Miért nem jó valaki szkanderban?
Van egy gyerek, verekedésben három-négy embert megver, kiüt pillanatok alatt és még soha senki nem tudta megverni. Szkanderben pedig gyenge, a tenyere alapból kicsi és a csuklója is gyenge. Szkanderban lerak olyanokat erőből, akik nem szkanderoznak, aki viszont igen, az lerakja fél másodperc alatt.
Tudom, hogy a szkander technika elsősorban, de azért annyian nem szkanderoznak, mint ahányan simán lerakják.
Én amikor kick-bokszoltam, akkor volt olyan, hogy az edzőtárs tartotta az ütő meg rúgópárnákat, én vertem, utána csere. Kis gyakorlás után olyat ütöttem a párnákba, hogy a haver hátraesett majdnem, pedig csak lazán megütöttem. Ha erősebben ütöttem volna beszarásig, akkor lehet, hogy el is esett volna. Pedig 10 kilóval több volt. Mellette összeraktam magamnak egy 30 kilós súlyzót otthonra meg egy 25 kilós egykezest és ezeket nyomkodtam ki meg emeltem mindenféle szögben.
Szóval kis erő+technika+gyorsaság. Utóbbi kettő fejlődik gyakorlással. Az erő meg úgy nő, ahogy javul a technika meg a sebesség is, plusz ha rádolgozol, akkor még hatékonyabb lehetsz.
Egyszerűen rossz a technikája.
---
Őt is lenyomja könnyedén a másik .Pedig a világ legerősebb emberei közé tartozik...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!