Ki szeretném próbálni az ejtőernyőzést, hogyan kezdjek hozzá?
15 éves vagyok,és mindig is érdekelt ez a sport,illetve hogy valamilyen szinten ,,repülök".
Sok videót nézek ejtőernyőzésről,szabadesésről,űrhajósokról,stb.
Milyen árban van egy oktatás,felszerelés és egy ugrás?
Láttam TV-ben olyat,hogy van egy nagy kabin,aminek az alján és a tetején van egy hatalmas ventillátor,ami akkora szelet csnál,hogyha valaki beleugrik a kabinba,az egy helyben lebeg,és ott gyakorolnak mozgásokat.
Hány évesen lehet elkezdeni? Milyen embernél érdemes elkezdeni,mennyire kockázatos?
Előre is köszönöm a válaszokat!
Szia!
Az ejtőernyőzést bármikor ki lehet próbálni tandem -ben. Ami azt jelenti, hogy egy profi ejtőernyős pilótához vagy hozzá csatolva.. Ennek az ára hozzávetőlegesen kb. 50- 80 ezer ft.
Ha egyedül szeretnél ugrani ahhoz már el kell végezned egy AFF (Accelerated Freefall). Ha ez megvan, akkor már ugorhatsz egyedül... Ez azért jó, mert akkor csak azt kell kifizetned, hogy felvigyen egy gép vagy heli. A tandem ugrásnak nincs kórhatára csak legalább 140 cm magasnak kell lenned és max 100 kg. lehetsz... Ahhoz, hogy az aff meg tudd csinálni minimum 15 évesnek kell lenned, ehhez szűlői engedély szükséges.. Az ára kb. 300 és 400 ezer ft. között van.. :/
Ugyanakkor egy normális ernyő milliós tétel és a többi felszerelés sem olcsóbb ...
Én 14 vagyok jövőre szeretném letenni az AFF -t , mert az kb 2 hétvége alatt meg van.
Nekem kis korom óta tetszik ez a sportág, sokan mondják, hogy veszélyes de a számítás szerint 100.000 ugrásból mindössze csak 1 halálos.. :D
Az aff-ről itt tudsz pontosabban olvasni: [link]
Ha szeretnél velem erről többet beszélni, akkor írj nekem.. :)
Remélem minden fontosat leírtam!
Márk, 14/F
Az első válaszoló vagyok megint, szerintem először ha van pénzed rá menj el egy tandem ugrásra, próbáld ki, hogy egyáltalán bírod e..
Valaki kipróbálta (pl. az anyukám) és azt mondta, hogy soha többé!!!
Valakinél pedig függőséget okoz.. :D
Ha megvolt a tandem és tetszik, akkor gyűjts az AFF-re..
Szerintem így lenne csak értelme.. :)
Márk 14/F
Szia,köszönöm szépen !
Egy kérdés,az ejtőernyő többszöri használatos?
mert mondod,hogy milliós tétel,ami bogarat ültetett a fülembe :)
Nem de hogy is!!!! :D
Ha leugrassz, akkor utána csak összehajtod és belerakod megfelelően a táskába...
Leírom, hogy működik:
Kiugrasz...
1200 - 1000 méternél nyitod az ernyőt..
Először kijön egy kisebb ernyő ami kirántja a főernyőt..
Aztán nagyjából ennyi a lényege, leérsz össze hajtod és mehet előröl.. :)
Üdv!
Márk
14/F
És lehet találni olcsón használtat..
De még akkor is több száz ezer az egész felszerelés.. :/
Márk
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!