Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Boksz vagy birkózás?

Boksz vagy birkózás?

Figyelt kérdés

18 éves fiú vagyok.Régóta szeretnék valami normális küzdősportot tanulni,csak itt a környéken nincs rá lehetőség.Szeptemberben viszont új suliba megyek,így lesz helyben lehetőség.2 éve járok kondiba edzeni,ezt semmiképpen sem hagynám abba.Heti 3 erőemelő jellegű edzés menne és 2-3 küzdősport.Attól függ,hogy tudom megoldani.168 cm magas vagyok 71-2 kiló.Elég erős és izmos vagyok,a hajlékonyságommal sincs probléma.Mindkét sport szimpatikus.Olyan sport kéne,amit tudnák használni önvédelemre és érdekel az MMA is.Melyik lenne a jobb?Régebben shotokanoztam.

Illetve van még Kickbox,thai box,judo (bár az olyan eldugott helyen van,hogy oda sem találnék),brazil jiu jitsu box,kyokushin karate,submission wrestling

Még ezek is szóba jöhetnének

#Küzdősporz
2016. máj. 26. 16:02
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Birkózás elsőnek. Már ha foglalkoznak veled. Sajnos nagyobbakkal kevesebb helyen foglalkoznak judo illetve birkózó edzéseken mert fiatal kortól szeretik a gyerekeket hogy jó versenyzők lehessenek. 18 vagy később még kisebb eséllyel találnál olyan klubbot ahogy idősödsz.

Másik a birkózás az alapja a ketrecharcnak. Kevés olyan van aki nem birkózott volna az MMA világban. Amerikában is a UFC-nél is ha megnézed a profi harcosokat nagyobb százalékban találsz olyan harcosokat akik birkóztak/birkóznak. Meg még sok okból ajánlom de ezek a fők.

2016. máj. 26. 16:15
 2/11 anonim ***** válasza:

Mmara a thai box, bbj nagyon jó.

A birkó nagyon erős a ufcben jelenleg, ha találsz olyan edzőtermet birkón ahol foglalkoznak veled akkor birkó, ha nem találsz akkor thai box vagy ökölvívás.

2016. máj. 26. 16:16
 3/11 anonim ***** válasza:
Ahogy mondtam meg az utánam levő is. Elsőnek egy dobó földharc alapú stílust kéne megtanulnod jól. Legjobb elsőnek a birkózás volna és minél előbb elkezdeni a korod végett és nem húzni vele az időt.Utána én judozni vagy BJJ-ni mennék. És vagy kyokushin karatéra vagy thai-boxra mint ütő rúgó stílus is kell.
2016. máj. 26. 16:27
 4/11 anonim ***** válasza:

Én azt mondanám. De ez az én véleményem. Mindenkinek mást fog írni és lehet le is szólnak engem. Ahány ember annyi stílus. Ha rám hallgatsz ez a 3. kommentem.

1.-nek birkózni utána judozni majd Kyokushin karate menj el.

Okkal ezt a párosítást mondom. De ne haragudj, hogy nem magyarázom meg miért ezt a kombót mondom de hosszú lenne leírnom.

Jól tanuld meg őket. Egyszerre csak 1 stílus de azt sajátítsd el. Minimum 6-10 év 1 stílus jó elsajátítása.

2016. máj. 26. 16:46
 5/11 anonim ***** válasza:
Aha :D 48 évesen aligha lesz kedve elmezdeni az mmat :D
2016. máj. 26. 16:49
 6/11 anonim ***** válasza:

Te is tudod. Ez ilyen műfaj. Mint minden de most sportról van szó. Kitartás, szorgalom, évek, tapasztalat, alzatosságra, szerénységre van szükség. Kitartó munka. Ez a műfaj nem gyorstalpaló kurzus. Itt évekig, évtizedekig kell gyakorolni hogy azt mondhatja az ember, hogy TUDJA. Meg ha nem akarják, hogy gyórsan elverjék a ketrecben sok időre és edzésre lesz szükség.

Még egy érv a birkózás mellé. Konsizol és ők is szoktak kondizni mert a birkózs jobban erő, méret centrikus. Nem azt mondom, hogy nem technikából dolgoznak. Csak itt több szerepe van mint mondjuk a judonál.

2016. máj. 26. 17:41
 7/11 aikiboxer ***** válasza:

Kétfajta harcos van: a striker (ökölharcos) meg a grappler (testharcos). Kihez ez illik, kihez az. Még a kevert harcművészeknek is van elsődleges stílusuk, amiben jobbak és amit szeretnek kikényszeríteni. Ez függ a testalkattól, vérmérséklettől stb.

Hogy neked melyik áll jobban, ezt interneten át nem lehet eldönteni. Menj le mindegyik edzésre, és amelyik tetszik, azt csináld. A legfontosabb úgyis, hogy szeresd. Ha nem szereted, nem érzed jól magad, akkor csinálod pár hónapig és úgyis abbahagyod, akkor meg mi értelme van?!

2016. máj. 26. 17:49
 8/11 anonim ***** válasza:

Persze. Azért is tettem hozzá, hogy az az én véleményem. Persze azt csinálja ami neki tetszik. Azt mondom én ha mma szabályrendszerben szeretnék bunyózni és ezek a lehetőségeim volnának megfontolt okok miatt ezt a kombót választanám. Nem írom le az okaimat mert hosszú volna arra meg nincs kedvem

birkózás+judo+kyokushin karate

Másik jó kombó (megint csak szerintem. Azt nem tudom miben jó és mi a stílusa.)

birkózás+brazil jiu-jitsu+muay-thai

Ha meg inkább állóharc beállítottságú

Kyokushin karate+muay-thai+birkózás

De mondom ez az én véleményem.

Hogy mit szeretsz, neked mi tetszik és neked mi a stílusod, képességed, adottságaid, beállítottságod (hogy inkább álló vagy földharc bunyóra gondolok itt) van azt csak te tudhatod.

2016. máj. 26. 18:12
 9/11 anonim ***** válasza:

Ez csak az én véleményem. Mert feltettél egy kérdést ide én meg gondoltam segítek benne mert már én is csinálom pár éve a saját stílusom.Te feltettél egy kérdést én meg normálisan megpróbáltam válaszolni, segíteni.

Ezek a kombók, stílusok csak ötletek az én részemről hogy kicsit segítsek.

2016. máj. 26. 18:13
 10/11 A kérdező kommentje:

Tudom,hogy kitartás meg évek munkája stb..ezt egyszer már elkezdtem a shotokan karatéval.Csak kár,hogy az egész egy nagy pénzlehúzás voltNem volt zsákolás meg ilyenek,csak levegőcsapkodás.mAzt hittem,hogy ott megtanítanak bunyózni,de amikor az edző azt mondta,hogy "milyen űgyes a gyerek,odatartja a képét az ellenfélnek,hogy jól behúzzon neki,az ellenfelet ezért leléptetik és megnyerte a meccset,tőletek is elvárnám ezt" na ott lett elegem

És a birkózás mennyire jó önvédelemre?Thai boxolni nem akarok,manapság minden "keménygyerek" ezt nyomatja,én valami mást akarok.Amúgy a karatés alapom miatt lehet jó lenne a kyo.Úgy látom,itt van zsákolás,sparring meg minden.Lehet hűlye kérdés,de a kyoban a boksz kéztechnikáját használják?Mert zsákolásnál meg versenyen horgokra meg felütésekre emlékeztető ütéseket látok.

2016. máj. 26. 19:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!