Pár verekedős kérdés?!
Egy magyar katona, vagy rendőr mennyire képzett a verekedésben ?
Elbánna egy profi bokszolóval ?
Semmi különleges alakulat, csak átlagos.
És egy különleges alakulatos katona vs Mike Tyson ?
Tudom hogy a katonának az élete függ a harc tudásától, de Tyson is sokat harcolt az utcán is, meg nem az a pontozgatós féle!
És egy nagyon jól képzett katonának, pl Ranger, Delta Force lenne esélye 3-4 átlag ember ellen, akik nem sportolnak, de azért nem is nyomorékok ? (pl 3 180 cm magas, 75 kg-os ember.)
És egy 10 éve bokszoló ember, akár profi is, mondjuk 80 kg, 182 cm, van esélye 2-3 180 cm-es 75 kg-os emberrel szemben ?
Van itthon is olyan különleges alakulat, ami felér a legendás navy sealel, sőt 2011-2013ig több sikeres bevetésük volt afganisztánban, mint a legendás SAS-nek. Amerikai felszereléssel dolgoznak, és az elején a rangerektől is jöttek a kiképzők. Olvass utánuk(34.BLKMZ), mostmár (KRE) néven működnek.
Egy átlagos magyar honvéd, illetve egy átlagos magyar rendőr minimálisan képzett a pusztakezes közelharcban. Kis ju jitsut tanulnak, de ennyi. Ezért is elvárás mostmár egyre több helyen valamilyen küzdősportos múlt, amit egyesületi igazolással kell csatolni a jelentkezés mellé.
Egy profi boxolóval pusztakézzel nem nagyon bánna el, talán ha földre tudnák valahogy vinni, de én a boxolóra szavazok. Ha a rendőrnek vagy katonának sikerül földrevinni, ott a boxolónak vége, de szerintem egy profi előbb csapja le. Különleges alakulatból is annyi van mint a fene. Van olyan különleges alakulat, ami a büdös életben nem fog lövöldözni, mert a víz alatti robbanószerkezetek hatástalanításával foglalkozik.
Gondolom itt te a tipilus rambókra gondolsz. Akármekkora bunyós is Tyson, van olyan katona az (izraeli kommandónál, specnaz, navy seal, delta force stb.), de még a magyar honvédségnél is, akinek nem adnék többet 5 másodpercnél, hogy Tysont megölje ( nem kiüsse), ezeken az alajulatokon belül is vannak olyan magasan képzett közelharc ( mestereknek nem mondanám, mert jóval az átlagos és elcsépelt mester szint fölött álnak) tudású katonák, akik nap, mint nap, (főleg az izraeli kommandónál) hatástalanítanak pusztakézzel, vagy késsel, a lényeg hogy közelharcban veszélyes, szintén képzett terroristákat. Rengeteg olyan helyzet van amikor, egy ilyen speciális katonának nincs lehetősége lőfegyvert használni, mondjuk sok a civil, vagy azonnal leleplezné magát.
Szóval igen, egy ilyen különleges katona, pláne aki a közelharci likvidálásra van "szakosodva" az gond nélkül bánna el Tysonnal(akinek mégegyszer hatalmas tisztelet.
Pusztakézzel 3-4 agresszív ember ellen ezeknek a kommandósoknak is kell a szerencse, szerintem bele se mennének egy ilyen 1v4 fightba. Bár én szubjektív vélemémyem szerint, a hivatásos mellé tenném itt is a voksomat, ha mindenképp szavaznom kéne.
Egy profi boxoló, képzett ökölharcos, el tud hajolgatni 3-4 ember ütése elöl, itt is a körülményektől és a szerencsétől függ. Ha körbe tudják állni, akkor már bajban is van. Egy nehézsúlyú profi, Tyson például, viszont egy tank, annak az átlagember kidől az első ütésétől.
Értem, köszi!
Szóval egy átlag katonát, rendőrt elver a bokszoló ha az a rendőr/katona a kiképzésen kívül mást nem csinált.
Viszont az elitet már nem.
Az átlagember ellen pedig mind a kettő írtó fölénnyel indul.
Magyar katona vagy rendőr szerintem el lenne verve egy profi bokszoló által ha 1v1. A legtöbbjük űz valamit munka mellett, de nem profi szinten. Egy tényleg profi bokszoló szerintem legyűrné őket.
Különleges alakulatos katona szerintem szétverné Tysont, még akkor is, ha a legjobb formáját nézzük. A különleges krapek nem állna le vele öklözni.
Egy nagyon jól képzet katona (Renger, Delta Force) szerintem elkenné annak a háromnak a száját. Ezeket úgy megtanítják ölni szerintem, hogy simán kinyírná őket.
Egy 10 éve bokszoló ember meg egy kis szerencsével elverhet 2-3 embert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!