Boksz vagy birkózás?
18 éves fiú vagyok.Régóta szeretnék valami normális küzdősportot tanulni,csak itt a környéken nincs rá lehetőség.Szeptemberben viszont új suliba megyek,így lesz helyben lehetőség.2 éve járok kondiba edzeni,ezt semmiképpen sem hagynám abba.Heti 3 erőemelő jellegű edzés menne és 2-3 küzdősport.Attól függ,hogy tudom megoldani.168 cm magas vagyok 71-2 kiló.Elég erős és izmos vagyok,a hajlékonyságommal sincs probléma.Mindkét sport szimpatikus.Olyan sport kéne,amit tudnák használni önvédelemre és érdekel az MMA is.Melyik lenne a jobb?Régebben shotokanoztam.
Illetve van még Kickbox,thai box,judo (bár az olyan eldugott helyen van,hogy oda sem találnék),brazil jiu jitsu box,kyokushin karate,submission wrestling
Még ezek is szóba jöhetnének
Vannak ott horgok, felütések egyenesek, könyékkel törnek. Csak nem olyan jók vagy technikásak az ütéseik mint egy ökölvívónak. Birkózás önvédelemnek önmagában kevés ahoz kell álló, ütő rugó stílus. De ha tud az ember olyat és úgy párosítja a boxot az veszélyes stílus.
Azt mondod nem akarod a Thai-box mert minden , kemény" gyerek azt nyomja. Meg minden ,,kemény" gyerek brazil jiu-jitsuzik. Akkor judozz. Meg az is japán és kiegészíti a kyoval és a birkózással. Birkózók tán a ,, legjobbak" (nincs ilyen hogy legjobb csak azért használtam ezt a szót hogy értsd mit mondok) általánosságban. Persze a kivétel erősíti a szabályt. Azt szokták mondani a birkózók a legjobbak levitelben, dobásban. Utcn dobni lehet. Kap egy horgot a fejére pl majd egy csípődobással eldobod. Utcán földharc nincs mert több támadó esetén szétrugnak míg te földön vagy. Nem ok nélkül ajánlottam elsőnek ezt a 3-mas kombót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!