Boksz vagy birkózás?
18 éves fiú vagyok.Régóta szeretnék valami normális küzdősportot tanulni,csak itt a környéken nincs rá lehetőség.Szeptemberben viszont új suliba megyek,így lesz helyben lehetőség.2 éve járok kondiba edzeni,ezt semmiképpen sem hagynám abba.Heti 3 erőemelő jellegű edzés menne és 2-3 küzdősport.Attól függ,hogy tudom megoldani.168 cm magas vagyok 71-2 kiló.Elég erős és izmos vagyok,a hajlékonyságommal sincs probléma.Mindkét sport szimpatikus.Olyan sport kéne,amit tudnák használni önvédelemre és érdekel az MMA is.Melyik lenne a jobb?Régebben shotokanoztam.
Illetve van még Kickbox,thai box,judo (bár az olyan eldugott helyen van,hogy oda sem találnék),brazil jiu jitsu box,kyokushin karate,submission wrestling
Még ezek is szóba jöhetnének
Birkózás elsőnek. Már ha foglalkoznak veled. Sajnos nagyobbakkal kevesebb helyen foglalkoznak judo illetve birkózó edzéseken mert fiatal kortól szeretik a gyerekeket hogy jó versenyzők lehessenek. 18 vagy később még kisebb eséllyel találnál olyan klubbot ahogy idősödsz.
Másik a birkózás az alapja a ketrecharcnak. Kevés olyan van aki nem birkózott volna az MMA világban. Amerikában is a UFC-nél is ha megnézed a profi harcosokat nagyobb százalékban találsz olyan harcosokat akik birkóztak/birkóznak. Meg még sok okból ajánlom de ezek a fők.
Mmara a thai box, bbj nagyon jó.
A birkó nagyon erős a ufcben jelenleg, ha találsz olyan edzőtermet birkón ahol foglalkoznak veled akkor birkó, ha nem találsz akkor thai box vagy ökölvívás.
Én azt mondanám. De ez az én véleményem. Mindenkinek mást fog írni és lehet le is szólnak engem. Ahány ember annyi stílus. Ha rám hallgatsz ez a 3. kommentem.
1.-nek birkózni utána judozni majd Kyokushin karate menj el.
Okkal ezt a párosítást mondom. De ne haragudj, hogy nem magyarázom meg miért ezt a kombót mondom de hosszú lenne leírnom.
Jól tanuld meg őket. Egyszerre csak 1 stílus de azt sajátítsd el. Minimum 6-10 év 1 stílus jó elsajátítása.
Te is tudod. Ez ilyen műfaj. Mint minden de most sportról van szó. Kitartás, szorgalom, évek, tapasztalat, alzatosságra, szerénységre van szükség. Kitartó munka. Ez a műfaj nem gyorstalpaló kurzus. Itt évekig, évtizedekig kell gyakorolni hogy azt mondhatja az ember, hogy TUDJA. Meg ha nem akarják, hogy gyórsan elverjék a ketrecben sok időre és edzésre lesz szükség.
Még egy érv a birkózás mellé. Konsizol és ők is szoktak kondizni mert a birkózs jobban erő, méret centrikus. Nem azt mondom, hogy nem technikából dolgoznak. Csak itt több szerepe van mint mondjuk a judonál.
Kétfajta harcos van: a striker (ökölharcos) meg a grappler (testharcos). Kihez ez illik, kihez az. Még a kevert harcművészeknek is van elsődleges stílusuk, amiben jobbak és amit szeretnek kikényszeríteni. Ez függ a testalkattól, vérmérséklettől stb.
Hogy neked melyik áll jobban, ezt interneten át nem lehet eldönteni. Menj le mindegyik edzésre, és amelyik tetszik, azt csináld. A legfontosabb úgyis, hogy szeresd. Ha nem szereted, nem érzed jól magad, akkor csinálod pár hónapig és úgyis abbahagyod, akkor meg mi értelme van?!
Persze. Azért is tettem hozzá, hogy az az én véleményem. Persze azt csinálja ami neki tetszik. Azt mondom én ha mma szabályrendszerben szeretnék bunyózni és ezek a lehetőségeim volnának megfontolt okok miatt ezt a kombót választanám. Nem írom le az okaimat mert hosszú volna arra meg nincs kedvem
birkózás+judo+kyokushin karate
Másik jó kombó (megint csak szerintem. Azt nem tudom miben jó és mi a stílusa.)
birkózás+brazil jiu-jitsu+muay-thai
Ha meg inkább állóharc beállítottságú
Kyokushin karate+muay-thai+birkózás
De mondom ez az én véleményem.
Hogy mit szeretsz, neked mi tetszik és neked mi a stílusod, képességed, adottságaid, beállítottságod (hogy inkább álló vagy földharc bunyóra gondolok itt) van azt csak te tudhatod.
Ez csak az én véleményem. Mert feltettél egy kérdést ide én meg gondoltam segítek benne mert már én is csinálom pár éve a saját stílusom.Te feltettél egy kérdést én meg normálisan megpróbáltam válaszolni, segíteni.
Ezek a kombók, stílusok csak ötletek az én részemről hogy kicsit segítsek.
Tudom,hogy kitartás meg évek munkája stb..ezt egyszer már elkezdtem a shotokan karatéval.Csak kár,hogy az egész egy nagy pénzlehúzás voltNem volt zsákolás meg ilyenek,csak levegőcsapkodás.mAzt hittem,hogy ott megtanítanak bunyózni,de amikor az edző azt mondta,hogy "milyen űgyes a gyerek,odatartja a képét az ellenfélnek,hogy jól behúzzon neki,az ellenfelet ezért leléptetik és megnyerte a meccset,tőletek is elvárnám ezt" na ott lett elegem
És a birkózás mennyire jó önvédelemre?Thai boxolni nem akarok,manapság minden "keménygyerek" ezt nyomatja,én valami mást akarok.Amúgy a karatés alapom miatt lehet jó lenne a kyo.Úgy látom,itt van zsákolás,sparring meg minden.Lehet hűlye kérdés,de a kyoban a boksz kéztechnikáját használják?Mert zsákolásnál meg versenyen horgokra meg felütésekre emlékeztető ütéseket látok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!