Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Hogy kell megcsinálni a...

Hogy kell megcsinálni a hátraszaltót?

Figyelt kérdés
Úgy értem, h mimet lendítsem hátra, mék izmom használjam. Két haverommal prógálgattuk az előrét, ami rendesen megy, de a hátrát csak az egyikőnk tudja teljesen lábra. Énnekem egyáltalán nem megy hátra, még csak hátra se tom lendíteni magam. 14/F

2016. márc. 24. 19:00
 1/2 anonim válasza:

Szia !

Szerintem vízparton érdemes próbálkozni vele, egy magasabban lévő stégről háttal ugrálni (vigyázz nehogy beverd a fejedet).

A lényeg hogy guggolj le úgy, hogy a fejedet egyenesen tartod, a kezeidet kicsit hátra emeled (meg a vállaladat is a nyakadhoz) majd az ugrás pillanatában vidd hátra a testsúlyod homoríts a hátaddal, de a mozdulatot a fejeddel vezesd amit követnek a lábaid. A lényeg hogy ne félj tőle, fejben képzeld el ahogy hátrafele szaltózol. Érdemes minél magasabbról próbálkozni először (kb egy méter legyen) hogy legyen időd átfordulni mielőtt vízbe érsz. Szárazföldön sosem próbáltam, én csak ezt tudtam leírni.

Remélem összejön sérülés nélkül.

Üdv:

Anett

2016. márc. 24. 19:36
 2/2 anonim ***** válasza:
Egy hátrány van a vízpartos meg magasról ugrós dolognak, hogy rossz mozdulat vésődik beléd. Ennek az a lényege, hogy felfelé ugorj ne pedig hátra. Pl: ha vízbe ugrasz egy stégről persze hogy jobb ha vízbe érkezel nem pedig a stég szélére(de ez csak ilyen helyzetekre jó.).Földön pedig úgy a JÓ ha oda érkezel ahonnan elugrottál, nem pedig hátrébb mert akkor könnyen arcra eshetsz. Én azt javaslom hogy párat próbálj meg így vízbe vagy valami nagy szivacsra egy szekrényről (nem az otthoni ruhásszekrényre gondolok) és csinálj belőle 1-2, hogy bátrabb legyél meg megszokd mi történik a levegőben. Utána mehet szivacson, az is becsapós mert ha vastag sokat visszaszív az elrugaszkodásból. Legjobb ha van veled egy EDZŐ vagy aki tényleg ÉRTI meg TUDJA, hogy kell át pörgetni és akkor simán belejössz pár ugrás múlva. Lényeg pedig kezeket fellendíteni mind a kettőt nagy ívet írni velük nagyobb lendület szempontjából, felfelé ugrani és felfele nézni mert arra megy a test amerre a fej! Ha pedig elugrottál a két térdet húzni fel a kezedhez és majd a kezeddel ráfogni. Figyelj, hogy ne nyiss ki hamar, mert abból szoktak nagy esések lenni. Sok sikert kívánok, de figyeljetek oda mert sok és komoly sérülés szokott lenni fejre esések miatt.
2016. márc. 25. 00:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!