Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Melyik a legjobb kung-fu...

Melyik a legjobb kung-fu irányzat?

Figyelt kérdés

2016. ápr. 4. 09:13
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Én amúgy azokat a stílusokat szeretem, amik mozgékonyak. Például Sárkány, Leopárd, Saskarom, Északi Sáska, Choy Lay Fut és így tovább. Tény, hogy a Kung-fu stílusok 99, 9%-a mozgékony, de ettől függetlenül nekem tényleg azok tetszenek a legjobban, amik tényleg nagyon azok. Tehát a Hung-Gar tény, hogy nagyon erős stílus és tud mozogni, tehát nem fa, de nem a legmozgékonyabb. A Wing Tsun-nal is ez a bajom, hogy merev. Hatalmas hátrány amúgy. Pláne egy mozgékony stílus ellen. Néha jó a merevség, amit a Wing Tsun csinál, de gyakrabban hátrány.
2016. ápr. 5. 09:25
 12/21 anonim ***** válasza:
67%

A wing tsun/chun az déli kungfu irányzat. Elképzelhető, hogy az apáca aki alapította északi származású, de délen vált ismertté a wing chun. Valamint mivel 80%-ban ütés a wing chun, ezért ütéscentrikus stílus, ahogyan a déli kungfuk többsége is.

Aztán van még egy kungfu irányzat ami igen a kemény. A Chang dung sheng. A duan quan (rövid ököl) van kombinálva a Shuai Jiao-val (shuai jiao= kínai birkózás) és a Yang stílusú taichival. Ez sem gyenge.

Ha már mozgékonyságról beszélünk a kungfu stílusok kapcsán. Szerintem a wing tsun nem annyira merev, a Déli Sáska már inkább (ezzel ellentétben pedig az Északi sáska piszkosul agilis és robbanékony). A legmozgékonyabbak pedig egyértelműen az északi eredetű kungfuk. No igen a Hung Gar, MAJDNEM olyan merev és "szögletes", mint a karate. De ettől még brutális! :)

2016. ápr. 5. 18:58
 13/21 anonim ***** válasza:
100%
A fehér daru kungfu tényleg tibeti eredetű, de ennek ellenére az északi shaolin kolostorok között vált a stílus igazán népszerűvé. És mivel sok magas rúgást is tartalmaz - mint ahogyan az északi kungfuk többsége - így gondolom ezért kategorizálták be északinak.
2016. ápr. 5. 19:02
 14/21 anonim ***** válasza:
A Chang Dung Sheng-ről hallottam. Egyik barátom csinálja is. Úgyhogy igen, az nagyon jó. A Wing Tsun laza, de mereven harcol. Nem, vagy csak nagyon ritkán hajolgat, nincsenek nagy lépések, minden kis lépéssel, fordulással, vagy ezek nélkül, csak kézzel véd. Úgyhogy oké, nem fa, de tény, hogy nem mozgékony.
2016. ápr. 5. 19:15
 15/21 anonim válasza:

Az eredeti kérdésre válaszolva, Három tényező együttese dönti el, neked melyik a legmegfelelőbb irányzat:

- nemed. (fiú / lány;)

- testalkatod. (Pl: alacsony vagy, v. magas? ... stb);

- habitus / lelki alkat /.

De a legjobb: amelyikhez kedvet érzel. Az a tiéd!

"Általánosítva" (persze, nincs általános ember): fiúknak a Wu Tang, lányoknak a Wing Chun és a Seven Mantis a leg

kedvezőbb. Talán...

2016. ápr. 10. 19:36
 16/21 anonim ***** válasza:
kínában a legelismertebb kung-fu stílus a szilvavirág imádkozó sáska. ez a stílus jelen van rengeteg full-contact rendezvényen is és elég rendesen gyepálják a népet :) arról nem beszél, hogy ez a stílus az utcára készült. én is ezt tanulom és csak ajánlani tudom.
2016. ápr. 11. 17:56
 17/21 anonim ***** válasza:
*arról nem beszélVE
2016. ápr. 11. 17:57
 18/21 A kérdező kommentje:

Mi van akkor ha kétféle kungfut gyakorol az ember?

Pl: Wudang + Choy Lay fut vagy Hung Gar + Északi Sáska?

2016. ápr. 22. 07:20
 19/21 anonim válasza:
Wing chun...olni is siman tudsz vele...pl lasd a Bilgit...
2016. jún. 27. 19:25
 20/21 anonim válasza:
Szerintem a Hung Gar, Chow Lee Fut. Szerintem igen jók, de nagyon nehezek is.
2016. szept. 23. 18:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!