Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Nőként milyen sporttal tudom...

Nőként milyen sporttal tudom megvédeni magam az utcán?

Figyelt kérdés

19 éves vagyok, kisgyerekkorom óta úszok hobbi szinten.

Szeretnék valamilyen önvédelmet, vagy küzdősportot elkezdeni, amivel egy fiatal nő képes lehet magát megvédeni.

2016. jan. 24. 18:30
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Ezt a wing tsun, mert 3-4-5 év alatt mester leszel és elvered a bokszolókat dolog kb marketing szöveg. Maximum hamis önbizalmat ad, aminek az lesz az eredménye, hogy 4 kancigány a sikátorban jól megerőszakol. Valamilyen full kontakt harc(box, thai boksz, savate) és futás. Illetve egy spray sem árt.
2016. jan. 24. 19:08
 12/19 anonim ***** válasza:
Az amit Honvéd mondott és tanuld be a tökön rúgást, de nagyon.
2016. jan. 24. 19:19
 13/19 anonim ***** válasza:

Lágyék, szem, torok, térd.

De ezt mind mind meg fogod tanulni krav magán.

2016. jan. 24. 19:44
 14/19 anonim ***** válasza:
Ha véletlenül létrejönne ez a wingcunmester-MH találkozó, értesítsetek - állati kíváncsi vagyok! :)
2016. jan. 24. 20:05
 15/19 anonim ***** válasza:

Választ még mindig nem kaptam sajnos.

Lehet nem vagyok méltó hogy ekkora harcművészekkel lépjek egy ringbe.

2016. jan. 24. 20:09
 16/19 anonim ***** válasza:
57%

több lépcsőben lenne érdemes felépítened.

kezdésként kezdj el ökölvívó edzésre járni,hogy megtanuld az alapokat és mentálisan feledződj.

ha megtanultad rendesen ütni a jobb egyenest,horgot és a felütést akkor szerzel egy boxert amit mindig magadnál hordasz,hozzád nő,mindig kéznél kell legyen.

ha már viszonylag jól ütsz,kellően agresszív leszel és mentálisan felkészült,akkor a boxerrel ki tudod nagyjából egyenlíteni az erőviszonyokat,ha ráversz váratlanul 5-10 ütést a támadó fejére.

2 év után a boksz mellett elkezdsz defendóra v kravra is járni.

2016. jan. 24. 21:57
 17/19 aikiboxer ***** válasza:

Szerintem is a Korbács által felvázolt tanulási útvonal a jó.

Először, alapnak pár év ökölvívás.

Utána, erre rá, valami önvédelmi stílus: ju jitsu, aikido, krav maga vagy defendo. Illetve, mert valamilyen ütő eszközzel több esélyed van: eskrima/kali.

Az ökölvívás szuper sport, a női ökölvivás meg pláne. Nagyon megy a csaj box, egyre többen nyomják, mert borzasztóan jó kondit ad és baromi jó alakot csinál, illetve jóformán teljesen sérülésmentes (a közhiedelemmel ellentétben).

És érdemes még rágugliznod az Eskrima nevű harcművészetre, ez fegyverrel (bottal) indít, ami utcán nagyon hasznos és kiegyenlíti az esélyeket.

2016. jan. 25. 07:54
 18/19 Sunshinedoll ***** válasza:
Paprika spray, kulcscsomó az öklödben az ujjaid között, futás :D
2016. jan. 25. 10:25
 19/19 anonim ***** válasza:
50%
Pontlövészet, nagy kaliberű pisztollyal. :-)
2016. jan. 25. 15:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!