Mennyire jó MMA-ba és az utcára a Kempo?
Mennyire hatásos?
Egy eléggé hírneves helyen tanulnám ahol több más hasznos dolgot is tanítanak. Állítólag sok MMA-s is ezzel került be az MMA világába. Mert itt minden benne van ami kell. Állóharc, földharc stb.
Heló!
Nagyon jó közdősport, ha komolyan csinálod.
Az utcán minden más, mint egy teremben ,versenyen, edzésen... Nem elsznek szabáylosk ,semmi se lesz. Köpsz, harapsz, ütsz, rúgsz...., ahoggy cska jön. A küzdősportok ilyenkor arra jók, hogy erősebb, gyorsabb, és öszeszedettebb legyél, mint a másik. Ha nem pánikolsz be, kontroll alatt maradsz, az az igazi győzelem, már a harc elején.
Persz, a legjobb az, ha nem keveredsz harcba,Ha pedig muszáj ,akkor is minél előbb próbálsz kikerülni bleőle, segítséget keresni, lerázni őket... Sose tudhatod, mikro fordul akocka, és mi lesz a következmény.
Nagyon jó, egy all in sport. Nihon Kempo Jitsut külön tudom ajánlani. K1esek egyik kedvence. Sok lesz az üti rugi, de meg fogsz tanulni földrevinni éa földharcolni is.
Vannak övfokozatok, ami motiválhat.
Háát... ami engem illet én félek az övektől.
Nem egyszer láttam fekete öves karatést egy ütéstől padlót fogni. Bár mivel a Kempo-ban van Box, BJJ meg ki tudja mik így szerintem megér egy próbát.
Azt mondják, hogy a K1-be meg az MMA-ba a Box kevés.
Így lehet azt mondani, hogy a Kempo az összetettebb és jobb nála?
az a gond a kempóval, hogy nincs benne specializáció. van benne állóarc, földrevitel, földharc, fegyveres harc/önvédelem, katák, töréstechnikák. Ez mind szép leírva. de komoly alapokat így nem lehet elsajátítani.
kétfajta MMA harcos van. a striker, és a grappler.
a striker azegy állóbunyós, aki valamilyen állóbunyót űz (box, TB, Karate), aki ha MMA-ra adja a fejét, akkor megtanul alapvető grappling fogásokat, pl földrevitel védekezést, szökéseket pozíciókból, felállást. Mindezt azért, hogy állva tartsa a bunyót.
A grappler pont fordítva jár el. alavetően birkózó, aki hozzátanulja az állóbunyó alapjait, hogy sikeres földreviteleket, összekapaszkodásokat alakítson ki, vagy domináns pozíciót érjen el. Ha ez megvan, akkor jön a dirty box, ground and pound, meg a submission.
bármelyiket is válaszd, mindegyiknek az az alapja, hogy egy területen magabiztosan mozogj. Kempóval ezt nehéz elérni.
Úgy hallottam, hogy sok K1-es meg MMA-s Kempos.
Másrészt nekem nincs időm kétfelé rohangálni a munka, a tanulás és a magántanár mellett. Úgyhogy ami jó a K1-esnek meg az MMA-snak az jó nekem is.
Kempo jitsura hozzánk sok k1es jár. Akár csak a hobbista versenyzők is.
Nálunk az ütés rúgás a 70%a bunyónak. Kivéve ha vizsgaanyagot veszünk. De nem kötelező vizsgázninpersze.
A Nihon Kempo Jutsu/Jitsu, az max a nevében kempo.... az valójában kajak jujutsu.
A Zen Bu Kan Kempo és a Kurayfat Kempo az, ami a "klasszikus" itthon is oktatott kempo. A Zen Bu Kan kempo egy kemény sport, de technikailag egy nagy nulla.
Van benne minden, de még sincs benne semmi sem. Egy kempós nem tud ütni, csak üt. A technikás földharcot hírből sem ismerik, csak "birkóznak". Kemény full kontakt sport, szívós és kemény lesz tőle az ember. De valójában egy képzetlen agyatlan bunyós "neveldék" az ilyen edzések. Agresszióra, kondira és erőre épül az egész. Nem egy olyan kempo edzőt láttam (fekete övest!) aki egy normális combost sem tudott rúgni egy pajzsra. Ahogyan Aikiboxer is írja, sokkal jobban megéri specializált küzdősportot űzni. Én négy évet Zbk kempóztam, aláírom feledződtem annyira, hogy bírom a pofonokat, de boksz edzésen NULLÁRÓL kellett megtanulnom ütni, ahogyan brazil jitsu edzéseken is majdnem a nulláról kellett földharcolni tanulni.
Szóval a kérdésre a válaszom, nem rossz a kempo, HA gyakorol más stílust is mellette az ember.
"Agresszióra, kondira és erőre épül az egész."
Eléggé agresszív vagyok és szeretem az erőt.
Nem azért de olyan Kempo edzőhelyet néztem ki ahol több edző van, az egyik góré Savate-, a másik BBj-t és valami Grapplingot is oktat, plusz MMA-t. Nem valami Noname ürgét.
A Red Corner Fight Club-ban ezekre van lehetőség:
- Savate
- BJJ
- Grappling
- MMA
- Kempo
Mivel egy helyen van kétféle edzést is felvehetek.
Mit érdemes mivel keverni ha MMA a másodlagos, utcai bunyó az elsődleges célom?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!