek során. Szépen kikerekedtek, és minden a helyére került, sehol nem lóg senkinek semmi.
Megerősödik a kezed, de ennyi.
Kendo-ról beszélünk nem MMA vagy K1 bikákról. Azok a nők szteroidokat szednek sokszor, a kendo az egy harcművészet, kardal. Erről szól.
Egy sporttól sem lesz csúnya a teste egy nőnek, csak ha hardcorba tolja. Hobbi szinten csak jót tesz, ezt úgy hidd el ahogy leírtam. Van jópár év mögöttem, és a sportoló lányoknak mindig jó a teste :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!