Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Erősödni szeretnék szkanderban...

Mr. Zaccmester kérdése:

Erősödni szeretnék szkanderban, hogyan erősítsem fel magam rövid idő alatt?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Egy gondom van, ha tőlem erősebb markolású emberekkel szkanderozom, akkor egyszerűen nem bírok rányomni megfelelően a másik kezére. Nem bírom megfelelően átfogni a tenyerét. Tudnátok jó tippeket, amivel rövid idő alatt megerősödhetnék szkanderban? Legfőképpen az újjak, tenyér és csukló erősítése érdekelne, de ha ezeket lehetne akkor a legrövidebb idő alatt szeretném felhozni.

Előre is köszi!

Üdv. Laci

2010. szept. 7. 22:56
 1/7 anonim ***** válasza:
ez engem is érdekel.
2010. szept. 7. 23:08
 2/7 tianka válasza:
100%

na figyelj báttya.

a lényeg az hogy gyorsan ugysem fogsz fejlődni. biztos hogy nem. már mondjuk mihez képest gyorsan. az biztos hogy heti 3 napos edzéstervet kell tartanod, ez annyit tesz hogy ALKAR TRICEPSZ VÁLLAK HÁT és bicepsz. ha nagyon pro akarsz lenni akkor a caps lock-olt területekre nagyon nagyon nagyon odafigyelsz, a bicepszedet nem kell agyonedzeni, csak szokja a terhelést mert pár fogásban, főleg a védekezés-visszatámadásban van szerepe. alkar egyértelmü h miért kell, tricepsz is a védekezés miatt, a váll is egyértelmü szerintem hogy miért fontos, a hátad a támadást segíti az alkarod mellé. ja meg még nem árt teljes testsúlyoddal belefeküdni mind a támadásba mind a védekezésbe. 1 dolgot szem előtt kell tartanod. a csuklód ha genetikailag szar akkor sosem lesz jobb, ugy fogják ráncigálni ahogy akarják, énsi ezzel küzdök, sak nekem nem genetika hanem vagy 4x már majdnem eltörtem de ez mind1:D szoval lényeg a lényeg hogy rengeteget edz saját testsúllyal, ergo huzodzkodj tolodzkodás, fekvőtámaszok tricepszre(szűk támasszal) alkarra mehet a peca motorozás a súlyzózás lefele forditott tenyérrel, megmég beszerezhetsz ateszkobol innenonnan 1-2 marokerősítőt, ezek mind mind odavágják az alkarod. ja igen írtad h az ujjaidaterősíteni meg stb stb, ezzel annyittudsz kezdeni hogy nem tenyérrel fogod meg a rudat amin húzódzkodsz hanem ujjvégeken, fekvőtámaszt is ujjtámasszal csinálod. fogsz erősödni főleg az elején lesz változás utána majd visszaesel kipihened utána megint edzel megint 2hét pihi. nemszabad sietni. am ott a youtube, én speciel onnan tanultam meg mindent ami a szkanderhez kell. ajánlom john brzenk-et a szerintem valaha volt és létező legjobb szkander versenyzőt, de ottvan alexey voevoda, őis nagyon erős és nagyon nagyon jó a teknikája. a teknikáról annyit, hogy keresgélj picit, igy bökj 1et h hosszu vagy rövid e a karod döntsd el magadnak én innen nemlátom, arra is megvannak a különböző módszerek, hogy magadfele húzod az ellenfelet és úgy tolod le vagy kontrákra vagy akármi érted. a sokadik nagyonfotos h NE SZEDJ SEMMI SZARSZERT. de még joszert se. semmit. mer lehet megnyom meg ienek hudejo de mikor odakerül a sor ugy baszlak le hogy a taknyod menetet vág a torkodon. szal szert ne, azzal dolgozz amid van. ja meg egyél sokat rengeteget, hízz mint 1 roz disznó de figyelj oda h edzés előtt 1-1,5 órával egyél csak, edzés után kb félórával pedig rengeteget egyél és idd is vissza amit kiizzadtál. sok sikert :)

2010. szept. 8. 00:42
 3/7 anonim ***** válasza:

vagy a masik megoldas az, ha meghosszabbitod a karod.

