Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Hogyan kezdjek neki a görkoriz...

Hogyan kezdjek neki a görkorizásnak?

Figyelt kérdés

Sosem volt a lábamon még, vagyis hazudok, mert a lakásban már felpróbáltam (és kb 6-7 éves koromban volt cipőre szíjazható csodám is :)).

Szóval kitaláltam, hogy szeretnék megtanulni korcsolyázni. Harmincsokévesen :o

Úgy tűnik, átmenetileg hozzájutok egy alig használt K2-es korihoz, de van szintén kölcsönben egy teljesen merev noname korcsolya is (mondjuk erről kb annyit tudok, hogy majd 20 éves, szóval lehet, ha ráállok, egyszerűen szétmállanak a kerekek).

Szóval mondjuk korcsolya adott, meg a környéken néhány viszonylag jó állapotú bicikliút.

2016. máj. 21. 22:29
 1/9 anonim válasza:
Én kb 2 éve görkorizok, elöször is szerintem döntsd el magadnak hogy te igenis meg fogsz tanulni vörkorizni. 2. (Jó ha áthívsz egy barátot)Mennyetek ki egy nem túl fogalmas helyre , és itt vedd fel a görit. 3. Állj fel benne ezért jo ha van ott valaki hogy tartson . 4. Kezd el kitapasztalni hogyan kényelmes, lassan gurulj. Amikor màr érzed hogy stabilan allsz akkor kezdodhet a gôrizés, dok sikert:)
2016. máj. 22. 12:05
 2/9 A kérdező kommentje:

Köszi, ez a felveszem és felállom dolog megy magamtól is, nem ilyen jellegű dolgokra gondoltam.

Most pl lementem a bicikliútra egy kicsit. párszáz métert mentem csak. néhány méter után ráéreztem, hogy tudok lendületesen gurulni, na de megállítani legtöbbször vagy a villanyoszlop állított meg, vagy pedig a fogyó lendület.

illetve nem megy a kisebb lyukak átlépése sem igazából. Mondjuk nem estem el, de az nem megy, hogy akkor emeljem fel a lábam, amikor akadály van, és ne akkor, amikor a ritmus éppen úgy hozza ki. Szóval volt néhány szárnycsapkodós epizód ezen a rövid szakaszon is.

Ráadásul az vajon normális, hogy fájt a koriban a lábam?

egyszerűen csak nincs hozzászokva ehhez a típusú mozgáshoz/terheléshez? Vagy szorosabbra kellett volna kötni a korit?

2016. máj. 22. 13:11
 3/9 anonim ***** válasza:

Ez hosszabb lesz, minthogy tableten válaszoljak

Még írok

2016. máj. 22. 18:41
 4/9 A kérdező kommentje:
várom :)
2016. máj. 22. 20:59
 5/9 anonim ***** válasza:
Merre próbálkozol? Hátha egy városban lakunk, és akkor tudok segíteni élőben. :)
2016. máj. 23. 01:16
 6/9 A kérdező kommentje:
közel a déli határhoz
2016. máj. 23. 07:50
 7/9 anonim ***** válasza:

No akkor írok

A K2-t használd

Vedd fel otthon, és legyél benne egész nap, szokja a lábad

Átlépés: gyakorold szintén otthon az egy lábon állást

előszőr zokniban, szőnyegen, fel emelem a lábam, leteszem, másikat felmelem, minden nap legalább 20-30 percet de akár több részletben is, tehát mondjuk 10-10 percet. Ezt előszőr csak zokniban, szőnyegen.

Utána ugyanezt koriban. El kell érni, hogy minidmum 10-15s-ig, de még jobb ha fér percig stabilan tudsz állni görkorival a lábadon, szőnyegen

Ha kint akarod ezt megtenni, akkor a fűvön csináld ugyanezt.

Kint: keress egy zárt aszfaltozott területet, aminek legalább az egyik oldalán fal van vagy kerítés, és nincs rajta forgalom. A fal kerítés azért kell, hogy meg tudj benne állni. Itt kezd el korizni, és lehetőleg úgy, hogy nem lépkedsz a koriban, hanem kirúgsz hátra a lábaddal (számtalan youtube videó van erről, meg a helyes tartásról is, lényeg mindig előre esünk, soha nem hátra) Vegyél kintre térd és csuklóvédőt minimum! Könyökvédőt is vehetsz ha akarsz, meg sisakot is. a sisak általában egyszer kell, de akkor nagyon, és már nem vagy mindent túlélő bátor tizenéves. :) a csukódra is szükséged van, és nem olyan jó a gipsz.

A lábad/talpad fájni fog, ez teljesen normális, meg kell erősödnie bizonyos izmoknak

Ha bármilyen kérdésed van írj az index görkori fórumára, ott többen is vagyunk.

2016. máj. 23. 20:58
 8/9 A kérdező kommentje:

aaa, köszi :)

az index eszembe sem jutott. pedig nap mint nap fent vagyok a fórumon ott is :o

köszi minden tanácsot.

ma is gurultam vagy 300 métert :) szépen lassan... de azt gondolom, maga a gurulás része megy... már nem lépkedek, totyorgok... viszont kriminális, hogy milyenek még a bicikliutak is itt. nem is tudom, hogy merre tudnék olyat találni, ahol nincs tele repedéssel, kátyúval, puklival a legszükségesebb dilatáción kívül...

2016. máj. 23. 21:26
 9/9 anonim ***** válasza:
Az egyik lábadat tartsd előrébb, tanulj meg úgy gurulni, persze könnyű mondani
2016. máj. 23. 21:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!