Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Box vagy kick box?

Box vagy kick box?

Figyelt kérdés
18 éves sportos lány vagyok, eddig fociztam egyesületben és hobbi szinten boxoltam is, eljárok kondiba stb de most vmi keményebbet szeretnêk... Melyiket javasoljátok? Ha van más ötlet hallgatom :) Köszi
2016. márc. 7. 23:06
 1/7 anonim ***** válasza:
Muay Thai. Az keményebb és jobb is. Nem csak önvédelemre, hanem más stílusok ellen is. Bár nem hiszem, hogy ez a célod, de a tudat jó, hogy nem kell félned, ha más stílus mestere akar megerőszakolni. :D Szóval Muay Thai.
2016. márc. 8. 07:37
 2/7 A kérdező kommentje:
Köszi :)
2016. márc. 8. 12:01
 3/7 anonim ***** válasza:

Ha más stílus mestere akarja megerőszakolni és ő elkezd bűvészkedni a thai boxávak, akkor szó szerint b**szhatja.

Felejtsük már el azt, hogy 2-3 év edzés után majd megtudjuk magunkat védeni. Ezért hatalmas kamu az itthoni wing tsun edzőtermek nagyrésze, meg az összes olyan helyé ami azt ígéri, hogy 3-4 év alatt majd te leszel a legyőzhetetlen, meg az utca királya, bár a ringben mindig veszteni fogsz. ( érdekes parasoxon).

Utcán egy fiatal nőnek hatványozottan rosszak az esélyei.

Kérdező! Ha amatőr szinten csak mozogni szeretnél akkor oda menj, ahol jobbnak találod a társaságot. Ha szeretné amatőr szinten versenyezni, akkor box. A női ökölvívó szakosztály nagyon jó, és amatőr versenyeken még komoly eredményeket is elérhetsz.

De azt felejtsd el, hogy te 3-4 év küzdősporttal vagy harcművészettel meg fogod tudni védeni magad az utcán, mert ebből csak hősködés van, ami legtöbbször rosszul végződik. Ha húzós környéken élsz, szerezz be egy gázsprayt vagy egy ökölvívó pasit.

Persze elkezdhetsz bunyózni, de annak hosszú hosszú évekig nem sok haszna lesz.

2016. márc. 8. 16:51
 4/7 anonim ***** válasza:
Ha húzós környéken élnék én költöznék. Itt is van pár drogmatyi, de ezek úgy összeestek a sok anyagtól, hogy szerintem egy fülestől leszakadna a fejük. Női önvédelem necces kérdés, járj bokszra és gyakorold a futást+spré.
2016. márc. 8. 20:01
 5/7 anonim ***** válasza:
Ha más stílus mestere támad meg és te csak 2 éve Thai Boxolsz, akkor szarban vagy. De, ha azonos ideje csináljátok, akkor van esélyed. A Wing Tsun nem mondja, hogy 2-3 év alatt meg tudod védeni magad! Ezt nem tudom, hogy honnan szedted. Maximum a Wing Chun terjeszti, ahol még akár, mert hót ugyanaz, mint a Wing Tsun, csak ott van full kontakt. Egy Boxolónak meg elég egy év, a Muay Thai-nak is, mert viszonylag egyszerű és minden edzésen van full kontakt. Úgyhogy ennyi. Egy harcban nem jártas ember ellen bőven elég. Gondolom nem te akarod bántani a kérdezőt, Honvéd. :)
2016. márc. 9. 05:49
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat :)
2016. márc. 9. 06:29
 7/7 anonim ***** válasza:

"Ezt nem tudom, hogy honnan szedted. Maximum a Wing Chun terjeszti, ahol még akár, mert hót ugyanaz, mint a Wing Tsun"

Nem! Ezt egyedül a Wing TSUN terjeszti. A Leung ting-féle wing tsunban lehet 2-3 év alatt mesterfokozatot szerezni, sőt meg is lehet vásárolni a fokozatokat. A wing chun totál nem ugyanaz, mint a tsun. Egyedül a láncütés és a tapadókéz ami ugyanaz, az többi tecnika teljesen más.

2016. márc. 12. 20:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!