Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Mi a véleményetek Conor...

Mi a véleményetek Conor McGregor vs Nate Diaz összecsapásáról? Mit rontott el McGregor?

Figyelt kérdés
Azt tudom hogy Conor nem jó földharcban, de előtte is csak topogott fel-le és nem is nagyon próbálkozott. Létezik hogy ennyire nem tudott mit kezdeni Diaz-al?

2016. márc. 6. 16:43
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
18%
Tudott vele mit kezdeni. Ő irányított. nagyon szép ütésekkel meglepte Diazt. Igazából szerintem itt két lehetőség áll fenn. Túlságosan elbízta magát vagy bunda volt a meccs. És inkább a bundára szavaznék. McGregor nem hülye gyerek. Okos bunyós, nem hiszem, hogy elbízta volna magát...
2016. márc. 6. 23:35
 2/26 anonim ***** válasza:
75%

Már vártam mikor fog jönni valaki a bunda elmélettel. :D Nem volt ez bunda, McGregor ennyire rossz bunyós, ha hasonló kaliberű harcossal találkozik, mint ő.

Alapból a felkészülése is röhejesek voltak. Kevesebb időt kellett volna tölteni Ido Portallal és többet a rendes technikai felkészülésre. Ráadásul hasonló csapdába esett, mint Rousey ,,kisasszony": ehlitte magáról ő már legyőzhetetlen. Alapból fel kellett szednie pár kilót, ami azért szívja az állóképességet. Mit csinált McGregor? Edzett volna állóképességre? Nem, hanem inkább edzett Ido Portallal. Nate olyan, mint a régi gőzmozdonyok: elején lassú, de, ha beindult akkor ledarál a 3,14csába. Mit csinált McGregor? Edzett volna arra, hogy az elején rögtön megpróbálja ledarálni Natet? Nem, hanem inkább movement traininget tolt.

Az első menetet még hozta, utána ahogy írtam Nate ,,motorja" fokozatosan beindult és egyre jobban kezdte dominálni ő a menetet, végül meg McGregor totál megadta magát. Itt jön ki az, mikor valaki mindennel foglalkozik, csak a felkészüléssel nem. Ezt az egész vereséget magának köszönheti McGregor, nem fogta fel, hogy ez a bemászok a fejedbe taktika nem mindenkivel működik. Már alapból erre energiát fektetni bármelyik Diaz ellen hülyeség, mert ők a Diaz tesók. Eddig bevált ez a technikája, de most nem.

Szóval, ha nem ilyen hülyeségekre töltötte volna az idejét, mint a movement training Ido Portallal, nem arra tölti az idejét, hogy adja az ,,én vagyok a keményebb" szöveget, hanem felkészült volna rendesen, akkor lett volna esélye. Ahogy Nate mondta neki ,,törpékkel verekszel". Lehet, hogy McGregor súlycsoportjába bejön ez a taktika, de ez a súlycsoport teljesen más világ. Szóval McGregor ezt az egész óriási buktát (mert az volt, hisz beszólt Natenek, hogy gyereket tanít BJJ-zni, erre kikap submissionnal) magának köszönheti.

2016. márc. 7. 09:58
 3/26 anonim ***** válasza:

Azért mert a médiában leadott tréning videókat láttad még nem tudod mit edzett McGregor. Ha ott voltál vele akkor azt mondd!

Azt mondod beindult Diaz? Hát én nem láttam ott beindulást, már az elején elvette az öbizalmát. Az a bal jobb egyenes hozta vissza neki amikor megrendült McGregor. De az a bal jobb egy vicc volt, nem volt ott semmiféle Diaz a gőzmozdony, elindított két ütést és pont betalált, sok két ütést indított ami nem talált be. Ezek betaláltak és meg is rendítették, ami elég furcsa.

Még mindig mondom, hogy vagy bunda vagy elbízta magát és azért talált be az a két ütés, nem azért mert Diaz a gőzmozdony...

2016. márc. 7. 11:43
 4/26 anonim ***** válasza:
100%

Én meg továbbra is mondom, hogy nem bunda volt, hanem McGregor ennyire telibe leszarta a normális felkészülést. :) Nem, nem csak abból indulok ki, amit láttam a médiában az edzésről, hanem abból is, amit a ringben produkált. Ott kijön az, amiket írtam, hogy miket csinálhatod volna ,,movement training" helyett. Totál nem volt már semmi állóképessége a második menetben, legfeljebb egy menetig húzta volna még, aztán ugyanúgy kikapott volna.