allitolag a hosszu karu emberek, jobbak szkanderban:D

2010. szept. 8. 00:55
 4/7 A kérdező kommentje:
Igen én is úgy tudom, hogy a hosszabb karú emberek jobbak szkanderban. A másik hozzászólásból is sokmindent megértettem. Viszont még egy kérdésem lenne. Ha hosszabb karú emberkével nyomok, akkor milyen technikát jó alkalmazni? Amint hosszabb karú emberkével nyomok, aki mondjuk velem egy erőben van, azt már szinte ki se bírom mozdítani. Tehát mik a lehetőségek abban az esetben ha mondjuk az ellenfél alkarja hosszabb az enyémtől, illetve ha nem tudom teljesen átérni a tenyerét?
2010. szept. 14. 02:59
 5/7 anonim ***** válasza:

Szia !

Nezd el nekem, hogy nem irok ekezetekkel :)

Szoval: ket dologra kell a legjobban koncentralj: BICEPSZ, ALKAR...az alkar a csuklozasban illetve a nyomasban is reszt vesz kozvetett modon, de a terheles nagyreszet a bicepsz kapja, az tartja a karodat egybe, ha a karodat nem tudjak kibontani (=eros a bicepszed) akkor nem nyomnak le !

A bicepszet egyertelmu, hogy mikent kell edzeni: egykezes, ketkezes karhajlitasok, szabadsulyokkal foleg, csinalni kell szelesebb fogassak, szukebb fogassal, mert kulombozo "fejeket" erintenek (ugye a bicepsznek ket feje van,a tricepsznek harom).

Na az alkar mar kemenyebb dio, rengeteg funkcioja van, epp ezert nem lehet egy edzes alatt 100%-osan megdolgoztatni minden reszet: a legfontosabb ket funkcio a szoritas es a csuklo behuzasa, nyilvan az elsot szoritassal kell edzeni(gumikarika, de a legjobb, hogy egy nagyon nagy sulyt tartasz addig amig ki nem esik a kezedbol), a masik funkciot pedig csuklobehuzassal tudod fejleszteni...alkarra sok ismetles ajanlott, 12-30 kozott, bicepszre en mar 30-ig nem mennek fel, max. 25-ig de mar az is sok...a szeriakat bukasig vigyed, addig emeld a sulyt mig mar egy ismetles sem jon ki.

Az alkarnak van meg tobb funkcioja: a csuklo felhuzasa: pecazassal es csuklofelhuzassal kell edzeni.

Ezek kapjanak prioritast, utanna jon a mell, vall, tricepsz, ezeket is kell edzeni, illetve hasat es labat is, mert a testnek akkor a legnagyobb a hormontermelese ha mindent edzel, de a legfontosabb neked: bicepsz es alkar !

de biza van ennel fontosabb is: A SZKANDER. Sokat szkanderezze;, a szkanderben ugy lehetsz eros ha szkanderezel, am a sulyoknal tudod figyelemmel kiserni az erosodesed, ezert kell mind a ketto....egy heten egy szkanderezesed legyen, 1 oran keresztul szkanderezz, legyen 1 bicepsz-alkar edzesed (alkar lehet 2 is ha birod, izomlazra viszont sose edz). A tobbi izomcsoportot akar kethetente is megdolgoztathatod, azonban en egy mell-tricepszed edzenek hetente, a hat,vall,has,lab lehet ritkabb. Nem art ha csinalsz par alkalommal hosszabb setakat, jot tesz a szivnek. ES EGYEL SOKAT !!!

sok sikert !

2011. márc. 14. 16:07
 6/7 anonim ***** válasza:

es meg annyit, legyen etrend: reggeli, uzsonna, edzes elotti etkezes, edzes utanni, delutan meg dobj be egyett es vacsora...ne edd halalra magad, de bosegesen egyel mindig, MINDEN etkezes tartalmazzon szenhidratot, feherjet, nem kell megijedni a zsiroktol (a telitetlen zsirok egeszsegesek, pl. omega-3).

Es megvalami: napi minim 7 ora alvas kell, nem art, ha van 9 is, cigi, alkohol nem jatszik, felejtosek ! Vizet igyal napi 3 es fel - 4 litert !

2011. márc. 14. 16:11
 7/7 anonim ***** válasza:

Köszönöm a sok segítséget! :)

Az utóbbi időben sokat erősödtem szkanderben. ;)

Üdv. Laci

2011. márc. 30. 01:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!