Erősödni szeretnék szkanderban, hogyan erősítsem fel magam rövid idő alatt?
Sziasztok!
Egy gondom van, ha tőlem erősebb markolású emberekkel szkanderozom, akkor egyszerűen nem bírok rányomni megfelelően a másik kezére. Nem bírom megfelelően átfogni a tenyerét. Tudnátok jó tippeket, amivel rövid idő alatt megerősödhetnék szkanderban? Legfőképpen az újjak, tenyér és csukló erősítése érdekelne, de ha ezeket lehetne akkor a legrövidebb idő alatt szeretném felhozni.
Előre is köszi!
Üdv. Laci
na figyelj báttya.
a lényeg az hogy gyorsan ugysem fogsz fejlődni. biztos hogy nem. már mondjuk mihez képest gyorsan. az biztos hogy heti 3 napos edzéstervet kell tartanod, ez annyit tesz hogy ALKAR TRICEPSZ VÁLLAK HÁT és bicepsz. ha nagyon pro akarsz lenni akkor a caps lock-olt területekre nagyon nagyon nagyon odafigyelsz, a bicepszedet nem kell agyonedzeni, csak szokja a terhelést mert pár fogásban, főleg a védekezés-visszatámadásban van szerepe. alkar egyértelmü h miért kell, tricepsz is a védekezés miatt, a váll is egyértelmü szerintem hogy miért fontos, a hátad a támadást segíti az alkarod mellé. ja meg még nem árt teljes testsúlyoddal belefeküdni mind a támadásba mind a védekezésbe. 1 dolgot szem előtt kell tartanod. a csuklód ha genetikailag szar akkor sosem lesz jobb, ugy fogják ráncigálni ahogy akarják, énsi ezzel küzdök, sak nekem nem genetika hanem vagy 4x már majdnem eltörtem de ez mind1:D szoval lényeg a lényeg hogy rengeteget edz saját testsúllyal, ergo huzodzkodj tolodzkodás, fekvőtámaszok tricepszre(szűk támasszal) alkarra mehet a peca motorozás a súlyzózás lefele forditott tenyérrel, megmég beszerezhetsz ateszkobol innenonnan 1-2 marokerősítőt, ezek mind mind odavágják az alkarod. ja igen írtad h az ujjaidaterősíteni meg stb stb, ezzel annyittudsz kezdeni hogy nem tenyérrel fogod meg a rudat amin húzódzkodsz hanem ujjvégeken, fekvőtámaszt is ujjtámasszal csinálod. fogsz erősödni főleg az elején lesz változás utána majd visszaesel kipihened utána megint edzel megint 2hét pihi. nemszabad sietni. am ott a youtube, én speciel onnan tanultam meg mindent ami a szkanderhez kell. ajánlom john brzenk-et a szerintem valaha volt és létező legjobb szkander versenyzőt, de ottvan alexey voevoda, őis nagyon erős és nagyon nagyon jó a teknikája. a teknikáról annyit, hogy keresgélj picit, igy bökj 1et h hosszu vagy rövid e a karod döntsd el magadnak én innen nemlátom, arra is megvannak a különböző módszerek, hogy magadfele húzod az ellenfelet és úgy tolod le vagy kontrákra vagy akármi érted. a sokadik nagyonfotos h NE SZEDJ SEMMI SZARSZERT. de még joszert se. semmit. mer lehet megnyom meg ienek hudejo de mikor odakerül a sor ugy baszlak le hogy a taknyod menetet vág a torkodon. szal szert ne, azzal dolgozz amid van. ja meg egyél sokat rengeteget, hízz mint 1 roz disznó de figyelj oda h edzés előtt 1-1,5 órával egyél csak, edzés után kb félórával pedig rengeteget egyél és idd is vissza amit kiizzadtál. sok sikert :)
vagy a masik megoldas az, ha meghosszabbitod a karod.
allitolag a hosszu karu emberek, jobbak szkanderban:D
Szia !
Nezd el nekem, hogy nem irok ekezetekkel :)
Szoval: ket dologra kell a legjobban koncentralj: BICEPSZ, ALKAR...az alkar a csuklozasban illetve a nyomasban is reszt vesz kozvetett modon, de a terheles nagyreszet a bicepsz kapja, az tartja a karodat egybe, ha a karodat nem tudjak kibontani (=eros a bicepszed) akkor nem nyomnak le !
A bicepszet egyertelmu, hogy mikent kell edzeni: egykezes, ketkezes karhajlitasok, szabadsulyokkal foleg, csinalni kell szelesebb fogassak, szukebb fogassal, mert kulombozo "fejeket" erintenek (ugye a bicepsznek ket feje van,a tricepsznek harom).
Na az alkar mar kemenyebb dio, rengeteg funkcioja van, epp ezert nem lehet egy edzes alatt 100%-osan megdolgoztatni minden reszet: a legfontosabb ket funkcio a szoritas es a csuklo behuzasa, nyilvan az elsot szoritassal kell edzeni(gumikarika, de a legjobb, hogy egy nagyon nagy sulyt tartasz addig amig ki nem esik a kezedbol), a masik funkciot pedig csuklobehuzassal tudod fejleszteni...alkarra sok ismetles ajanlott, 12-30 kozott, bicepszre en mar 30-ig nem mennek fel, max. 25-ig de mar az is sok...a szeriakat bukasig vigyed, addig emeld a sulyt mig mar egy ismetles sem jon ki.
Az alkarnak van meg tobb funkcioja: a csuklo felhuzasa: pecazassal es csuklofelhuzassal kell edzeni.
Ezek kapjanak prioritast, utanna jon a mell, vall, tricepsz, ezeket is kell edzeni, illetve hasat es labat is, mert a testnek akkor a legnagyobb a hormontermelese ha mindent edzel, de a legfontosabb neked: bicepsz es alkar !
de biza van ennel fontosabb is: A SZKANDER. Sokat szkanderezze;, a szkanderben ugy lehetsz eros ha szkanderezel, am a sulyoknal tudod figyelemmel kiserni az erosodesed, ezert kell mind a ketto....egy heten egy szkanderezesed legyen, 1 oran keresztul szkanderezz, legyen 1 bicepsz-alkar edzesed (alkar lehet 2 is ha birod, izomlazra viszont sose edz). A tobbi izomcsoportot akar kethetente is megdolgoztathatod, azonban en egy mell-tricepszed edzenek hetente, a hat,vall,has,lab lehet ritkabb. Nem art ha csinalsz par alkalommal hosszabb setakat, jot tesz a szivnek. ES EGYEL SOKAT !!!
sok sikert !
es meg annyit, legyen etrend: reggeli, uzsonna, edzes elotti etkezes, edzes utanni, delutan meg dobj be egyett es vacsora...ne edd halalra magad, de bosegesen egyel mindig, MINDEN etkezes tartalmazzon szenhidratot, feherjet, nem kell megijedni a zsiroktol (a telitetlen zsirok egeszsegesek, pl. omega-3).
Es megvalami: napi minim 7 ora alvas kell, nem art, ha van 9 is, cigi, alkohol nem jatszik, felejtosek ! Vizet igyal napi 3 es fel - 4 litert !
Köszönöm a sok segítséget! :)
Az utóbbi időben sokat erősödtem szkanderben. ;)
Üdv. Laci
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!