Kinek milyen tapasztalata van a bokaszalag szakadással?
Részleges külső bokaszalag szakadást szenvedtem, és kiváncsi vagyok, hogy az előírt 1 hónapos pihentető bokarögzítő után mennyi idő mire a sziklamászás illetve a szörfözés újra menni fog?
Válaszokat előre is köszi
Részleges külső bokaszalag szakadásom volt nekem is ---Novemberben. Nagyon fontos, hogy ne terheld túl és sokat pihentesd! Emellett nem árt, ha minden nap (mondjuk este, vagy amikor a legtovább tudod) borogatod vagy jegeled, amíg teljesen le nem megy a duzzanat.
Én mindezt nem vettem elég komolyan és sajnos még mindig fel van dagadva egy kicsit, és nagyon gyenge is. Csak múlt héten kezdtem újra edzésre járni.
nekem is volt valami hasonlóm, én viszont nem mentem el vele orvoshoz, ezért nem tudom, pontosan mi volt. Úgy történt, hogy foci közben aláfordult a bokám, hallottam egy jó nagy "pattanást", aztán annyi, elkezdett fájni eléggé. Lementem agonizálni a pályáról, aztán egy jó 10 perc múlva visszamentem focizni, de nagyon nehezen léptem és fájt is, csak "totyogni" tudtam :D Nem sokkal később jól be is dagadt. Sajnos nem engedhettem meg magamnak, hogy pihentessem, úgyhogy el se mentem orvoshoz. Minden reggel kínszenvedés volt az első 100 méter, amit gyalogoltam, de aztán viszonylag bemelegedett a lábam, minden reggel tekertem rá ilyen nadálytő kenőcsös kendőt és ez így ment olyan 6 hétig. Tehát 6 hét után kezdtem el kocogni, aztán focizni.
Néhány lesérülés napján készült kép, ha már nem tudom mi történt a bokámmal, hátha meg tudjátok mondani:
Az ép bokám:
A huncut bokám:
Szóval nekem 6 hét alatt ez rendbejött teljesen úgy, hogy gyalogoltam vele mindennap. Ha valaki tudja, mire hasonlít ez (rándulás, részleges szakadás, stb.), az légyszi ossza meg, mert régóta kíváncsi vagyok :)
13:41!
6 hét? 4 hét alatt gyógyul, ha pihenteted, nyom nélkül...
Erről a képről nem lehet megmondani, hogy szakadás, vagy részleges. Mindegyik nagyon bedagad, sőt, rándulás esetén is úgy bevérezhet, hogy képtelenség ráállni. De ha kíváncsi vagy, egy röntgen megmutatja. Ha elszakadt (részlegesen v teljesen) a szalagod, ott meszesedés lesz látható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!