Hol van legközelebb Őrbottyánhoz parkour suli?
Miért akar mindenki ilyen rossz valamit csinálni? Nem sport, nem is jó.
inkább csinálj valami értelmeset!
Első válaszoló! Nagyon tévedsz! Nem sport? Miért mi ez? Az sport, hogy ülnek a gép előtt és nyomkodják a gépet? Nem? Pedig hivatalosan az. Az sport, hogy ájulásig ütik egymást egy ketrecen belül? Az sport, hogy golyókat löknek le 6 lyukon egy dákóval?
Miért ne lenne sport? Megmozgatja minden izmod. Szellemileg és testileg is fejleszt.
Nem jó semmire? Nem értelmes?
Ismét tévedsz! A parkour nem csupán arról szól, hogy innen meg onnan leugrasz és örülsz. A parkour megtanít megismerni és uralni a tested és annak képességeit. Szellemileg is fejleszt, mert megtanítja, hogy hogyan kell legyőzni a félelmedet és hogy hogyan kell "kitágítani" a szellemi és testi korlátokat/határokat. Ráadásul remekül adagolja az adrenalint. A másik, hogy remek barátságokat és társaságot tud teremteni. Ez olyan mint egy család. Nincsenek ellenségek, versenyzések, hogy én vagyok a jobb nyenyenyenye.... Itt ha valaki gyengébb akkor segítenek neki. Nincs az, hogy lenézik, hogy "jaj de béna".
Azt hiszed veszélyes? Ez sok mindentől függ. Függ attól, hogy ki mennyire figyel, ki mennyire bevállalós stb.
Így kívülállóként tényleg úgy tűnhet, hogy a parkourosok mind öngyilkos jelöltek, mert én is voltam kívülálló, de amióta csinálom, egyre jobban rájöttem, hogy nem olyan nehéz ezeket a mutatványokat kontrollálni. Szerintem egy BMX meg egy gördeszka vagy akár a foci sokkal veszélyesebb, mert ott mást is kell kontrollálni a testeden kívül (bicikli, gördeszka, focilabda). Itt meg csak ismerni kell a tested és harmóniába kell hozni az akadályokkal. Ha gondolod nézd meg ezt a videót: https://www.youtube.com/watch?v=_joipql4eDc
Kérdező! Nincs hivatalosan olyan, hogy parkour suli. Ez olyan amit magadtól kell megtanulnod. Csak te tudod megismerni a saját tested és neked kell legyőznöd a félelmeidet. Ha ott vagy egy tornaterembe egy edzővel aki mindent megmond mit és hogyan csinálj, akkor se a sját mozgásstílusod, sem a kreativitásod nem fog kialakulni a várossal és az akadályokkal kapcsolatban. A legjobb az, ha keresel szintén parkouros srácokat és közösen edzetek. Így tudtok egymásnak segíteni, egymástól tanulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!