Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » A gördeszkának feltétlenül...

A gördeszkának feltétlenül szüksége van ehhez a részéhez?

Figyelt kérdés
A függő alatti homloklapra gondolok, mert sok videóban láttam, hogy sokan nem használják, még a külföldiek sem, meg itthon is némely gördeszkát anélkül adnak el, én legalábbis úgy vettem észre, hogy eddig csak rossz minőségű gördeszkákhoz adnak homloklapot, még interneten is alig találok olyan függőt, amihez lehet kapni homloklapot, egyáltalán van valami jelentősége?

2016. jan. 24. 19:33
 1/2 Beniy ***** válasza:

Homloklap alatt te most a függő és a lap közötti műanyaglapra gondolsz? Ha igen, akkor nem feltétlenül szükséges, ez inkább egy személyes preferencia. Az a kis cucc igazából két dolgot csinál:

1. Megnöveli a lap és a tengely közti távolságot (persze, a legtöbb esetben csak néhány miliméterről van szó, de sokat számíthat), így befér egy nagyobb kerék is például.

2. Kemény érkezésnél elvezeti a függő és a lap között fellépő feszültséget, ezáltal csökkentve a mikrorepedések esélyét és/vagy mértékét, tehát bizonyos esetekben tartósabb is lesz tőle a lap.

Ezeket egyébként külön kell megvenni, a függőkhöz (a normálisakhoz legalábbis) én úgy tudom, hogy nem adnak alapból, viszont egy szett évekig, sőt akár évtizedekig is használható, ha nem amortizálja le nagyon az ember. :) Ehhez képest pedig egyáltalán nem drágák.

2016. febr. 3. 17:53
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm, pontosan ilyen részletes válaszra vártam.
2016. febr. 3. 18:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!