Hogyan kezdjek neki a görkorizásnak?
Sosem volt a lábamon még, vagyis hazudok, mert a lakásban már felpróbáltam (és kb 6-7 éves koromban volt cipőre szíjazható csodám is :)).
Szóval kitaláltam, hogy szeretnék megtanulni korcsolyázni. Harmincsokévesen :o
Úgy tűnik, átmenetileg hozzájutok egy alig használt K2-es korihoz, de van szintén kölcsönben egy teljesen merev noname korcsolya is (mondjuk erről kb annyit tudok, hogy majd 20 éves, szóval lehet, ha ráállok, egyszerűen szétmállanak a kerekek).
Szóval mondjuk korcsolya adott, meg a környéken néhány viszonylag jó állapotú bicikliút.
Köszi, ez a felveszem és felállom dolog megy magamtól is, nem ilyen jellegű dolgokra gondoltam.
Most pl lementem a bicikliútra egy kicsit. párszáz métert mentem csak. néhány méter után ráéreztem, hogy tudok lendületesen gurulni, na de megállítani legtöbbször vagy a villanyoszlop állított meg, vagy pedig a fogyó lendület.
illetve nem megy a kisebb lyukak átlépése sem igazából. Mondjuk nem estem el, de az nem megy, hogy akkor emeljem fel a lábam, amikor akadály van, és ne akkor, amikor a ritmus éppen úgy hozza ki. Szóval volt néhány szárnycsapkodós epizód ezen a rövid szakaszon is.
Ráadásul az vajon normális, hogy fájt a koriban a lábam?
egyszerűen csak nincs hozzászokva ehhez a típusú mozgáshoz/terheléshez? Vagy szorosabbra kellett volna kötni a korit?
Ez hosszabb lesz, minthogy tableten válaszoljak
Még írok
No akkor írok
A K2-t használd
Vedd fel otthon, és legyél benne egész nap, szokja a lábad
Átlépés: gyakorold szintén otthon az egy lábon állást
előszőr zokniban, szőnyegen, fel emelem a lábam, leteszem, másikat felmelem, minden nap legalább 20-30 percet de akár több részletben is, tehát mondjuk 10-10 percet. Ezt előszőr csak zokniban, szőnyegen.
Utána ugyanezt koriban. El kell érni, hogy minidmum 10-15s-ig, de még jobb ha fér percig stabilan tudsz állni görkorival a lábadon, szőnyegen
Ha kint akarod ezt megtenni, akkor a fűvön csináld ugyanezt.
Kint: keress egy zárt aszfaltozott területet, aminek legalább az egyik oldalán fal van vagy kerítés, és nincs rajta forgalom. A fal kerítés azért kell, hogy meg tudj benne állni. Itt kezd el korizni, és lehetőleg úgy, hogy nem lépkedsz a koriban, hanem kirúgsz hátra a lábaddal (számtalan youtube videó van erről, meg a helyes tartásról is, lényeg mindig előre esünk, soha nem hátra) Vegyél kintre térd és csuklóvédőt minimum! Könyökvédőt is vehetsz ha akarsz, meg sisakot is. a sisak általában egyszer kell, de akkor nagyon, és már nem vagy mindent túlélő bátor tizenéves. :) a csukódra is szükséged van, és nem olyan jó a gipsz.
A lábad/talpad fájni fog, ez teljesen normális, meg kell erősödnie bizonyos izmoknak
Ha bármilyen kérdésed van írj az index görkori fórumára, ott többen is vagyunk.
aaa, köszi :)
az index eszembe sem jutott. pedig nap mint nap fent vagyok a fórumon ott is :o
köszi minden tanácsot.
ma is gurultam vagy 300 métert :) szépen lassan... de azt gondolom, maga a gurulás része megy... már nem lépkedek, totyorgok... viszont kriminális, hogy milyenek még a bicikliutak is itt. nem is tudom, hogy merre tudnék olyat találni, ahol nincs tele repedéssel, kátyúval, puklival a legszükségesebb dilatáción kívül...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!