Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » A Capoeira bohóckodás vagy...

A Capoeira bohóckodás vagy egy halálos fegyver?

Figyelt kérdés

https://www.youtube.com/watch?v=-beRiz4_2Bo

Itt egy magyar Capoeira klub bemutatója látható de csak zenére táncikálnak meg ugrálnak,

2016. febr. 6. 12:21
1 2
 11/13 anonim válasza:
88%

Első vagyok (meg írtam még párat).

Ahogy érzed.

Ha az a cél, hogy elsőre brutális állat legyél, akkor nem csak hogy nem neked való, de a közösségben sem sokáig fognak megtűrni.

Akkor mást javaslok, ahol nincs mellette semmi körítés.

Keleti harcművészetek jó része is felejtős, mert meditációtól kezdve a nyelvi alapokig sok mindent várnak a tanítványoktól, nem csak azt, hogy üssék-vágják egymást.

És a legtöbb edzésen az van, hogy gyerekek ütik-vágják egymást.

Mondjuk nem tudom, akkor mi marad.

Talán a box. De azt is jó ha tudod, hogy ha utcán verekszel, úgy ba.sznak ki a sportszövetségből, hogy a lábad nem éri a földet, se versenyen nem indulhatsz, se normális edzőt nem találsz többet.

Önvédelemre használhatod!

De támadásra soha.

K1? Ott bevágnak a ketrecbe, aztán nincs más dolgod, mint kijönni. A te dolgod, hogy oldod meg.

2016. febr. 7. 12:30
 12/13 anonim ***** válasza:

K1 be semmilyen ketrecbe nem vágnak be, ketrec az mmaban van, és ott is szabályok szerinti küzdelem megy.

Kérdező!

A capoeira inkább tai chi, mint taekwandoo. Alapvetően, (pláne a hazai oktatásban) a fő hangsúly a mozgáson van, nem azon hogy te most húde megtanulj verekedni.

Egy mester valamennyire biztos képzett, de szinte az összes küzdősport jobban megtanít bunyózni.

Ettől függetlenül, aki szereti, annak kétségtelenül egy nagyon jó időtöltés lehet.

2016. febr. 7. 22:32
 13/13 Ortilio válasza:
Lehet halálos, ha jó helyen jó szemléletben sokat edzel és mellé képben vagy a thai boxszal. Nagy meglepiket lehet vele okozni, de szerintem érdemes más full-comtact edzést is űzni mellette.
2016. nov. 4. 13:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!