Nate meg nem indult be, mint egy gőzmozdony? Ember te mi a fenéről beszélsz? Oké, gondolom McGregor volt a kedvenced, de ilyeneket ne mondjuk már. Első menetet egyértelműen McGregor dominálta, de a második menettől fogva egyre jobban Nate diktálta a tempót, egyre jobban volt az, hogy megfordult az, ami az első menetben és McGregor inkább a védekezésre helyezte a hangsúlyt.

Ha nekem nem hiszel, akkor idézek a Totaldamage cikkéből: ,,Persze Nate nem bokszzsáknak ment oda, ő is megzuhogtatta a másik állát, és már az elején előkerültek a gettópofonok is, de az első öt percben még elég tétova volt a stocktoni. Pont, mint decemberben: Michael Johnson ellen ugyanígy rozsdás volt a kezdés, hogy aztán a második felvonásban – ha nem is odalépjen a gázpedálra, de – fokozatosan átvegye az irányítást. Most is ez történt." Nem, nem indult be Nate, csak Magyarország legnagyobb küzdősportokkal foglalkozó oldala is azt közli le, hogy átvette az irányítást az Írtől. Ahogy írtam oké, hogy nagy valószínűséggel McGregor a kedvenc bunyósod, de azért ilyen túlzásokba ne essünk már, hogy azt mondod az nem úgy volt, mint ahogy a cikkben is írják és valójában bunda volt azért veszíthetett McGregor.

2016. márc. 7. 12:37
 5/26 anonim ***** válasza:
Conor nem jó földharcban, ez már akkor látszódott, mikor Mendez úgy borigatta, mint az üres bőröndöt. Csak idő kérdése volt, mikor jön egy grappler aki helyreteszi.
2016. márc. 7. 13:45
 6/26 A kérdező kommentje:
Ép ez az, hogy nem jó földharcban és még is ő próbálta meg levinni Diazt, úgy nézett ki mint aki nem tudja hogy mit csinál, de lehet így is volt
2016. márc. 7. 15:42
 7/26 anonim ***** válasza:
Pontosan nem tudta mit csináljon mivel álloharcba elfogyott a szuflája es bekapott egy ket jo nagyot ezert utolso valasztaskent földre ment ahol ugyebár nem tiszta a terep. Nem idoportallal kellett volna múvmentelni hanem bjj t tanulni
2016. márc. 7. 17:53
 8/26 anonim ***** válasza:
Ráadásul, ha lement volna egy rendes birkózás/BJJ-edzésre ugyanilyen akrobatikus gyakorlatokkal szórakozhatott volna a bemelegítésen, aztán még hasznos dolgokat is tanult volna.
2016. márc. 7. 20:59
 9/26 anonim ***** válasza:
59%

Connor két súlycsoporttal feljebb ment. ennyi. ő a pehelysúly bajnoka, RDA-val ment volna a könnyűsúly övéért. Szal nem hiszem, hogy elbekkelte volna a felkészülést.

Nate-tel meg váltósúlyban bunyóztak. Ami pehelysúlyban halálos ütés, az váltóban lepattan az emberről. ezt tanulta meg Connor. Őszintén nem tudom mit vártak, Diaz (akármelyik) nagyon kellemetlen állóbunyóban, ráadásul Nate nagyobb, nehezebb volt. BJJ-ben meg egyértelműen náluk volt az előny.

Az első menet az övé volt, de hiába vérzett diaz, megrendíteni egy téssel sem tudta. ő viszont az első talállattól megrogyott. úgy tűnik a váltósúlyú maflásokat nem bírja annyira... Ha nem próbálkozik földrevitellel, állva veri agyon Diaz. Csak tántorgott már a ketrecben.

Konklúzió: Connor nem váltósúlyú bunyós. ennyi.

2016. márc. 7. 21:00
 10/26 anonim ***** válasza:

"Létezik hogy ennyire nem tudott mit kezdeni Diaz-al?" Igen létezik. Diaz nem üvegállú és tudva levő, hogy később indul be, mint ahogy a korábbi meccsénél is látni lehetett.

Szerintem aki ért az mma hez azt annyira nem lepte meg ez a meccs. Diaz az Diaz és ennyi.

És a legszebb, hogy a súlycsoportba közel sem Diaz a legjobb :) Szóval ennyit Conorról, elég jó harcos, de maradjon a törpéknél aszalja csak oda le magát...

2016. márc. 7. 21:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!